Tiger intra si la Neogen

Zf-ul anunta , via casa de avocatura Biris Goran, faptul ca fondul american de investitii Tiger Global Management a intrat ca actionar minoritar si in Neogenul lui Calin Fusu dupa ce ieri se anuntase achizitia unui pachet minoritar din eJobs. Suma vehiculata pt ambele tranzactii (eJobs si Neogen) se ridica la 10 mil euro! In ultimele doua saptamani Neogen a anuntat achizitia Faces.md si Colegi.ro + cumparerea unui Hummer pt angajati. 

Pt a avea un termen de comparatie, tot ceea ce a achizitionat NCH-ul (singurul si inca cel mai important fond de investiii cu activitate in internetul din .ro) in ultimii 3 ani de zile (parti sau 100% din Vodanet, Imedia, Imobiliare.ro, Jucaushii, Infoturism, Softure, Myjob, Sentimente, Weblog, Referat, Ziare.com) nu a depasit 1 – 1.5 mil euro.

6 Comentarii
  1. zoso spune:

    sunt ceva bani. dar totusi, parca prea multi.

  2. dragos spune:

    deci treaba incepe sa devina clara :) sper sa vedem valoare creata de banii astia

  3. emi spune:

    subscriu cu dragos.

  4. […] [Update:] Tot astazi, Orlando anunta ca Tiger Global Management a intrat ca actionar minoritar in Neogen. […]

  5. Stef spune:

    Anul 2006 a fost unul bun pentru .ro, dar se pare ca 2007 l-a depasit deja.
    Sa speram ca aceste sume, destul de mari, vor fi folosite pentru dezvoltare si sa ajungem la un nivel unde sa nu mai avem voci care spun ca aceste sume sunt prea mari pentru .ro

  6. Vadim spune:

    Privind in perspectiva (2-4 ani) aceste sume sunt extrem de mici. In anii trecuti se discuta de sume de zeci de mii de euro cand era vorba de a cumpara parti din siteuri, acum se discuta de sute de mii. In 2 ani se va vorbi de milioane si asa mai departe. Personal nu mi se pare o suma mare cu cat s-a cumparat acel procent din Ejobs, ci mai degraba unul corect care i-a atras pe cei doi proprietari sa cedeze o parte din afacere.

Lasa un comentariu