Active Soft, ratusca cea urata?

Cine este Active Soft? Probabil ca nu prea ati auzit foarte multe despre ei insa ar trebui sa notati acest nume pt ca in acest moment sunt unul dintre cei mai mari playeri online din .ro. Fac parte din grupul NCH, activeaza in online din 2000 – 2001 si erau pana acum ceva vreme ratusca cea urata a grupului … insa daca ne uitam la siteuri si la trafic ratusca a depasit, in cateva luni, atat ca trafic cat si ca numar de site-uri, si Netbridge si Vodanet si Imedia … In vara au preluat de la Netbridge site-urile lui Cristi Ditoiu (referat.ro, e-referate.ro, sfatulmedicului.ro, 220.ro) precum si Ziare.com de la Imedia, site-uri care adaugate la ce aveau deja (siteuri ce au crescut frumos in ultimul an) alcatuiesc un portofoliu destul de interesant, zic eu, mai ales pe segmentul tanar. Am dreptate? 

In plus mai discuta/au discutat cu Bogdan pentru a prelua e-scoala.ro si mai fac achizitii mici, de portofoliu, gen Comunicatemedia.ro.

– E-Transport.ro – 36,000 unici/saptamana

– Sfatulmedicului.ro – 75,000 unici/saptamana

– Prieteni.ro – 44,000 unici/saptamana

– Copilul.ro – 71,000 unici/saptamana

– Clopotel.ro – 264,000 unici/saptamana

– Calificativ.ro – 40,000 unici/saptamana

– Referat.ro – ~ 300,000 unici/saptamana (e in scadere acum din cauza vacantei)

– Jurnale.ro – 18,000 unici/saptamana

– Crestinortodox.ro – 27,000 unici/saptamana

– Studentie.ro – ~ 200,000 unici/saptamana

– Bursaasigurarilor.ro – 12,000 unici/saptamana

– askmen.ro – 34,000 unici/saptamana

– vedeta.ro – 15,000 unici/saptamana

– ziare.com – 166,000 unici/saptamana

– colegiimei.ro – 17,000 unici/saptamana

– bestmusic.ro – 48,000 unici/saptamana

– e-referate.ro – 180,000 unici/saptamana (e in scadere datorita vacantei)

– Clasa.ro – 3000 unici/saptamana

– 220.ro – 80,000 unici/saptamana

8 Comentarii
  1. S-au miscat bine in ultimul timp. La sfarsitul anului trecut au refacut 220.ro si au lansat colegiimei.ro. Asa cum ai spus si tu au s-au dezvoltat mult cu site-uri adresate in special tinerilor.

    Sunt unele siteuri din portofoliul lor la care poate ar mai trebui lucrat un pic la design … dar per asamblu s-au asezat bine pe acesta nisa (publicatii adresate tinerilor).

  2. Momentul de cotitura pentru ei a fost in aceasta vara (au fost singurii din grup care au cazut in picioare). Departamentul lor de vanzari a functionat separat de Boom si au continuat investitiile intr-un ritm sustinut. Ce-i drept, site-urile lui Cristi Ditoiu au ajutat foarte mult.

    Avand in vedere filosofia de vanzari din multe agentii, as putea spune ca sunt lideri pe segmentul adresat tinerilor iar eu am inceput sa resimt lunar agresivitatea lor pe nisa asta :)
    I will survive :)

  3. La fiecare nou proiect al lor am zis un „Eaaaah, cine ii baga in seama si pe trepadusii astia?” si apoi am ramas putin uimita la vederea rezultatului – peste asteptari. Sunt, prin urmare, de parere ca se misca bine. Sunt chiar fana a rezultatului faceliftului lui 220. COOL

  4. adiz spune:

    daca n-ar avea fluctuatie de personal la vanzari si ar avea personal usor calificat acolo poate ca ar fi si mai sus … de asemenea poate trec si ei la cost per action in loc de flat fee cum aveau pe mare parte din serviciile suplimentare …

  5. cristian spune:

    scuze..am lipsit o perioada si abia acum am citit textu. clasa.ro nu este ceva cu care activ soft se poate lauda…si apropo seriozitatea si promptitudinea cu care raspund la un email (dupa 3 saptamani)

  6. […] Activesoft s-a eviden?iat în ultima vreme prin siteuri cu trafic moderat, dar foarte multe siteuri cu trafic moderat […]

  7. andreea spune:

    „pt ca in acest moment sunt unul dintre cei mai mari playeri online din .ro”
    mda si nici macar nu acorda premiile

  8. […] sa fim corecti insa, separat, suntem pe pozitia a doua, dupa Active Soft (va mai amintiti, “ratusca cea urata“). Si ca sa fim si mai corecti NCH-ul, cu Netbridge, Active Soft, Vodanet, Imedia + […]

Lasa un comentariu