Softpedia iese din Trafic.ro

Via Sorin si Hotnews aflu ca Softpedia.com a decis sa iasa din Trafic.ro. Pe 30 mai, Bogdan, unul din cei doi owneri Softpedia, scria pe forumul/blogul Softpedia de ceva probleme de downtime a serviciului pentru ca ieri, pe acelasi forum si in Hotnews, sa anunte „trecerea catre profesionalism” . 

Ca o parere personala, si incerc sa fiu obiectiv, sper ca Bogdan a vorbit despre profesionalism gandindu-se strict la faptul ca modelul Trafic.ro, de a afisa public statisticile siteurilor inscrise, e depasit si nu la faptul ca serviciu in sine si felul in care acesta functioneaza ar fi non profesionist. Pt ca ar fi regretabil sa arunce o suspiciune despre un serviciu pe care Softpedia l-a dominat de pe pozitia 1, in ultimii ani, la o distanta apreciabila de celelalte locuri, despre un serviciu care, gratuit fiind, a investit in hardware si banda internet tocmai pt a face fata traficului + 90% extern avut de Softpedia si Soft32, despre un serviciu care chiar a incercat si a reusit sa fie cat mai profesional cu putinta intr-o piata destul de tulbure.

P.S.1 Imi aduc aminte de presiunile mari de acum 2-3-4 ani cand toata lumea ne cerea sa scoatem Softpedia si Soft32 din Trafic.ro pt ca „nu reprezinta internetul romanesc” …  

P.S.2 V-ati revenit dupa acest inceput nebun de saptamana :)

14 Comentarii
  1. Orlando, nu ai citit cu atentie.

    Tocmai pentru ca apreciez eforturile echipei Trafic.ro, exista ceva scris in PS:

    „Multumesc echipei Trafic.ro , care a depus si depune in continuare eforturi pentru imbunatatirea sistemului de monitorirare.. insa fiecare trebuie sa mearga mai departe.
    Oricat de mult i-ati injura.. (asta este pentru contestatari) nu uitati ca le folositi serviciul gratuit.”

    Acum cateva luni am avut o intalnire cu dansii si sincer am fost placut impresionat. Tot ce am discutat atunci, a fost pus in practica la o luna distanta.

    Nu am putut accepta niciodata ideea ca Trafic.ro ar „maslui” statisticile. Acele statistici sunt si acum destul de transparente incat sa fie greu sa trisezi :)
    E usor sa zici Netbridge = Boom = Trafic.ro = SUCK, insa realitatea este alta si multi nu vor sa o recunoasca. Tu cred ca ai cunoscut ff. bine acest sentiment cand lucrai la Boom.

    Ieri m-a sunat dl Radu Sitaru (sper sa nu ii fi pocit numele) si am explicat pozitia noastra, subliniind faptul ca apreciez eforturile trafic.ro, INSA modelul de bussines Trafic.ro este unul mult prea transparent si nu se mai muleaza pe dorintele/nevoile noastre.

    Am intrebat si despre caderile „prea dese” si mi s-a spus ca se lucreaza la un sistem nou, mult mai performant si mai scalabil (hits/s), de aceea se fac interventii in sistemul actual in special noaptea si in week-end, cand traficul romanesc al site-urilor ar trebui sa fie mic si nu ar trebui sa existe un impact FOARTE suparator.

  2. orlando spune:

    thx Bogdan pt precizari, am corectat postul meu

  3. zoso spune:

    „cusut cu a?? alb?”

    si eu m-am retras din trafic.ro pentru ca nu ma mai incapeau

  4. florin spune:

    Trafic.ro a facut mult bine internetului din Romania, oferind un serviciu gratuit pe care Bratul nu il putea oferi.

    Problema lui Trafic.ro este cea de imagine. Ar fi fost smart daca Trafic.ro devenea o companie independenta, audiata anual de o firma de incredere si cred ca in aceste conditii Bratul nu mai avea nici o sansa.

    Probabil ca si http://www.desprecopii.com va iesi din trafic in momentul in care se lanseaza Brat. Depinde insa foarte mult de profesionalismul acestora.

    Si sunt comvins ca multe site-uri o sa ramana in Trafic.ro si nu o sa mearga la Brat. Advertiserii vor avea asadar doua unelte de pozitionare si probabil ca un tip istet ca Vivi o sa combine topurile in unul singur.

  5. Vadim spune:

    Si eu ma gandesc sa ma retrag de ceva vreme sa ma retrag din trafic.ro pentru modul in care se realizeaza clasamentul la sectiunea Sport.

  6. […] Intr-o piata agitata, dominata la acest inceput de saptamana de tranzactii de milioane, relansari de amploare, despartiri subite, sarbatorim si noi mica noastra victorie. […]

  7. Sa inteleg ca a venit momentul sa aruncam cu noroi in Trafic…?

  8. Adi spune:

    Vadim, te referi la ce e de la locul 2 in jos in sectiunea sport?

  9. Vadim spune:

    Ma refer exclusiv la siteurile cu trafic venit din gsp.ro.

  10. CuCCu spune:

    Lol, adica trafic de la gsp.ro la altii e o naspa, trafic de la onlinesport.ro la sportstar.ro e OK. Amice, du-te si controleaza-te la cap.

  11. zoso spune:

    vadim, aia e un model de lucru al gsp. nu e de vina trafic.ro. nu e ilegal sa iti faci trafic propriilor siteuri.

    Cel mai bun referrer web în ultimele 7 zile: http://www.onlinesport.ro
    C?utarea cea mai frecvent? (7 zile): sportstar.ro

  12. Alex spune:

    Trafic.ro a fost un serviciu excelent. Pentru toti cei care astepta cu nerbadare BRAT-ul va avertizez ca imaginea BRAT-ului pentru presa scrisa e foarte sifonata.

    Deci obiectivitate, date credibile (nici) aici nu veti gasi.

  13. nelu spune:

    Eu cred ca lumea nu e atat de nemultumita (cel putin eu) de statisticile oferite de trafic, cat de holdingul Netbridge care are acces la multe informatii. Dar cei care pleaca la BRAT s-ar putea sa constate ca aratau mai bine in statistici inainte. Si atunci sa vezi noroi… care pe care.

Lasa un comentariu