Microsoft ofera 44.6 miliarde USD pe Yahoo

TECHNOLOGY ALERT
from The Wall Street Journal.

Feb. 1, 2008

Microsoft offered to buy Yahoo for $44.6 billion, in a move designed to pick up a struggling rival as both companies are fighting in the online-advertising world with Google. The bid, $31 a share in cash and stock, represents a 62% premium to Thursday’s closing price.

„We have great respect for Yahoo, and together we can offer an increasingly exciting set of solutions for consumers, publishers and advertisers while becoming better positioned to compete in the online services market,” said Microsoft Chief Executive Steve Ballmer. „We believe our combination will deliver superior value to our respective shareholders and better choice and innovation to our customers and industry partners.”

16 Comentarii
 1. maxescu spune:

  Scump domne, scump!

 2. Radu spune:

  Asta a fost ultima mutare a lui Gates?
  Se pare ca batranul Billy vrea sa iasa maiestuos din scena. Poate o sa ii si iasa :)

 3. […] mai citit cate ceva si pe la Piticu, Seceleanu si Orlando […]

 4. Ma intreb cand oare o sa faca oferta sa cumpere Google. In felul asta isi extind monopolul (nu doar pe sisteme de operare).

 5. ITist spune:

  E foarte simplu, am impresia: urmaresc de mult miscarea (discutii au fost de mult), au asteptat doar momentul prielnic: YHOO in scadere destul de dramatica + anunt de concediere a 1000-2500 oameni. Numai bine sa cumperi, mai ales dupa ce Vista a umplut visteria (bani buni de investit nu de dat la taxe).

 6. […] langa calculele de piata facute de mine,pe blogul lui Orlandomai sunt […]

 7. […] a oferit 44.6 miliarde de dolari pentru Yahoo! – via & via. Techcrunch face si o analiza financiara in cazul in care oferta va fi acceptata. Why not […]

 8. Florin spune:

  inca am dubii . . .
  nu cred ca se va intampla,
  au mai incercat miscarea asta . . .

 9. Daca s-ar intampla spun ca e e singura sansa ca MS si Yahoo sa apuce fata la Google. Insa sa nu uitam ca:

  1. anuntul e facut cu 3 zile dupa ce Yahoo anunta rezultatele financiare pe 2007: http://yhoo.client.shareholder.com/common/download/download.cfm?CompanyID=YHOO&FileID=163792&FileKey=d27edf0c-7cd0-476c-9929-2eac03454c6f&FileName=163792.pdf

  2. Yahoo defapt a a vut scadere majora in share of searches ( vezi raportul pentru anul 2007 Comscore and Nielsen cumulat: http://www.submitsuite.ro/blog/tendintele-motoarelor-de-cautare-in-2007-si-partajarea-cautarilor )

 10. zvonuri si semne clare au fost
  eu nu pot decat sa ma bucur ca in sfarsit va exista un concurent egal cu google pt cautare si online ads

 11. Andrei Rinea spune:

  Ei pregatesc terenul de cand cu Yahoo messenger. Intai au integrat Yahoo Messenger cu Live Messenger (ex. MSN Messenger) si apoi au facut Yahoo Messenger for Vista BETA cu Microsoft .NET Framework 3.0 deci aveam semne de mult timp (ca sa nu mai vorbim de altele).

  Oricum cred ca e o miscare de conjuctura pentru ca cele doua companii nu se descurca singure in fata lui Google.

 12. Linus spune:

  MS are nevoie de un driver mai puternic pe online. Yahoo! are potential, in schimb nu prea reuseste si sunt constienti ca singuri o sa cada repede. Asa ca asocierea cu MS e un mic rau necesar. O sa concedieze 1.000, poate 2.000 de oameni, si o sa ramana activitatile pe care paote concura mai bine.

  @IT, nu cred ca lucrurile stau chiar atat de bine cu Vista. chiar daca au luat bani frumosi cu/pe Vista, MS au bagat o caruta de bani in dezvoltare si promovare. Pe langa asta, lumea se fereste inca de Vista, iar ei se pregatesc de o alta generatie d Windows, adica alti bani de investit.
  e pacat sa credem ca MS isi foloseste banii de pe licentele Vista pentru a cumpara o particica mai mare sau mai mica din Yahoo!

  @Andrei Rinea Nu cred ca integrarea . NET in Messenger are vreo legatura cu intentiile de achizitie. Daca stam putin si ne gandim, MS are deja doua solutii intens folosite in web 2.0 – .NET si Silverlight. Si daca o sa ajunga sa cumpere Yahoo! o sa inceapa sa rivalizeze cu site-uri/servicii carora le-au vandut platformele astea. Hilar, nu?!

 13. sfinxu' spune:

  poti cumpara Romania cu banii astia

 14. Pirahna spune:

  Asta a fost ultima mutare a lui Gates?
  Se pare ca batranul Billy vrea sa iasa maiestuos din scena. Poate o sa ii si iasa

  Gates nu prea mai are legatura cu Microsoft, deci poti sa dai vina pe Ballmer.
  Dar Gates a zis ca e ok ideea ;).

 15. […] titlul acestui post, poate usor misleading (imi cer scuze pentru asta), este de natura sa exemplifice cat mai bine ceea ce se vrea de la concurenti. sursa pe care se bazeaza titlul este aici. […]

Lasa un comentariu