s-a lansat si prosportul

astazi, a fost gata in 15 zile din momentul in care a intrat la programare … nu comentez layoutul, clientul l-a cerut, noi l-am executat. daca layoutul e asa cum e inseamna ca e vina noastra, nefiind capabili sa convingem ca nu e cea mai buna alegere. feedback-ul e bine venit, thx.

39 Comentarii
  1. gabriel spune:

    seamana cu marca sau cu gsp?

  2. mihai spune:

    Nu a iesit niciunm in 10, nu :) . Felicitari oricum. Si 15 e bine. Strict dpdv al programarii nu prea e de comentat, la prima vedere si navigare pare bine realizat, dar partea cu designul e un aspect cam… neplacut, chiar daca clientul l-a cerut.
    Nu vreau sa fiu carcotas, dar clientul l-a cerut expres sau l-a ales? Pentru ca in postul anterior ai zis…si citez” dupa ce am facut tzspe mii de layouturi, finally am intrat cu “destele” in el ” – eu din asta am inteles ca voi ati facut multe variante si clientul a ales. Asta inseamna ca printre ele s-a aflat si asta …so, de ce no comment pe layout daca voi l-ati facut si propus?

  3. M.C.C. spune:

    Ca functionalitate e O.K., mai putin http://www.prosport.ro/utile/contact care nu merge :D

    Dar nu cred functionalitatea ar fi fost problema, ci clar layout-ul. Presupun ca ai incercat sa convingi clientul ca nu e bine ce face, avand in vedere o serie de factori cum ar fi:
    – asemanarea cu GSP.ro, care la fel, s-au inspirat de la marca.es si gazzeta.it
    – reactia clar negativa a cititorilor gsp.ro cand s-a trecut la acest format
    – cromatica f asemanatoare
    – si nu in ultimul rand faptul ca vechiul layout era original si acum mi se pare ciudat ca seamana izbitor cu gsp, parca ar fi un script pe care le folosesc amandoua

    Personal nu imi place sa citesc stirile in acest format. Mi se pare mult mai comod ca stirile principale sa fie pe centru. Oricum un lucru e clar: se copiaza layout-uri comune de succes. E acceasi chestie ca la copierea CNN.com sau Yahoo.com. Din punct de vedere al usability poate un lucru bun, dar se pierde mult din originalitate si calitate.

  4. Andrei spune:

    Care layout? :D

  5. Alex spune:

    blog-uri sau bloguri? as opta pentru a doua varianta, dar poate ma insel.
    in rest.. arata interesant, formatul de paper nu stiu cat e de adecvat pentru online, chiar sunt curios cum se va comporta

  6. Adrian Cosic spune:

    Mai…. de acum nu o sa stiu care e GSP si care e ProSport. Ideile de succes se copiaza, asta e clar, de aceea probabil si gsp a copiat Marca, sau hai sa zicem „a adaptat”. Si o intrebare de baraj: ProSport e adaptare Marca sau Gsp? Ca eu unul nu m-am prins.

  7. victor spune:

    Arata excelent… de bine ca gsp.ro

    Ce naiba se mai copiaza o idee, doua de la unu de la altul dar nici asa. Ma rog, n-o fi vina voastra ca zici ca asa a vrut clientul dar tot nu da bine.

  8. Ncu spune:

    iara 3 coloane?! :)

  9. Vadim spune:

    Il aveati in pregatire inainte ca gsp sa se lanseze sau au aflat ei ce vreti sa faceti si au bagat forje sa va iasa inainte?

  10. Amerenescu spune:

    Bloguri e foarte bine (blog-uri e gre?it). Dar „Home” în loc de „Acas?” nu este bine.

    E bine c? se folosesc diacritice dar mai exist? locuri unde ele nu apar, de exemplu pe butonul „Cauta” ?i în meniurile principale („Fotbal Intern”, etc.).

  11. Lucian Sarbu spune:

    Aaaa… sigur clientul nu e GSP.ro redivivus ?!

    Oricum, e o tactica si asta, sa imiti dusmanul mai puternic, in biologie se numeste „mimetism”, in razboaie – „camuflaj”. Asa a facut de pilda Vlad Tepes cand i-a atacat noaptea pe turci :) Daca mai reusesc sa faca si un XSS pe site-ul GSP.ro ca sa redirectioneze automat utilizatorii catre noul Prosport atunci cu siguranta vor deveni site-ul de sport #1 din Romania.

  12. orlando spune:

    seamana cu marca, km zero se pare pt siteurile de sport.

    daca layoutul e asa cum este principala vina probabil e a noastra pt ca nu am fost suficient de convingatori in a sustine ca e o greseala. da, o mare bila neagra pt mine/noi.

  13. […] e parerea majoritatii oamenilor de internet (si nu numai). Orlando specifica: “nu comentez layoutul, clientul l-a cerut, noi l-am executat”. Probabil Orlando s-a chinuit sa convinga oamenii din Pro ca nu este bine sa iasa cu un produs […]

  14. Virgil spune:

    Eu cred ca layoutul PS este mult mai utilizabil decat cel GSP chiar daca sunt aproape identice. La GSP nu prea iti dai seama care e stirea editoriala si care e stirea de flux, spre deosebire de PS.
    Feedback-ul negativ e in sangele romanilor. Greu gasesti unul sa iti spuna „bravo”, poate daca e pe medicatie sau ceva asemanator :)
    Mai sunt cateva chestii de pus la punct la PS, dar overall pentru mine e o imbunatatire fata de vechiul site. Stirile nu se mai repeta halucinant, meniul js care imi consuma tot procesorul si dificultatea in navigatie.

  15. add spune:

    credeam ca incepi sa te numesti agentie/designer/prestator de servicii cand nu mai accepti „clientul cere noi executam”

  16. […] se relanseaza, iar Orlando isi asuma castane nemeritate. Dragi “critici”, toate editiile tiparite importante au layouturi copiate. De ce vi se […]

  17. Vlad spune:

    E asemanator cu gsp. Dar nu inteleg ce e gresit in asta. Daca layoutul asta e placut si usor de citit de ce nu l-ar folosi mai multa lume. Tot ce vreau sa spun e ca e mult mai bun decat cel al GSP. Mult mai bine organizat, stirile mult mai bine incadrate. La gsp nici nu stii unde sa te uiti, iti fug ochii pe pagina.

    Inaintea de lansarea prosport ma uitam pe gsp si se vedea ca ii lispeste ceva. Orlando ai stiut ce sa ii adaugi sa faci un layout mult mai „citibil”.

    Good job

  18. Daniel spune:

    Asemanator cu GSP? Da. Copiat de la GSP? Haideti sa fim seriosi.

    Acest layout l-am vazut de cel putin 3-4 ani pe diverse situri de stiri construite, in special, peste sisteme de bloging. Totusi Prosport mi se pare cu o idee mai bine organizat decat GSP.

  19. Daniel spune:

    Am uitat sa mentionez: chiar nu se poate face ca acel meniu de sus sa apara _peste_ Flash-ul de la „Video” in Firefox 2, pe Linux? Eu spun ca da :)

    Ar fi primul site de stiri din Romania care sa functioneze corect si in browserele de pe Linux.

  20. Dee spune:

    Eu de ieri incerc sa „descarc gratuit” dar nu am reusit, merge foarte greu sau se blocheaza in mijlocul download-ului.

    Pana acum se dadea gratuit ziarul din ziua precedenta (si bineinteles arhiva), acum se da .pdf-ul gratuit din ziua curenta? Nu prea inteleg logica, creste pretul la taraba dar il dam si gratis tot.. e ceva temporar? Oricum pana la momentul de fata nu am reusit sa-l descarc, maybe it’s just me :)

  21. Vadim spune:

    Nu se poate face ceva mai buna ca Marca? Mai vorbim la anul…

  22. Vadim spune:

    later edit: oricum, fiecare tara are tipul ei de public. Spania e Spania, Italia e Italia, Anglia e Anglia, SUA e SUA. Si Romania e Romania. De aia sunt siteuri atat de diferite, pentru comportament diferite. Oricum, lumea nu stie ce e aia marca.com, dar vede ca prosport a copiat gsp si asta nu e bine deloc ca imagine pentru voi.

  23. […] ProSport. Felicitari pentru proiect celor de la MPI, il pot trece in portofoliu. Pana si Orlando recunoaste ca nu e chiar ce si-a dorit. Din pacate, cu trecerea timpului incep sa cred din ce in ce mai putin […]

  24. thinking spune:

    Codul e mai curat, CSS mai bine facut. Bannerul de top pare un pic off, inghesuit de sigla si revista cu descarca gratuit (ar fi interesant de monitorizat cate se descarca, daca sunt putine, zau daca merita sa ingramaditi atat de tare headerul)
    Linkul catre newsletter nu merge, se deschide aceasi pagina all over again.
    Trebuie sa apas de 3 ori pe o poza ca sa ajung sa o vad marita. In caseta din dreapta cu slideshow ar merge in colt macar sageti cu inainte si inapoi. M-a surpins putin sa descopar ca apasand pe poze nu vad foto marit ci deschid articol. Iar cand sunt in interiorul articolului si apas pe aceasi poza nu vad poza marita ci….supriza, continuarea articolului. Am inteles ca nu ati aprobat voi layoutul, dar functionalitatea ar putea fi ceva mai logica.
    Ideea cu siglele de sus e misto, dar din pacate inghesuie cam tare caseta cu cautarea. Aveti loc sa o dati 5 pixeli mai la stinga, honest
    Aveti un item in meniu numit bulevard, ceea ce e cam contra-intuitiv. Ca sa nu mai vorbim despre sub-meniu Nationala/Eu,Romania care este lung, inutil, usor stupid si scris gresit (tre sa fie un spatiu intre , si Romania)
    La alte sporturi exista item alte sporturi…..
    Mi-a placut mult pagina de multimedia (mai ales chestia cu topul – nice touch)
    Overall, e destul de curatel, cu unele stingacii

  25. orlando spune:

    – Dee, e doar prima pagina si are o dimensiune maricica, 5.33 mb azi
    – Daniel, am notat, incerca sa rezolvam sa functioneze corect sub Linux
    – thinking, ca de obicei, feedback foarte constructiv, thx. pdf-ul e acolo din motive de mk, da, newsletterul nu este inca implementat, in rest observatii pertinente

  26. […] zona internet/new-media, via Orlando, aflam ca s-a lansat prosport.ro. (vezi si comentariile de la postul […]

  27. sorin spune:

    Faza cu „layout-ul impus” sa fie oare inceputul neintelegerilor dintre Orlando si cei de la PRO! Sa nu uitam ca dintr-un motiv asemanator a plecat Orlando si de la Netbridge…

  28. Pansula spune:

    cat de jenant e sa recunosti ca nu ai putut convinge clientul, deci ca nu i ai putut oferi un layout mai bun. orlando, esti un tip tare, dar ai chixat magistral proiectul asta la fel cum ai chixat si localele Mediapro.

  29. Alexandrescu spune:

    Daca dati acea faimoasa bere de data trecuta, va dau si lista de bug-uri gasite la Prosport. ;)

  30. Alex spune:

    Se pare ca este o problema cu titlul paginilor, ramine mereu acelasi ‘ProSport-Prima pagina’

  31. Corecturi spune:

    Nu este adevarat ca layout-ul a fost impus asa de catre client. Actuala fata este o caricatura nereusita a ceea ce s-a cerut. Aceasta imagine a site-ului a fost criticata si desfiintata de client… Din pacate s-a afirmat ca altceva nu se poate la acest moment…Sa zicem asa… pe langa alte probleme aspectul e chiar reusit…desi …
    Lucrurile nu se mai pot schimba prea curand…se vor face imbunatatiri din mers. In toate relele exista si un bine…care este acesta la prosport…ramane sa vedem…

  32. orlando spune:

    Corecturi,

    esti de la prosport cumva de faci asemenea afirmatii? plus ca te contrazici singur, o data spui „caricatura nereusita”, iar a doua oara spui ca „aspectul e chiar reusit”

  33. orlando spune:

    Alexandrescu,

    da-mi-le pe privat si iti dau eu o naveta de bere cand ma intorc :)

  34. orlando spune:

    Alex,

    mie imi apar titlurile si pe IE si pe firefox, probabil ca a fost ceva temporar sau au corectat colegii intre timp

  35. orlando spune:

    Sorin, n-am ce sa comentez la mesajul tau, Pansula, da, e o bila neagra, am recunoscut asta, mi-o asum, o sa scriu detalii cand imi voi publica memoriile. n-am inteles ce ai vrut sa spui cu localele mediapro

  36. candid spune:

    Ma intreb cand o sa se opreasca ploaia?

  37. Kaos AD spune:

    Corecturi a spus ca „pe langa alte probleme aspectul e chiar reusit…desi …”… deci chiar dac? aspectul lasa de dorit, sunt alte probleme mult mai mari :).

    Nu stiu care dintre voi are dreptate, dar voiam sa subliniez c? nu se contrazice.

  38. orlando spune:

    Kaos,

    poate-mi scapa mie notiunea de „aspect”, conform DEX:

    ASPÉCT, aspecte, s.n. 1. Fel de a se prezenta al unei fiin?e sau al unui lucru; înf??i?are. ? Loc. prep. Sub aspectul… = din punctul de vedere…, sub raportul… 2. Categorie gramatical? caracteristic? anumitor limbi, care arat? stadiul de realizare a ac?iunii exprimate de verb. – Din fr. aspect, lat. aspectus.

    eu cred ca felul de a se prezenta al unui site e dat de layout, ceea ce inseamna ca se contrazice.

    q.e.d.?

Lasa un comentariu