numai despre Google

– in sfarsit Google si-a ales consultantul pt .ro e vorba de Radu Tudorache, fost director de reglementare economica al Asociatiei Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) in perioada 2002-2007, licentiat in Managementul Afacerilor, absolvind cursurile Facultatii de Management ale ASE Bucuresti;

– 2.35 miliarde USD a „cules” Google de pe piata din Marea Britanie in 2006. Daca ne uitam la total piata (3 miliarde euro adica aproximativ 4 miliarde USD) vedem ca Google are aproape 50% din cea mai dinamica piata de online din Europa (cred ca este a doua din lume dupa SUA) … thinking :-?

– si pentru ca stiu ca va plac cifrele va mai dau una, Google detine ~ 30% din total piata de publicitate online worldwide … thinking … again

10 Comentarii
 1. Uau … 30% piata online worldwide …. mi se pare foarte mult. In curand o sa intre si in Romania … sunt curios sa vad cat de tare va afecta asta activitatea regiilor online.

  Intrarea oficiala Google in Romania va mari si costul per click din sitemul AdWords … se va intampla asta avand in vedere cesterea numarului utilizatorilor acestui sistem si implicit a numarului celor care liciteaza pentru cuvinte sponsorizate.

 2. zoso spune:

  orlando, ti se pare ca muncesti destul? :)

 3. Deodata cred ca toti din adevertisingul online de la noi vor avea probleme :))
  cred ca 30% worldwide se va traduce la noi in cel putin 70%…..

 4. Dusan spune:

  Cred ca 30 % din publicitate online woldwide e nereal. Mai real pare 30 % din woldwide PPC.

 5. orlando spune:

  nu, din toata piata, e foarte real.

 6. v spune:

  2 precizari:

  1.UK e pe primul loc in ceea ce priveste publicitatea online (11% cota de piata) si a devansat USA unde cota de piate e de 7.5%.

  2. Google are 30% din veniturile globale pe piata online si 43% din UK

 7. orlando spune:

  Corect V, trebuie precizat insa ca UK e pe primul loc in ceea ce priveste procent (11%) online din total piata pt ca la volume SUA este departe chiar daca onlineul reprezinta doar 7.5% din total.

 8. hushhush spune:

  numirea e facuta de 6 luni de zile …

 9. Dusan spune:

  Ok, e interesant ce spuneti, in cazul acesta cat are Google in UK share in PPC?

Lasa un comentariu