Sanoma cumpara si Parinti.com

Dupa ce a achizitionat miresici.ro la inceputul lunii, Sanoma cumpara si Parinti.com, a doua comunitate de mamici dupa DespreCopii.  Sanoma are in curte revista Mami + siteul cu acelasi nume + .ro.

7 Comentarii
 1. JT spune:

  De ce face asta? E ca si cum Becali ar cumpara Dinamo si echipa de handbal de la Rapid… Se pregateste CFR Cluj, pardon clopotel.ro. :)
  Incerc sa ma pun in pielea celor de la mami.ro – oare cum se simt ei acum? Se vor integra cele doua site-uri? Unii vor fi inchisi? Care? Cine va primi bani pentru dezvoltare in continuare? Si cine nu? Pana si numele seamana, conceptual, mami e un parinte si ea.
  Seamana cu situatia achizitiei sport.ro, acum cateva luni. Cum a fost atunci? Cate proiecte in-house au murit in MPI?

 2. […] Sanoma Hearst Romania already has its own online sales department and a budget for online acquisitions. Related: – Maria Cocris sales manager Sanoma Hearst – Orlando – Sanoma buys parinti.com […]

 3. […] este faptul ca Orlando spune ca parinti ar fi a doua comunitate dupa desprecopii. Sare deci copilul cu .ro (despre care el stie […]

 4. Chris spune:

  @JT: sunt total de acord! Chiar nu-i inteleg de ce nu au achizitionat desprecopii.com. Puteau apoi sa scoata o revista cu acelasi nume si taiau piata cu un nou brand care pe online, intre femei, este dintre cele mai tari (sotia e membra acolo pe forum de 5 ani). O fi prea scump pentru Sanoma sau ei nu vor sa vanda?

  Desprecopii.com a fost primul si au ramas primii. Toti care au venit dupa ei, nu au venit cu nimic inedit, nu au facut decat sa copieze. Doar utile-copii a venit cu ceva nou, chestia cu TV-ul.

  Si as mai dori sa remarc ceva: Cei de la Desprecopii.com tac si fac! Nu dau comunicate, nu se baga pe bloguri, nu-si discuta strategia si planurile viitoare. Dar una peste alta (stiu din surse sigure) sunt unul din site-urile cele mai cerute la Arbo, iar la ei pe site este plin de reclama. Asta spune ceva, ceva care Sanoma nu a inteles. Iar la capitolul de profesionalisam in relatia cu clientii bat toate site-urile de top (am lucrat o data cu ei prin OMD).

  Ma intreb cine hotaraste la Sanoma ce site-uri trebuie cumparate?

  Chris

 5. Claudiu spune:

  JT, nu se pune problema de a inchide unul din cele 2 siteuri. Iar in ce priveste bugetele de dezvoltare, fiecare va avea bugetul lui.(chiar si echipele care vor lucra la dezvoltarea lor sunt diferite; mami.ro ruleaza pe platforma Avandor, de la Green Pixel iar parinti.com va rula pe o alta noua platforma).

 6. Andrei Ghica spune:

  Chris, merci pentru aprecierea legata de http://www.TVcopii.ro , fara liniuta insa: http://www.utilecopii.ro :)
  Am spus-o si pe blog, sanoma a urcat la categoria familie/copii un loc, practic este deasupra lui netbridge, care cu siguranta nu se asteptau si carora nu le pica tocmai bine dupa proaspata infiintata categorie; iar in ritmul asta se vede clar ca se poate si mai bine :)

 7. Piata webmasterilor…

  […]Sanoma cumpara si Parinti.com « Orlando[…]…

Lasa un comentariu