de dupa summit

cat de bine a fost saptamana trecuta … ma refer la traficul din Bucuresti, desigur.

ce am mai gasit interesant:

– eMag-ul s-ar vinde si nu prea insa pana vor lua o decizie si-au facut televiziune online, eMagTv

– MoneyExpress a descoperit ca pe piata de internet achizitiile sunt inexistente … eu as spune ca cele mari sunt inexistente, pe la colturi si prin subterane se mai fac achizitii mici, de ordinul zecilor de mii de euro;

– Yahoo refuza ferm oferta Microsoft;

– Primele masuri dupa autorizarea achizitiei, Google concediaza un sfert din cei 1200 de angajati Doubleclick din Sua si vinde Performics, divizia de search marketing (doh :)) de la Doubleclick;

– si tot de la Google, pe 17 aprilie se vor anunta rezultatele pe primul trimestru din 2008, rezultate asteptate de toata industria pt ca ar putea confirma/infirma faptul ca recesiunea din Sua afecteaza/ar putea afecta si piata de internet … de fapt e afectata deja, asteptam sa vedem cat de mult :) ;

– Trafic lanseaza statisticile geografice, un mare pas inainte pt sistem si se vede acuzat de Statistics.ro … chiar sa fi inventat Statistics.ro rapoartele geografice? ma indoiesc sincer dar ma si amuz pt ca la un moment dat am fost acuzat ca am „vandut” codul de la Trafic celor de la Statistics :) ;

– Protv-ul a depasit Gsp-ul in Sati, vizitatori unici, martie iar Robi a deschis sampania … voi reveni cu un post separat despre rezultatele Sati din martie, remarc insa faptul ca Promotor.ro a depasit Masini.ro la unici pt prima oara, good job Oraan&echipa;

– Felix Tataru a fost ales vicepresendinte la IAA Worldwide, mare realizare pt publicitatea romaneasca;

– Cristi Manafu a inceput o leapsa cu un Fiat 500, o alta idee excelenta de a folosi blog-urile in promovarea auto;

cam atat pt dimineata asta … de fapt nu, din categoria promo nesimtit pt noi, nu uitati ca puteti castiga un curs MBA pe Profesii Online! va trebuie un cv, cunostinte de limba engleza si o scrisoare de motivatie … Profesii garanteaza confidentialitatea absoluta tuturor userilor.

20 Comentarii
  1. flirt spune:

    „MBA-ul Universitatii din Sheffield este cotat intre primele 50 de programe MBA din lume.”

    poate un MBA luat in UK, ca cel luat in Mozambik ori Thesalonik, e asa… mai in topul de la coada (chiar daca e sub branding Sheffield)

    ce procent din cursurile de MBA e asigurat de profesorii de la Sheffield (UK)?

  2. orlando spune:

    Flirt,

    probabil un procent destul de mare de vreme ce Sheffield University a autorizat City College, nu crezi? parerea mea, fiind pe dinafara subiectului dar gandind logic, nu-ti dai ok-ul pe o afiliere decat daca afiliatul respecta niste standarde.

  3. Ovidiu Miron spune:

    Multe felicitari vranceanului Felix Tataru!

    MBA ramane insa o diploma. Suna frumos, e adevar, dar pana la urma…viata e mult mai complexa.

  4. Ovidiu Miron spune:

    Benjamin Franklin avea 2 ani de scoala. Dar este amintit de multe universitati celebre din intreaga lume.

    Frank Bettger nu a terminat nici liceul. Dar a tinut traininguri pe vanzari alaturi de Dale Carnegie!

  5. Ovidiu Miron spune:

    „E adevarat” am vrut sa scriu la primul comentariu.

  6. barroso spune:

    de acord cu ovidiu – dar nici nu trebuie cazut in extrema cealalta si anume, propovaduirea lipsei de importanta a educatiei / scolii. doar cativa, foarte buni pot reusi fara educatie / scoli.

  7. Ovidiu Miron spune:

    Asa este. Nici nu sustin cealalta extrema. Cred insa foarte mult in pregatirea individuala. Fiecare om ar trebui sa se focuseze pe ceva si sa progreseze pe acel segment.

  8. robi spune:

    Orlando, sampania Roby Bubble – aia fara alcool – s’a deschis dupa rezultatele din decembrie. Martie este a 4’a luna consecutiva in care protv.ro e primul site din zona mass media, dupa unici. gsp ramine sus insa la vizite. Toate bune sa se’adune!

  9. orlando spune:

    corect Robi, am vrut sa adaug ca s-a depasit pt prima oara milionul de unici, asta era motivul pt sampanie :)

  10. Andrei Ghica spune:

    martie a fost o luna de „milioane”

  11. Alina spune:

    @Ovidiu
    E adevarat ca o diploma nu iti asigura un succes garantat, dar cu siguranta il inlesneste.
    In plus nu toata lumea are stofa de afacerist sa scoata bani din piatra seaca. Majoritatea trebuie sa munceasca din greu pentru un salariu lunar.
    De ce insist pe acest lucru? Pentru ca copiii aud asemenea afirmatii de la parinti, cunoscuti („uite la gigi, are 4 clase si are milioane”, „ce-ti trebuie diploma, poti face bani lejer fara” etc etc) si ajung sa desconsidere scoala. Calitatea invatamantului scade, calitatea specialistilor scade si automat calitatea muncii scade.

  12. ania spune:

    super tare… poate o sa apara stiri de gen: eMag anuleaza comenzi si nu isi asuma greselile…

  13. robi spune:

    si io n’am chemat nicio sampanie la birou pt milion! :) spor cu ProMotoru (si bravos, evident)!

  14. orlando spune:

    pai n-ai chemat tu, o trimitem noi
    thx :)

  15. flirt spune:

    @orlando

    referinta voastra a fost facuta la MBA Sheffield (UK) care o fi in Top 50, dar MBA de la afiliati n’are nici o treaba cu Top 50 (exceptand cazul cand e acoperit 100% de profesorii din UK care participa 100% si in programul de Top 50, ceea ce este f. putin probabil)

    e ca si cum ai spune: cumpara o masina Dacia sa participi la Formula 1, ca e fabrica acreditata/owned de Renault… (ca Renault are masini de Formula 1 e clar, dar ca nu le face la Mioveni e si mai clar :-))

  16. Manu spune:

    mai era si demararea actiunii de strangere a voturilor pentru instituirea zilei de 5 mai ca Ziua Barbatului si declararea acesteia ca sarbatoare legala pentru toata lumea…io am descarcat deja formularul ala de pe http://www.ziuabarbatului.ro si am inceput sa recolez prieteni :)

  17. Ovidiu Miron spune:

    Alina, Gigi Becali are chiar 12 clase si am inteles ca face si facultate :) .

    Iti inteleg punctul de vedere. Dar cred totusi ca slaba calitate a invatamantului este pricinuita de alte lucruri.

    Si sa stii ca ce spun eu se verifica prin faptul ca sute de mii de tineri termina o facultate in Romania si nici nu stiu pe ce lume se afla.

    Si apropo de MBA. Ai o diploma si cam atat. Viata reala e cu totul altceva.

    Si eu sustin un invatamant de calitate. Am mai putin de un an de zile de la absolvirea facultatii.

  18. Alina spune:

    @Ovidiu
    E un pic offtopic, dar pentru ca am inceput discutia :)
    Cand am zis Gigi, era generic, nu neaparat Gigi Becali, nu am nimic cu el.
    Ce vroiam eu sa zic este ca intr-adevar exista persoane care reusesc sa evadeze din curba lui Gauss si sa reuseasca in afaceri fara studii superioare. Dar cu certitudine nu trebuie generalizata aceasta chestiune, pentru ca majoritatea are nevoie de studii superioare(specializare pe un anumit domeniu) pentru reusita.
    Calitatea slaba a invatamantului este datorata si interesului slab al studentilor care pornesc pe ideea „La ce imi trebuie o facultate, toata lumea are o diploma etc”. Facultatea este75% autodidacta, daca vrei sa inveti, nu te opreste nimeni si cu siguranta daca vei cere mai multe informatii de la un profesor nu ti le va da. In plus Google e mare, accesul la informatie e mult mai usor decat acum 5 ani cand eram eu in facultate.

  19. Alina spune:

    Scuze de neatentie:) vroiam sa zic ca cu siguranta un profesor iti va da toate informatiile de care ai nevoie.

  20. Fluture spune:

    Emag se va vinde mai repede decat ne asteptam si chiar decat se asteapta cei doi Radu:) Pentru ca, asa cum bine stim, cash-ul este o valoare foarte convingatoare in discutii.

    Si, oricum, il merita cu prisosinta. Cash-ul:)

Lasa un comentariu