doua stiri despre ecommerce

una de la ei care ne spune ca americanii au cheltuit online anul trecut pe imbracaminte (18.3 miliarde usd) mai mult decat pe pcuri (17.2 miliarde usd) sau masini si componente auto (10 miliarde usd … wow, 10 miliarde :)) si una de la noi, via Mediafax, care spune ca „magazinele online din .ro au avut vanzari de 5 mil euro in Q1”. normal, au fost mai mult de 5 mil pt ca cifra vine de la Gecad ePayment si se refera doar la tranzactiile prin carduri bancare efectuate prin acest sistem. Oricum, e o cifra de plecare si daca luam in considerare ca mai avem un DotCommerce si ca tranzactiile prin card reprezinta ~ 10-20% din total tranzactii atunci cred ca putem spune ca avem 30-50 mil euro in Q1 … ceea ce nu e rau deloc, nu? astept corectii daca e gresit rationamentul meu. 

12 Comentarii
  1. Razvan Roman spune:

    Nu pare putin 10-20%? As zice ca e cel putin 30%, dar estimez din bun simt si din ochi, n-am surse oficiale.

    Sursele tale sunt sigure?

  2. adiz spune:

    tot ei spun in comunicat ca mare parte e facut din turism si bilete de avion … cred ca i-au furat lui madalin painea pe cross-border …
    cred ca cifrele sunt departe de realitate pentru romani care cumpara online de la romani …

  3. zoso spune:

    unde sunt comisioanele alea care intra in buzunarele mele, eu asta vreau sa stiu. :)

  4. orlando spune:

    10-20% e o cifra optimista, Radu de la eMag spunea anul trecut ca procentul celor care folosesc cardul pt a plati la eMag e inca foarte mic, undeva in jur de 5% … iar eMag a vandut anul trecut de ~ 35 mil euro

  5. Marius Ciocan spune:

    Noi avem o rata de plata online de 10-15% si din cate stiu stam excelent la acest capitol.

    10-20% este o cifra exterm de optimista, pentru ca grosul comertului online romanesc este dus de magazinele IT&C – iar aici plata online ori nu este implementata datorita apropierii neatractive intre adaosurile comerciale si comisioanele de procesare, ori clientii se feresc de plata online (preferand un cash la sediul magazinului sau la livrare).

  6. […] Orlando scrie azi despre comert electronic cu doua stiri (una din RO si alta din afara). […]

  7. substitute spune:

    Cred ca e o cifra realista 20%, cunosc magazin online dar care nu e pe partaea de electronice care are un procent de 50% la platile prin card. Emag-ul a implementat anul trecut destul de tarziu plata prin card(a reimplementat), si sa nu uitam ca cei care vand PC, componente si electronice au adaosuri foarte mici si nu au nici un interes ca din sub 10% adaosul lor, intre 4 si 5 % sa se duca la procesator. La asemenea procente, magazinele nu au foarte mare interes ca clientii sa faca plata cu cardul :)

  8. Dorel spune:

    DotCommerce nu poate fi luat in calcul pt ca nu mai au clienti, sau daca mai au dupa marlaniile pe care le fac aia mai sunt 2-3.

  9. Cred ca acel 10-20% e cam optimist…….

  10. Laura spune:

    Ce marlanii fac cei de la dotcommerce? Am ramas in urma? Hmm.

  11. Facand o paralele la 2005- 2006 :
    a) 2005 : 46 mil procesate
    b) 2006 : 9,6 mil procesate.
    Diferenta este ca noi ( DotCommerce) am preferat ( si inca preferam) procesarle si colaborarile cu bancile din europa de vest.
    care sunt cifrele exacte? Din ce vedem si noi cifrele pot fi triplate cu usurinta.

  12. Nelu Lazar spune:

    SUA are un raport anual public cu privire la fraudele platilor electronice – http://www.afponline.org/pub/pdf/2007PaymentsFraudSurvey.pdf . Avem si pentru Romania asa ceva? Ne trebuie?

Lasa un comentariu