incep sa apara actionarii Hotnews

Iulian Comanescu are un interviu cu unul din actionarii Hotnews, Cristian Sima. Acesta detine 10% din Hotnews si e in „crestere”. Am retinut ca joaca pe bursele externe, e milionar in euro.dolari si nu-l prea inghite pe Vantu.

Un alt actionar Hotnews este Andrei Woinarovski, unul dintre cei care a fondat FX-ul (daca nu va mai aduceti aminte FX a fost unul dintre primele ISP-uri, Andrei si restul facand un exit prin 2003 cred catre Metromedia care apoi a vandut catre RDS si Astral)

Hotnews a fost o tinta pt noi cand eram la Netbridge insa pretentiile lui Margarit (fondatorul siteului) au fost considerate prea mari de catre fond … sincer si eu am crezut acelasi lucru … cand vorbeste de valoarea Hotnews Cristian Sima spune ceva de 20-30 mil usd in maxim 3 ani ceea ce mi se pare putin cam mult (e adevarat, m-am inselat de doua ori pana acum cu Margarit/Revista Presei/Hotnews, prima oara in 2001 cand a venit sa-mi vanda reclama, pe vremea cand eram la Ad.ro, iar a doua oara cand nu am crezut ca site-ul valoreaza cat a cerut el … posibil sa ma insel si de data asta si peste maxim 3 ani sa fie un business de 20-30 mil usd … vom vedea)  

11 Comentarii
 1. gigix spune:

  iar adorm, iar cifre, iar plictiseala… nu cumva divortezi si de compania actuala sa o se mai dea intr-o telenovela de bun simt?

 2. Comanescu spune:

  Mersi de mentiune. Oricum, n-as vrea ca prin „sa apara” sa se inteleaga faptul ca ar fi fost ascunsi pana acum. Pur si simplu o companie de dimensiunile HotNews nu e chiar atat de interesanta pentru public, cred.

  In 2007, ar putea ca declararea actionariatului pe undeva prin paginile site-ului sa fie o idee buna, desi se gaseste la Registrul Comertului si in alte locuri, de pilda pe Mediaindex.ro, unde am inteles ca s-a actualizat la initiativa HotNews.

  Iar cele 20-30 de milioane sunt estimarea lui Cristi Sima, nu a lui Margarit. Chiar sunt curios cum se poate evalua un business de new media in Romania, in 2007…

 3. Liviu spune:

  Hotnews.ro – siteul e ok, stiri noi, etc. Dar prea multe siteuri de stiri, ale ziarelor, televiziunilor… treaba asta nu are viitor prea stralucit. As zice ca e apogeul de dinainte crashului… :) Eu cred in web2.0 si Hotnews nu e.

  Dar dincolo de asta, face bani frumosi la ora actuala printre siteurile (exclusiv) de stiri. Bravo!

 4. […] >> UPDATE // Orlando Nicoara zice ca un alt actionar la HotNews este Andrei Woinarovski, unul dintre fondatorii FX. >> ymterviu cu Sima partea I.. […]

 5. zoso spune:

  sunt un business alunecos. valoros, dar alunecos.

 6. […] Cristian Sima, unul dintre actionarii hotnews.ro, spune ca proiectul hotnews va valora 20-30 mil usd in maxim 3 ani. sursa: comanescu.hotnews.ro via Orlando […]

 7. cristian spune:

  nu prea pare credibila suma lui. ar trebui o dezvoltare serioasa si chiar asa nu prea cred, cum sa ajungi la asa o valoare cu copy/paste?

 8. eu2mine spune:

  hotnews incepe sa scoata capu-n lume: inseamna asta ca se vor implica si in media / tv offline? Ca la online sunt chiar tari… Ar fi o mare greseala, cred eu

 9. Dan spune:

  Eu nu vad nici un mare site 1.0 ca ar fi pe calea decesului in 2.0 cum zic sute de analisti, bloggeri si asa mai departe. Ba din contra, oamenii se adapteaza repede, mai ales cand „cred ei ca e momentul”.
  In schimb multe site-ul deja 2.0 nu prea au succesul scontat in Romania. Sunt inca site-uri in HTML pur care au trafic de zeci de mii pe zi, vorba aia cu un lifting ar ramane in top ani buni de-acu incolo…
  HotNews nu poate fi usor evaluat, dar cred ca exista competitie mare pe segmentul lor. Asta se poate combate cu oameni buni si unii exista. Dar exista si pauze, ramane de vazut. Personal imi place newz.ro, le lipseste actualizarea mai rapida.

 10. cristian spune:

  Daca e vb de ce agreem: prefer 9am.ro extrem de rar intru pe hotnews.ro

 11. Bob spune:

  Ma intereseaza subiectul pentru ca prea mult, nepermis de des, HOTNEWS.RO face politica, fara a fi transparenti in ceea ce priveste apartenenta sau finantarile primite !

Lasa un comentariu