ce nu (cred) ca e ok

nu vroiam sa comentez insa am vazut doua posturi de dupa interviul din HotNews cu Siminel Andrei, cel al lui Pahomi si cel al lui Zvoner .

dupa parerea mea, cand ai 500-600 de oameni angrenati in internet cum are NCH-ul acum (probabil nici o alta entitate din .ro nu are atatia oameni in online), cand investesti masiv in internet, cand le spui angajatilor sa copieze modele de succes din exterior, cand faci micromanagement la nivel de pixel, nu cred ca e un semnal bun sa le spui tuturor acestor oameni ca lucreaza la niste proiecte falimentare sau aproape falimentare. nu acum, nu aici si in nici un caz in public.  in rest da, probabil ca are dreptate, posibil ca doar 10-20-100-500 de proiectele de internet vor fi de succes, posibil ca toate proiectele NCH vor fi pe lista, posibil ca nici unul nu va fi … vom vedea in timp. 

21 Comentarii
  1. andreic spune:

    E o metoda de motivare a angajatilor. Aratandu-le atata incredere le dai aripi

  2. parvan spune:

    Daca un doctor ar spune fiecarui pacient care-i intra in cabinet … ca „oricum toti suntem muritori” probabil ar fi mustrabil, dar daca o spune in contextul in care vorbeste de importanta muncii lui poate fi o dovada de luciditate. Rau este daca un doctor spune asta dupa ce i-a decedat un pacient, si nu cred ca e cazul in raspunsul de fata.

    Cat despre angajati… daca s-ar fi crezut Michelagelo … poate ar fi trebuit sa se apuce de pictat biserici sau … habar n-am. Spune asta un om care stie ca trei sferturi din „analizele lui” nu vor mai fi valabile luna urmatoare.

    In alta ordine de idei… cu tot cinismul pe care mi-l stii … uneori admit ca onlineul (si mai larg media sau publicitatea) nu e doar business.

  3. thinking... spune:

    …dupa parerea mea Siminel a fost realist – statistic vorbind o parte din proiectele NCH internet group sunt falimentare, si au fost asa from day 1. Dar mai e o chestie, NCH functioneaza pe principiul mitraliera: doar unele gloante sunt mortale in vreme ce altele sunt la zeci de metri de tinta….dar cele morale sfirsesc prin aduce mai multi bani decat au pierdut cele falimentare. Si apoi, dincolo de micromanagementul (apropo, sa stii ca s-a mai calmat in ultimul an) arhicunoscut celor care au avut de a face cu firmele atasate NCH, stii ca putin ii pasa ce cred altii despre el. Daca el crede ca spune adevarul, il va spune si pe esafod, indiferent pe cine sperie/lezeaza.

  4. Hrisant spune:

    Traducerea mea este ca NCH-ul anunta concedieri in masa

  5. pi spune:

    @Hrisant
    Cam greu de grezut ce zici tu, tinand cont de faptul ca se iau interviuri pentru angajari noi +la cei vechi mariri de salariu

  6. orlando spune:

    in nici un caz Hrisant, nu poate fi vorba de asa ceva

  7. Daniel@ghidoo spune:

    prefer franchetea minciunii;

    daca aleg sa lucrez pentru un proiect care are sanse mari sa nu mearga atunci vreau sa o fac in cunostinta de cauza.

    este dealtfel riscul pe care si-l ia fiecare fondator de startup.

    problema este ca diferenta intre un fondator si un angajat e uriasa, de aceea gasesc ca e laudabil ca angajatul sa fie prevenit cand exista riscuri mari de esec.

  8. orlando spune:

    internetul de azi nu este internetul de acum 3-4 ani cand multi antreprenori au fost nevoiti sa vanda sau sa inchida, astazi sunt bani in internet si trebuie doar sa te agiti sa-i iei/culegi/faci. peste 2-3 ani lucrurile s-ar putea sa se schimbe, probabil ca vor fi din ce in ce mai mari costurile de operare pt un site, probabil concurenta va fi din ce in ce mai puternica, probabil nisele se vor ocupa, probabil google va fi mai greu de pacalit etc, etc insa astazi nu putem vorbi de proiecte falimentare pt ca e prea devreme. corect?

  9. decent spune:

    „peste 2-3 ani lucrurile s-ar putea sa se schimbe, probabil ca vor fi din ce in ce mai mari costurile de operare pt un site”

    n-am inteles ideea. explica te rog putin. eu daca ma gandesc la un site de continut nu vad de ce ar fi mai mari cheltuielile.

  10. Hrisant spune:

    E logic sa angajezi inainte sa dai afara. Cui sa arati ce se intampla cu cei mai putini productivi dintre angajati daca nu noilor angajati si celor de la care ai crescut asteptarile atunci cand le-ai crescut leafa

  11. pi spune:

    Pai mai bine cresti salariu la unu productiv si dai 2 care „o freaca” afara nu ?
    Dar daca dai afara 2-3 „neproductivi” (adica mai mult isi indreapta oasele decat lucreaza), nu inseamna ca dai faliment … din contra. Corect ?

  12. orlando spune:

    Andrei,

    salariile peste doi ani vor fi altele, la toate nivelele, iar in internet probabil vor fi printre cele mai mari –> cum in internet oamenii sunt cei care conteaza reprezentand ponderea cea mai mare din cost –> costurile de operare vor creste

  13. decent spune:

    Eu cred ca tocmai in internet nu se vor simti atat de tare cresterile salariale, pentru ca de la an la an (deci si peste 2-3 ani cum ziceai tu) s-a observat ca si intrarile au fost din ce in ce mai mari.
    „Cineva” zicea ca „astazi sunt bani in internet si trebuie doar sa te agiti sa-i iei/culegi/faci”
    Eu zic ca si „maine” vor fi. Si din ce in ce mai multi.
    Scriind acum postarea asta mi-a vine o alta idee :) .
    „Antreprenori! vindeti acum.. sau maine veti da faliment” semnat Siminel :)
    Iar noi, antreprenorii, ii raspundem. Nu, nu suntem atat de tampiti :) Noi acum punem caramida cu caramida la nisa pe care ne-am axat ;)
    Si nu, nu-mi plac filmele politiste :)

    Mi-am permis postarea asta tinand cont de faptul ca tu te-ai trezit la 5 si n-ai ce citi :) nu stiu cat de coerent am fost…

  14. orlando spune:

    Andrei,

    eu nu am spus ca nu vor fi bani, am spus ca operatiunea va fi mai scumpa, acum 3 ani „tineai” un site cu cateva sute de dolari.luna, acum te costa 1500-3000 euro.luna, peste 2 ani te va costa 5000 euro.luna.

    da, cu siguranta bani vor fi dar nu cred ca vor ajunge la toti, vezi ce zice Maurice Levy, seful de la Publicis http://www.ft.com/cms/s/0/1c438ac4-9088-11dc-a6f2-0000779fd2ac.html

  15. decent spune:

    Nici acum banii nu ajung la toti. stii bine asta.
    Cand ajung la firma intru la linkul ala

  16. costinu spune:

    Pentru cei mai atenti dintre voi: ‘netbridge development’ este numele corect al firmei, si nu ‘developement’

  17. costinu spune:

    ps: si totusi se pare ca este „pe bune”

  18. […] Orlando despre interviul Hotnews cu dl. Andrei NCH […]

  19. orlando spune:

    Costinu,

    ce anume e „pe bune”?

  20. costinu spune:

    Initial am crezut ca anuntul nu a fost pus de catre Netbridge Development din cauza greselii din titlu, dar este un anunt real.

Lasa un comentariu