noul Gandul

asa cum spuneam, s-a relansat astazi, siteul beneficiaza si el de un facelift pt a-l adapta la noul layout din print. Pareri?

18 Comentarii
 1. cm spune:

  logo-ul poate fi refacut pentru web? acum are niste „pixeli reziduali” prin jurul sau!

 2. Ionut spune:

  O prima parere e legata de viteza de incarcare. Scazuta. Pare ca din cauza ca, pe prima pagina, fiecare articol are o poza. Sau din cauza flash-urilor. Cert e ca au trecut 150 secunde pana s-au transferat toate datele de pe storage0.dms.mpinteractiv.ro
  In rest pare mai aerisit acum.
  Si mai putin rosu decat anuntau, ceea ce e bine. Prea mult rosu strica.

 3. Silviu spune:

  Era ok un link catre vechea versiune o perioada mica de timp. Atit pentru comparatie old-new cit si pentru cititorii care erau obisnuiti cu vechea versiune.

 4. add spune:

  e destul de ok, curatel, imi placeau si variantele din trecut (cu precadere prima). Mai sunt chestii de lucrat, cum ar fi un padding prin ulele locuri. Footerul e infect.

 5. add spune:

  + http://www.gandul.info/memento.html?6455

  wtf is that? nu tine de design oricum.

 6. GigiB spune:

  e naspa.
  inainte deosebeam Gandul de celelalte ziare.
  acum nu vad nimic.

  unde-i ziarul ala serios?
  parca ar fi cancan..sau libertatea.
  si-a schimbat publicul si nu vad eu?

 7. orlando spune:

  add,

  e o sectiune care nu are introdus inca nici un articol

 8. vladverde spune:

  Tot ce avea speial a disparut. A intrat in seria ziarelor romanesti cu rosu si alinieri la fel. Nu proaste neaparat, dar la fel.

  Gandul, care era special al layout si lizibilitate (in sensul bun) si mai avea si o culoare care-l identifica si separa de restul, merge din ce in ce mai prost ca design.

 9. Grafica vechiului site era originala. Noul site, in afara de designul mediocru, are si probleme de comunicare via RSS: http://www.gandul.info/rss-feed.xml

 10. ioana spune:

  Imi place noul look al site-ului, e profesionist si mie cel putin mi se incarca foarte repede.

 11. e OK, parca imi placea o idee mai mult inainte.
  Dar nu-i un pas inapoi nici acum.

 12. […] Via Orlando, Gandul are site nou, in ton cu noua varianta de print. Nu e rau designul, era nevoie de o schimbare sa arate ca ziarul, dar nici vechiul design nu era rau. Una peste alta un site care beneficiaza de redesignuri tot mai des…. […]

 13. marius spune:

  1. personal, ma cam oftic atunci cand trebuie sa intuiesc care sunt linkuri si care nu. motiv pentru care apreciez cand linkurile au alta culoare decat textul sitului, sa-mi spuna din start „asta este link baby”.
  2. in locul bannerului de sus as pune linkuri catre categoriile ce au intro pe prima pagina (sanatate, economie bla bla bla). sau un meniu.. ceva, care sa-mi simplifice viata pe pagina aia. iar reclama s-ar transforma (hocus pocus) in 300×300 (mai un filmulet ceva), pusa langa poza primului articol. si sectiunea live, coborata un pic sau mutata in coloana din dreapta.
  3. coloana din dreapta mai ingusta, coloana din stanga mai lata si mai interesanta :)

  in rest, n-as schimba nimic :P

 14. Daca ar reusi vreodata CTP sa renunte la damblaua cu milioane de semne pe prima pagina (mult text, sa fie), adica la mostenirea Tinu, probabil ca Gandul ar incepe sa arate a ziar din secolul asta.

 15. Stas Sushkov spune:

  Mie imi place… Realizarea isi merita mijloacele si scopul…
  Cat despre restul, inca e in beta, logic!
  =]

 16. mishu spune:

  personal nu imi place logo-ul nou. ce design e asta cu scrisuri suprapuse? ma refer la Gandul scris peste www. macar sa fi avut simetrie si in partea cealalta „.info”.
  daca va uitati toate celelalte ziare au logo-ul foarte aerisit cu alb in jurul lui ca sa se distinga. asa cu scrisuri suprapuse e chiar nasol. e o chestie elementare de design si chiar de marketing „less is more”. Toate ziarele Ok si de la noi dar mai ales de afara au logo-ul(numele) cat mai aerisit. plus ca mai e o scapare (cel putin asa mi se pare mie) ca in acest prim nou numar au o pagini de sectiuni unele cu „Gandul si nume de sectiune” si altele cu „Nume de sectiune Gandul”.

  Iar site-ul arata mult mai slab decat precedentul. Are un font de 2 lei, e urat.

  PS: Mai sus cineva vorbea de target-ul Gnadului. Am si eu o parere similara. Nu inteleg ce e nebunia asta la Gandul cu site-ul pus in nume, cu aparitii in Second Life, pag de blog etc. Ziarul e citit de fanii lui CTP in majoritate, probabil +55, „rural spre urban”, MH education- ceea ce nu prea se pupa cu atata interactivitate din partea lor, mi se pare ca nuca in perete.

 17. criserb spune:

  Eu cred ca e mai frumos decat precedentul… mai aerisit ;)

Lasa un comentariu