noul Avocatnet.ro

sunt f obosit la ora asta asa ca daca nu voi fi coerent va rog sa ma iertati … noul design al siteului AvocatNet.ro a creat un flame in onlineul romanesc nu putine fiind vocile care l-au acuzat pe Alin de copierea Cnn.com. Il stiu pe Alin de ceva ani (am vandut reclama de pe Avocatnet cand eram la Netbridge) iar in ultimul an am lucrat mai mult cu el la IAB unde a fost director executiv pana luna trecuta. Nu e genul si nu se preteaza la asa ceva, nu e genul care sa „fure”, nu e genul care sa greseasca si sa nu-si recunoasca greseala, nu e genul care sa faca asemenea greseli. De aceea din partea mea are si va avea intotdeauna un „cec” in alb inclusiv in ceea ce priveste layoutul mult hulit.

P.S. cand am lansat mediafax.ro au fost voci care ne-au acuzat ca ne-am fi inspirat din CNN. primele schite la mediafax le-am facut anul trecut, in decembrie, schita layoutului actual am finalizat-o undeva prin feb, noul CNN cred ca e online din mai, presupunand ca Mediafax ar fi aratat ca CNN-ul probabil ca numai data de la mailurile schimbate intre noi sau intreagul proces prin care am ajuns la layoutul final ne-ar fi „scapat” de arderea pe rugul online. 

Link-ul sponsorizat de azi in campania de blogvertising pentru marketonline este MP3

11 Comentarii
 1. Bogdan spune:

  Fara suparare, dar cine spune ca situl ala e copiat nu a lucrat in viata lui la dezvoltarea unuia.

  Meniul e diferit, boxurile sunt diferite, organizarea din interiorul boxului e diferita etc. Doar schema de culori pare similara, dar nici asta nu e 100% aceeasi (background, hasura boxurilor …).

  Credeti ca are cineva patent pe boxuri imbricate, unul coltos, unul rotund, sau pe schema cu titlu negru / subtitlu sau categorie gri ?

 2. add spune:

  deja s-au spus prea multe pe tema asta.

 3. ania spune:

  mie mi se pare ca nu seamana :>

 4. novo spune:

  Initial a fost etichetat ca si „inspirat”, apoi, discutia a degenerat si s-a ajuns la „copiat”,”plagiat”, alte nebunii.

  Macar a iesit un site curat.

 5. krumel spune:

  De la „asemanator” sau „inspirat” pana la „copie” sau „plagiat” sint ceva pasi de facut.

  Asta e fix scandalul si promovarea de care Avocatnet.ro avea nevoie. Alin era chiar multumit ca traficul ii creste datorita publicitatii negative.

  Nu puteti interpreta corect o discutie pe forum si deja aruncati etichete OTV-iste pe cei care a participat la discutie.

  Se discuta despre o asemanare si nu despre un plagiat.

  E doar o forma „desteapta” de PR. Nimic mai mult.

  Pentru cei care vorbesc din auzite: expresile formulate au fost: „atmosfera familiara”, „asemanatoare”, „apropiata”, etc. Discutia a mers pe acelasi fir, cu toate ca au fost unii care au facut acuze de plagiat.

  Initiatorul topicului a specificat: „Desi nu se poate spune ca designul ar fi plagiat sau alte cuvinte urate, mi-e clar ca CNN a fost muza designer-ului.”

  In concluzie, o metoda fara efect de PR la care iau parte unii „mai mari” din .ro .

  Asa ca, Orlando, multa zarva pentru lucruri spuse din auzite sau interpretate prost. Si uite asa se dezvolta „cazul” sau „scandalul” Avocatnet.ro pe plaiurile .ro

 6. […] acasa si inainte sa ma culc deschid blogul lui Orlando. Din nou pe tapet aceeasi poveste. Evident Orlando trateaza topicul in stilul echilibrat care l-a consacrat. Citesc insa si postul lui Alin, vizavi de […]

 7. Vadim spune:

  Nu exista plagiat decat in literatura, atunci cand copiezi o carte a altuia si o semnezi cu numele tau. Aia care vorbesc de plagiat la grafica unui site sunt niste amatori, niste necunoscatori, niste ignoranti.

  Siteul de mai sus nu are nici o treaba cu CNN-ul, ca grafica. Si, chiar dac ar fi avut, care e problema? Hai sa nu mai facem siteuri pe 2 sau 3 coloane ca seamana cu Yahoo, hai sa nu mai punem backround gri pentru ca seamana cu CNN. Sa fecen siteuri pe 10 coloane si cu background in picatele, iar fondul la articole sa nu mai fie alb, ci cu dungi ca sa fie original…

  Orlando, ai background gri, te-ai cam inspirat de la CNN… :)

 8. Jan spune:

  E clar ca exista multe asemanari intre cele doua site-uri:
  1. aceasi schema de culori
  2. bara de hot topics prezenta in ambele locuri
  3. search bar-ul mare
  4. curbura box-urilor identica + borderul fin interior (dreapta)
  Am lucrat in trecut cu designeri care procedau in felul urmator. Print screen la un site consacrat, layer transparent peste, si se apuca omul sa faca modificari, sa nu fie identic. Daca managerul de proiect nu are un ochi bun, si e „umblat” pe net nu se prinde niciodata, si astfel ajunge live.
  De judecat, judecati voi ce e corect si ce nu.

 9. Alex spune:

  Imi place site-ul avocanet.ro. Sunt cateva asemanari dar, avand in vedere ca sunt site-uri cu structuri diferite nu vad de ce s-ar pune problema de plagiat. Nu e niciun concurs de design aici.

 10. zmeura spune:

  Sunt cateva asemanari, insa departe de a fi numite plagiat. come on!

 11. carcotasu.vesel spune:

  In mod cert designeru a „reprodus” (atentie nu a copiat si nici o a plagiat) o parte din site-ul cnn.com pe avocatnet.ro, se vade destul de clar asemanarile, insa totodata se vad si diferentele. Nu pot sa spun ca sunt expert insa si sora mea mai mica de 7 ani mi-a zis clar ca sunt la fel si nu sunt. Se poate discuta la infinit pe acest subiect insa problema este alta: cumpar o paine de la titan si o paine de la chioscul din colt (facuta evident prin balariile din spatele blocului), insa tot paine e, are aceeasi forma, acelasi continut, se vrea a fi paine si de fapt este, insa nu are acelasi gust. Avocatnet.ro se vrea ceva a fi ca o paine din spatele blocului insa nu este. Reproducerea este inspirativa si se vad clar liniile generale. Nu condamn si nici nu dau cu paru in cap, bravo designerului ca are ochi sa se uite, sa cerceteze sa „reproduca” si site-uri tari din afara. Dar totodata trebuiesc incurajati sa creeze si ceva unic al lor, un stil aparte, care sa aibe continuitate si sa le asigure un viitor in meseria asta…daca nu, pai hai sa copiem yahoo.com (care by the way seamana destul de bine cu site romanesc, nu stiu cine sa inspirat yahoo sau …respectivul, dar sa nu deviem de la subiect).

  In concluzie, lasa-ti aberatiile astea de plagiat, sunt curios daca gigantul Time Warner Company se va plange ca avocanet.ro are acelasi background… :).

  Respect si Pace.

  carcotasu vesel.

Lasa un comentariu