interviu cu Siminel Andrei in hotnews

interviu exclusiv pe hotnews cu Siminel Andrei, coordonatorul afacerilor NCH in Romania. fondurile manageriate de NCH detin participatii in companii din online ca Netbridge, Active Soft, Vodanet, Imedia etc.  il puteti citi aici

9 Comentarii
  1. Radu spune:

    Ce este asa exclusiv la acest interviu? Raspunsurile monosilabice ale lui Siminel sau incompetenta reporterului? Probabil este cel mai prost interviu pe care il puteam citi in HN in ultima vreme.

  2. orlando spune:

    cred ca este primul interviu acordat unui site de catre SA

  3. thinking... spune:

    „Reporter: New Century Holding detine in portofoliu participatii la companii din zona Internetului. Cum vedeti evolutia acestor companii din portofoliul societatii pe care o conduceti?
    Siminel Andrei: In genere faliment. Nu am spus ca vor da curand faliment. Din zecile de mii de site-uri si de idei pe net-ul din Romania vor avea succes 10-20; or, statistic, sansa ca anumite site-uri sa intre in acesta categorie este mica. Si deci sansa sa dea faliment este mare pentru orice site, nu doar pentru acestea.”

    Interesanta estimare….si se pupa bine cu zvonul ala despre site-uri inchise. Oricum viitorul nu este al site-urilor cu model de business din publicitate, ci a celor de servicii. O sa fie insa foarte dificil pentru site-uri de continut sa supravietuiasca, mai ales ca toata lumea e obisnuita sa ia chestii moka de acolo. Vezi site-urile pe care se pot da anunuri gratuit, etc.

  4. Radu spune:

    Cred ca mai degraba i-a acordat „interviul” lui Margarit, nu reporterului…

  5. DumbMarketer spune:

    prea mult email strica. telefonul e mai scump dar uneori se justifica. si poate chiar si un taxi pana la o cafenea s-ar fi incadrat in bugetul Hotnews.

  6. Calin F. spune:

    daca voi scrie vreodata un articol ‘Oameni de la care am invatat cel mai mult’, dl Andrei ar fi pe locul 1 probabil..

  7. thinking... spune:

    Top 10 pentru mine la 2 categorii:
    – chestii ce tb. facute
    – chestii ce nu tb. facute

    Realitatea este ca in ciuda defectelor sale, Andrei Siminel este unul din putinii oameni cu adevarat vizionari din NCH.

  8. enligne spune:

    @Calin + thinking: ati invatat ce? vizionar in ce? Sunt convins ca aveti ce aprecia la dl Andrei dar faceti mentiunea necesara: „nu in domeniul online”.

    Dl Siminel Andrei este un produs al tranzitiei, un om care s-a aflat in mediul potrivit la momentul potrivit, prietenii + un MBA fiindu-i indeajuns pentru a ajunge omul NCH in Romania. Experienta si-a acumulat-o din mers, din fericire pt dansul in primii ani tulburi afacerile mergand de la sine la initiativa americanilor care stiau f bine ce si cum sa investeasca (a se citi sa profite de tarisoara asta:)). Pe un astfel de fond i-a fost usor sa isi mascheze nepriceperea (nu conteaza exemple, amintesc de ex prezenta si deciziile sale la anumite nivele vizavi de RASDAQ si mediul bursier, sunt multe altele).

    Sunt f multe de spus dar nu asta intereseaza aici. Ce intereseaza aici este ca, stiind ce se intampla si in tara si afara in f multe domenii, nu pot sa nu zambesc amar cand vad ca oameni care ar trebui sa isi extraga viziunea si metodologiile din elemente si medii calificate, competente, progresiste, de succes etc, majoritatea externe, in cazul internetului EXCLUSIV externe, dl Fusu (care are un cuvant de spus in onlineul romanesc) si altii admira cauze si efecte romanesti care denota destula incompetenta. Repet, ma refer strict la mediul online. Pentru ca oricata experienta si pricepere a acumulat dl Andrei in ale afacerilor in general, in business-ul online este un amator.

    Imi pare rau, de aici de la distanta, cand mi se solicita informatii despre mediul de afaceri online romanesc, sa ofer cifre reci si dezamagitoare. Chiar luna trecuta am explicat unor proprietari de f mari siteuri europene de ce comunitatea online romaneasca este una imatura si nu este sustinuta aproape deloc de investitorii din tara.

    Sa ne mai miram ca dl Siminel Andrei realizeaza (fara sa inteleaga unde a gresit, mai mult ca sigur) ca visul sau corporatist de a lista la bursa unele siteuri romanesti care sa aduca milioane anual sau sa ajunga in vizorul marilor jucatori internationali s-a transformat intr-o prefigurare a falimentului? E drept, dupa cum spune dansul divizia de online nu reprezinta „nici 1% din portofoliul NCH in Romania”, dar e mai usor sa privesti cu incompetenta aceasta cifra si sa nu te intereseze, decat sa construiesti si sa apelezi la oameni competenti (decat sa plateasca o armata de oameni timp de ani de zile – care vin ba din zona inginereasca auto ba din sfere amatoricesti economice (no offense Orlando) – ar putea f usor sa identifice experti straini) pentru a pune mediul online pe picioare si a atrage venituri consistente usor usor pe viitor.

    Atat timp cat nimeni (oameni de dezvoltare proiecte online + oameni de dezvoltare infrastructura) nu e interesat de maturizarea sanatoasa a pietei online si punerea unor baze solide a onlineului romanesc, atat timp cat toata lumea incearca sa scoata bani repede si sa sufoce embrionul care cu multe boli a ajuns la pubertate, eu si multi altii vom continua sa informam cu tristete despre bubele internetului romanesc.

    Un aer de schimbare exista si am cunostinta de multe schimbari si aventuri care vor avea loc in perioada care urmeaza. Sper insa sa aud cat mai rar spre deloc de dezvoltatori care iau drept exemplu de antreprenoriat in mediul online pe dl Siminel Andrei.

  9. […] de 10-20 de site-uri de succes (ca model de business), restul se duc spre faliment. Prilej pentru lumea netului romanesc sa sara de fund in sus si sa reactioneze […]

Lasa un comentariu