majorare de capital la Vodanet

21 decembrie 2007 – comunicatul prin care se anunta majorarea de capital de la Vodanet il gasiti aici, Vlad Stan daca va  dori sa-si pastreze procentele  in Vodanet  va trebui sa participe, proportional, la aceasta majorare de capital.

in comunicat se mai regreta inchiderea Videomax-ului, se vorbeste despre deteriorare financiara, datorii la bugetul de stat, proiectele personale ale lui Vlad iar in final ni se ureaza la multi ani. Aferim (adica felicitari)!

17 Comentarii
 1. Alex spune:

  desi „rough” este o miscare la care ma asteptam.
  o metoda simpla de a scadea participarea unui actionar intr-o companie.

 2. Fluture spune:

  Cunoastem, clasic:-) Dar si mai clasic este ca daca ai participat la majorare, dupa aia tot te scot, de fapt, isi fac alta firma si „muta” toata activitatea pe firma respectiva. Asa ca tu ramai si cu majorarea facuta si cu buza umflata…

  Vlad, daca e nevoie, suntem aici:-)

  Orlando, de curiozitate, cu cat au majorat?

 3. orlando spune:

  nu au majorat inca, o sa majoreze

 4. marius spune:

  Pentru cei ce doresc sa se asocieze cu NCH-ul, cititi si invatati :))
  Atat de tipic NCH.

 5. Andrei Firoiu spune:

  Cam asa se intampla cu toate afacerile in care fondatorul nu se mai intelege cu actionarii. Destul de tragic, dar nimic neobisnuit – i s-a intamplat pana si lui Steve Jobs. :D

 6. Bogdan spune:

  Orlando, tu sigur stii: de cate ori si-a inmutit NCH-ul banii in cei 3 ani (spun bine ?) de cand sunt actionari la Vodanet ?

  PS: Dupa miscarea asta cred ca e sigur ca vor sa iasa de pe online. Nu cred ca vor mai gasi colaboratori majori in .ro. Drum bun, cale batuta !

 7. Stefan spune:

  Datoria la stat neplatita de peste 1 an est de pest 7 mld. In mod normal, asta este faliment. Si nu il opreste nimeni pe Vlad sa subscrie – in fond el a acumulat aceste datorii.

 8. orlando spune:

  Stefan,

  7 miliarde inseamna 200,000 euro, Vodanet, in acest moment, daca se vinde pe bucati, valoareaza intre 3 si 5 mil euro (pesimist vorbind), nu poti baga in faliment o companie de 3-5 mil euro pt o datorie de 200,000 euro.

 9. twist spune:

  Si cum/cine ar trebui sa acopere datoria acumulata ?
  Ok, nu e frumos ca Vlad e diluat, dar totusi, cine trebuie sa puna banii?

  Si daca pune TOTI banii, trebuie sa primeasca si ceva in schimb.

  Nu cred ca in business plan era ca o sa existe datorii la bugetul de stat, ci ca o sa fie bine si frumos, siteuri multe si perspective de crestere.

  Siteuri multe nu sunt (cineplus,directnews,bewell,videomax), perspective de crestere sunt ca asa e piata, dar ele.ro arata la fel de 3 ani,bine si frumos te uiti in balanta.

 10. Jan spune:

  e miscare clasica adaptata… aia clasica din cate stiu eu e corporatia care cumpara un startup, dupa care se debaraseaza de fondator :)
  din pacate s-a intamplat chiar acum unui vechi partener de al nostru… aviz celor care se baga in asa ceva, negociati la sange contractul nou de angajare in cazul in care se ajunge la asa ceva.

 11. thinking... spune:

  Din pacate, NCH este pana acum singurul care ofera finantari grase pentru site-uri de start-up. Daca ar stii amaritii in ce se baga…

 12. orlando spune:

  Twist,

  sunt doua variante, imprumut de la actionari sau imprumut de la banca, NCH-ul prefera varianta proprie, imprumut vs procente, prin care dilueaza ceilalti actionari (vezi si cazul Imedia). Daca toate celelalte business de internet ale NCH-ului erau pe plus iar Vodanetul era pe minus, da, era corect si moral, Vlad a fost un manager slab iar din cauza lui business-ul a pierdut bani. Cand insa ai businessuri de online in care „arzi” 1-2 milioane pe an (doar unul), 200,000 de Vodanet sunt, cum se zice, „peanuts”?

  In plus, stii foarte bine ca toti banii pe care NCH-ul ii da sunt purtatori de dobanda (12% pe an era cand am plecat eu) iar la exit acesti bani se SCAD din suma primita iar CE RAMANE se imparte conform procentelor. Adica nu vorbim de investitii ci de imprumut. Purtator de dobanda.

 13. BRK spune:

  Salut Orlando,

  Am colaborat noi mai demult.
  Ca sunt cum sunt NCH se vede. Ce alte solutii ai pentru a obtine un cash pe business-ul tau pe care l-ai crescut ? ( sa luam in acesta ipoteza exclusiv online-ul ) Sau pe care ai vrea sa il lansezi ? Depinde intr-adevar de nivelul sumei ce ii doresti a ii obtine. Sa inteleg ca un Tiger care a miscat pe aici sau altii de genul celor care s-au bagat pe la Softwin nu ar fi la fel de rapaci ? Personal vreau sa cresc ceva pe online, sunt practic nou pe acest domeniu online, provin de pe alte meleaguri de business si prefer sa masor de sapte ori si sa tai odata. Cu alte cuvinte daca cineva mai are de turnat referitor la negative sa bage…

 14. orlando spune:

  salut Barac,

  eu pot fi considerat subiectiv cand vine vorba de NCH asa ca ma abtin, in particular daca doresti iti pot spune parerea mea.

  in acest moment in piata exista mai multi investitori ce cauta oportunitati in zona onlineului, in functie de ceea ce ai nevoie, daca proiectul este bun, poti gasi relativ usor parteneri

 15. BRK spune:

  am inteles.
  mai fac masuratori si apoi iti bag un buzz.

 16. […] ar fi chiar culmea sa spuna ca au oferte in conditiile in care, pe 21 dec anul trecut, au anuntat majorare de capital la Vodanet tocmai pt a-l scoate din schema pe Vlad. Ar fi prea evident de ce i-au luat actiunile, […]

 17. […] pare ca avem a face cu un nou caz Vodanet, in care unul dintre actionari incearca majorarea capitalului social pentru a forta diluarea […]

Lasa un comentariu