„seminte bune de bostan avem!”

maine si duminica, intre 15 si 18, in cazul in care aveti drum la Hmultiplex din Bucuresti Mall, puteti sa testati ultima inovatie in materie de jocuri pe mobil. E vorba de un multiplayer ce se poate juca prin intermediul bluetooth-ului, joc ce suporta pana la 50 de jucatori simultan. Partea misto e ca suportul visual nu este ecranul telefonului mobil ci o plasma agatata pe peretii de la HMO astfel impactul vizual e mult mai puternic + vizualizezi ce fac ceilalti useri. Practic pana la 50 de utilizatori pot sta in jurul plasmei si juca acest joc prin intermediul telefonului, iar daca sunteti o gasca mai mare jocul chiar e fun, te prinde repede (e cu rachete si asteroizi :) .

Colegii de la divizia MPI Games imi soptesc faptul ca nu s-a mai vazut pana acum in lume o asemenea minunatie, (later update: s-a vazut :) ) desigur daca aveti de stire ca totusi au fost altii mai destepti/rapizi ca noi dati-ne de veste sa ne mai coboram putin nasurile din stratosfera :)

Si comunicatul aferent:

MediaPro Interactiv lanseaza primul joc multiplayer din lume controlat cu telefonul mobil prin bluetooth

MPI Games, divizia de jocuri a companiei MediaPro Interactiv, lanseaz? pe pia?a jocurilor de mobil, in premiera mondiala, prima aplicatie interactiva multiplayer care ofera utilizatorilor posibilitatea de a controla cu ajutorul telefonului mobil un joc proiectat pe un ecran.

In weekend, MediaPro Interactiv ofera celor interesati sa testeze cat de mult se apropie tehnologia reala de cea din filmele de fictiune, posibilitatea de a intra in competitia AstroSmash, primul joc multiplayer ce poate fi controlat cu telefonul mobil prin intermediul tehnologiei bluetooth.
Toti cei care vor fi prezenti in zona caselor de bilete a Hollywood Multiplex (din Mall Vitan) in zilele de sambata si duminica, intre orele 15 si 18, isi pot testa spiritul competitiv cu conditia sa aiba la ei un telefon mobil cu bluetooth si sa isi activeze aceasta optiune pentru a putea primi aplicatia.

Gustul pentru cele mai inventive tehnologii, pasiunea pentru jocuri si tenacitatea, vor aduce primilor trei clasati la finalul weekend-ului invitatii la Hollywood Multiplex. Pe langa satisfactia de a fi cel mai bun la cel mai inovativ joc de mobil, locul intai ii va aduce jucatorului 15 invitatii la film, in timp ce jucatorul clasat pe locul al doilea va primi 10 invitatii, iar cel clasat pe cel de-al treilea loc va primi 5 invitatii.

Pentru a diminua tensiunea, cele mai recente rezultate obtinute de competitori vor putea fi urmarite zilnic pe Apropo.ro, site-ul care ofera celor pasionatilor de jocuri peste 500 de jocuri online.

Aplicatia lansata de MediaPro Interactiv prezinta nu numai o modalitate innovatoare de entertainment, cat si o metoda neconven?ional? de comunicare ?i promovare care permite brandurilor sa adopte strategii de marketing de proximitate. AstroSmash este prima utilizare a noii aplicatii dezvoltate de divizia Games a MediaPro Interactiv care isi propune sa dezvolte particularizari de marketing ale acesteia, precum si noi aplicatii la fel de inovatoare.

19 Comentarii
 1. […] MPI lanseaza un joc multiplayer prin bluetooth. N-am inteles exact cum functioneaza si despre ce joc e vorba, dar mi se pare genial ca jocul o sa se vada pe o plasma, nu pe ecranul telefonului.Felicitari, Orlando & echipa.Mai multe detalii aici.  […]

 2. dragos spune:

  n-as vrea sa fiu the party pooper da’ stiu si io pe cineva la noi care ofera solutia asta. de vreun an si ceva chiar. proxycast parca e numele firmei.

  asta nu inseamna ca a voastra nu e o idee buna. doar ca nu ati descoperit apa calda primii :D

 3. orlando spune:

  thx Dragos pt info, noi am tot „batatorit” Guugalul in ultima perioada in cautarea unui joc similar, daca exista deja ceva similar poate-mi dai detalii pe mail.

 4. […] tot pentru weekend, Orlando anunta lansarea primului joc multiplayer din lume controlat cu telefonul mobil prin bluetooth in Hmultiplex din Bucuresti […]

 5. […] Orlando (in Romanian) Permalink|Comments RSS Feed – Post a comment|Trackback […]

 6. Lucian spune:

  Ideea este subiectul unui premiu la Young Cannes Lions de anul trecut, in sectiunea canalelor de comunicare neconventionala.
  Bravo pentru implementare, e bine ca si la noi ideile bune sunt puse in practica cu o viteza mai mare si intr-un mod diferit de contextul ideii originale.

 7. Alex spune:

  la http://www.digitalforum.ro/ in panelul la care au vorbit Dragos Novac, Dragos Manac si Florin Grozea, mai era un baiat ce povestea de jocul multiplayer bluetooth mobil proiectat pe plasma pe care il facuse firma lui (ceva cu star-something…) si pe care il pusesera in Plaza Romania.

  e drept ca nu avusesera 50 de simultani, dar e drept si ca comunicatul de presa al MPI e „greatly exagerated”, cel putin in privinta detalilui cu „primii”

 8. Ovidiu Miron spune:

  Va prinde ideea. Mai ales ca are si sustinere.

 9. […] mai multe detalii aici. Posted in stuff. […]

 10. orlando spune:

  gata Alex, am modificat :)

 11. Ca stau prin in cartier, o sa fiu prin zona si poate o sa-l testez si eu ;)

 12. Mugur spune:

  Si eu o sa incerc sa-l testez. Ideea e oricum buna! Daca mai aduaga si ceva reclama si-au scos banii ;-)

 13. […] ca va merge… [ via Sergiu Biris ] 4. MPI lanseaza un joc multiplayer prin bluetooth [ via Orlando ] 5. BlueBird se pregateste de relansare. In curand… V-am mai spus eu ca in curand […]

 14. clif spune:

  Salut

  Inteleg ca Vlad stan si-a concediat angajatii fara preaviz!!!
  Ai detalii?

  Exista vreo explicatie?! Cum comentezi?

  Liviu

 15. orlando spune:

  Liviu,

  mi se pare grav ce spui tu, nu e legal, in primul rand, plus ca nu-l vad pe Vlad facand asta desi, in ziua de azi, orice e posibil.

 16. Alexandrescu spune:

  proxycast a facut un panou interactiv cu pepsi la piata sf gheorghe anul trecut si un tetris interactiv tot intr-un mall (vitan sau plaza). ideea e buna si poate fi monetizata, am testat si panoul interactiv si tetrisul si astrosmashul, cel mai bine mi-a mers de pe glofiishul meu tetrisul. panoul reactiona greu la comenzi, iar astrosmashul are ceva probleme la stack in descoperirea terminalelor din proximitate. mi-a placut la astrosmash executia grafica, mai buna ca tetrisul.

 17. Catalin spune:

  Asta e din ianuarie: http://www.proxycast.ro/demo.html
  Si asta, de anul trecut, de prin septembrie: http://www.youtube.com/watch?v=n6HzzuSSCg0
  Chiar nu ies la cautarea pe Google?

 18. Am testat Astrosmash in cadrul CERF la standul MPI. Intr-adevar, are o oarecare dificultate in detectarea noilor fevice-uri intrate in aria Bluetooth, insa odata ce ai fost detectat si ai descarcat si instalat aplicatia, redtul e joaca de copii :)

 19. […] innovates and probably they are about the only ones in Romania creating web games, mobile games andbluetooth enabled games all built from scratch and with original […]

Lasa un comentariu