NCH vinde si Elpreco

Dupa ce a asigurat finantarile de la Netbridge Development si Active Soft prin majorari de capital in natura (spatii comerciale) de 12 mil euro respectiv 7 mil euro (spatiile de la Romarta aduse aport la capitalul celor doua firme asigura, prin chiriile lunare, finantarile necesare celor doua companii de internet – de urmarit ce se va intampla la vanzarea spatiilor), cel mai mare investitor din internetul romanesc, NCH, vinde si Elpreco, producatorul de bca (si nu numai) de la Craiova.

Avand o serie de exituri in ultima perioada, NCH a mai ramas cu spatiile comerciale de la Romarta, marile magazine de la Winmarkt (daca nu le-a vandut pana acum cred ca exitul la ele va fi din ce in ce mai greu tinand cont de multele mall-uri ce au inceput sa se construiasca in orasele din provincie), Libra Bank si Vel Pitar (Electroaparataj e vandut, cel putin terenul de 7 ha de la Vatra Luminoasa.Pantelimon, cel mai important asset).

Tinand cont de toate aceste exituri eu ma hazardez si prognozez ca anul viitor vom avea primul exit din online al NCH-ului … tine cineva pariul? :)

8 Comentarii
 1. Marius Pahomi spune:

  Cred ca Vlad Stan s-ar baga :)

 2. orlando spune:

  macar de si-ar pastra Vlad procentele pana la anul ca sa aibe ce vinde

 3. engambament spune:

  cum, tocmai acum cind devenise atit de profitabil?! am auzit ca o parte din celebrele borduri bucurestene de anul acesta vin taman de-acolo. pacat! :)

 4. Sergiu Biri? spune:

  Cred ca prognozezi bine, si dupa cum au procedat in ultima vreme cu restul business-urilor, parca vad ca nu va fi unul singur.

 5. Vlad Stan spune:

  Ma bag. Eu cred ca anul viitor abia vor finaliza vanzarea magazinelor si a terenurilor. O data ce vor termina se vor orienta catre internet.

  Pentru ca vor avea mai mult timp eu cred ca proiectele vor trece intai printr-un „proces de rebranding” si abia dupa aceea vor vinde. Probabil ca in 2009-2010 vei auzi de prima intentie de vanzare.

 6. thinking... spune:

  Io ma dau cu Orlando si plusez: Okazii va fi prima!

 7. Alex spune:

  Dar ce ziceti de o achizitie majora? Cand vinzi in draci in stanga si in dreapta fie vrei sa iesi … fie ai nevoie de cash (muult cash) pentru o investitie majora.

  Nu ar putea fi si opusul? In fapt sa vanda ca sa cumpere?

 8. orlando spune:

  putin probabil Alex, NCH e unul din cele mai vechi fonduri de pe piata, pana anul trecut, in aproape 10 ani, facuse doar 2 exituri mari, Comcerealurile catre Cargill si portul de la Galati (Rompormet) catre Sidex, pur si simplu cred ca a sosit momentul sa vanda, piata fiind propice pt exituri + trebuie tinut cont si de faptul ca nu e un fond mare care sa se bata cu fondurile care intra acum in piata.

Lasa un comentariu