Vodanet – oferta de 10 mil euro

Vlad confirma pentru ZF ofertele pe care le-a avut/le are pt vanzarea Vodanetului (partea lui sau 100% din firma). Vlad vorbeste de doua oferte de cumparare dintre care una de 10 mil euro, probabil pt toata firma. Pe de alta parte Siminel Andrei reprezentantii NCH (cine Bogdane, cine? :)) sustine ca nu exista nici o oferta iar firma se afla in dificultate financiara, „placa” pe care au „cantat-o” si cand l-au schimbat pe Vlad din functie de general manager Vodanet anul trecut. Acum stau si ma gandesc, ar fi chiar culmea sa spuna ca au oferte in conditiile in care, pe 21 dec anul trecut, au anuntat majorare de capital la Vodanet tocmai pt a-l scoate din schema pe Vlad. Ar fi prea evident de ce i-au luat actiunile, nu?

Cunoscandu-l pe Vlad si tinand cont ca tocmai a intrat intr-un nou parteneriat, deci un nou drum, sunt sigur ca are dreptate si ca ofertele exista so, again, cine zice Bogdane de la NCH ca nu exista oferte? sa vedem si noi cine minte, nu de ce spune Siminel Andrei ca nu are oferte? Oare acesta e modul in care americanii de la NCH fac business in .ro? Oare Sami si George Rohr stiu cum trateaza NCH Romania partenerii locali?

Later update: Vlad vorbeste despre parteneriate, cei care mai sunt parteneri NCH, ar trebui ia aminte la ce spune acolo.

14 Comentarii
 1. bogdan pencea spune:

  Interlocutorul de la NCH a fost Siminel Andrei, citat in text.

 2. Vlad Stan spune:

  Ca sa lamurim lucrurile. Legea protejeaza actionarii minoritari in SRL-uri. Fostii mei parteneri nu ar fi putut fara acordul meu nici sa ma schimbe, nici sa faca majorare de capital.

  Pot sa imi asum ca e vb de niste datorii la buget in valoare de cateva 4-500 mii RON, care ar fi putut fi acoperite din incasarile de anul asta.

  NCH a insistat insa sa facem o majorare de capital pentru plata acestor datorii si am fost de acord.

  Demisia mea din functia de administrator a venit pentru ca efectiv mediul de lucru era total neconstructiv. Aceasta stare de conflict intre mine si reprezentantul NCH este de mai bine de 1 an timp in care toate constructiile mele au fost anevoiase.

  Am preferat sa plec, chiar daca e sa iau tot de la zero, pentru a avea un mediu in care sa pot construi asa cum imi doresc.

  Desi sunt mici sanse sa ajung la o intelegere cu fostii partenerii, si cu toate ca inca mai incerc si imi doresc asta, am ales sa las trecutul in urma si sa ma uit la viitor. chestie care ma caracterizeaza.

  Sunt suprins insa de declaratia publica prin care ei infirma existenta acestor oferte, atata timp cat f multi oameni din cadrul NCH au fost notificati de aceaste oferte.

 3. orlando spune:

  thx Bogdan, eu am citit doar varianta online, mea culpa

  thx Vlad pt precizari

 4. […] vlad stan face publica oferta de 10 milioane de euro pt Vodanet – Orlando comenteaza interesant […]

 5. […] edit] Orlando acuza. Cred ca ceea ce spune despre majorarea de capital este de bun simt […]

 6. Antonio Eram spune:

  vlad imi pare ca a facut (face) un joc cel putin ciudat (ca sa nu spun altfel) iar restul au ciulit urechile cand e vorba de cifre cu mai multe zerouri.
  mentinerea unui climat de tensiune este poate benefic unora dar personal nu am reusit sa identific cine anume.
  cat despre oferte … pana nu vad concret nu cred.

  si NU, NCH nu are nici o actiune / procent sau cum doriti sa ii spuneti, in NETOPIA (pentru cei care au porniri de a comenta in aceasca directie).

  njoy

 7. orlando spune:

  ah, Antonio, uitasem „functia” ta …
  unde ai vazut tu Netopia mai sus?

 8. Vlad Stan spune:

  @Antonio sa lumuresc.

  – initierea procesului de vanzare a Vodanet a avult loc cu acordul scris al Dl. Andrei Siminel.

  – In urma acestui acord eu am adus doi cumparatori care au adus si oferte ferme pentru proiectele Vodanet.

  Suma prezentata de mine reprezinta oferta cea mai mare trimisa de unul din cei doi cumparatori.

  Chiar si astazi primesc cerereri pentru acele proiecte.

  Explica-mi de ce consideri tu ca joc ciudat?

 9. […] din Vodanet (da, a devenit publica, mai in soapta se stia de ea de ceva timp), iar Orlando are un comentariu destul de acid, cum rar are. Evident are si el motivele lui. Si tot de la Vlad mi-a placut un post pe tema […]

 10. Zoltan spune:

  Orlando, daca tot discutati de oferte de 10 mil EURO, totusi ce baze au aceste cifre? Ce cifra de afaceri a generat Vodanet in 2007? Ce sanse de crestere exista? Care e numarul de vizitatori / luna al site-urilor detinute de Vodanet?

  Legat de actionar minoritar / majoritar, se pare ca pana la urma tensiunile incep sa apara. Aceste tensiuni probabil influenteaza dezvoltarea lui Vodanet, si implicit va reduce pretul oferit de un potential cumparator. Wrong?

 11. Antonio Eram spune:

  orlando. referirea era preemtiva.
  poate imi explica si mie cineva urmatoarele.
  avem un serviciu care genereaza venituri, se face (cel putin) o oferta de preluare unuia dintre parteneri. din cate stiu exista un drept de preemtiune, dar nu este folosit.
  ceva nu este in regula aici. s-ar putea sa fie toate datele pentru a consolida the big picture.

  nu pot insa sa nu observ ca piata de internet din Romania este mai dezbinata decat niciodata, cu repercusiuni si tensiuni evidente, dar mai ales fara nici o sansa vizibila de revenire. cum se spune : this is bad for the business.
  putem face ceva ?

 12. orlando spune:

  Zoltan,

  daca cineva a oferit 10 mil euro inseamna ca si-a facut temele si in ceea ce priveste cifra de afaceri, userii, potentialul de crestere etc

 13. orlando spune:

  Am inteles Antonio, ceva de genul „nici usturoi nu am mancat nici gura nu-mi miroase”

  well, asta e piata, dezbinata, tensionata, spune-i cum vrei tu … cine ridica securea …

 14. […] “Demisia mea din functia de administrator a venit pentru ca efectiv mediul de lucru era total neconstructiv. Aceasta stare de conflict intre mine si reprezentantul NCH este de mai bine de 1 an timp in care toate constructiile mele au fost anevoiase” – comentariu pe blog la Orlando  […]

Lasa un comentariu