Google discuta sa cumpere YouTube

WSJ anunta ca cei de la Google sunt in discutii sa cumpere YouTube pt suma de 1.6 miliarde USD (mda, miliarde). So, cine mai vrea sa dezvolte ceva pe zona video? :) Zoso anunta si el asta pe blogul lui.

Later Update: WSJ anunta azi 09.10.2006 ca dealul e inchis si va fi comunicat oficial astazi, 1.65 miliarde USD in actiuni.  

9 Comentarii
  1. Catalin Trandafir spune:

    Eu ma asteptam ca YouTube sa intre intr-un mare crash, pentru ca au investit foarte mult in servere si aparatura, dar nu au exploatat foarte mult. Alternativa ar fi fost sa bage reclame la inceputul fiecarui filmulet(ar fi fost aiurea rau) sau un alt fel de reclama agresiva.

    Intr-un numar din Campaign se estima valoarea YouTube la 150 mil. USD. Daca cifrele sunt ok, cred ca ar face un deal destul de bun vanzandu-se gigantului. E ceva de la 150 mil. la 1.6 mld.

  2. Florin Grozea spune:

    Sa nu uitam si deal-ul cu Warner Music care va difuza si licentia muzica prin YouTube! Adica, legal, oricine va putea vedea si revedea milioane de clipuri muzicale vechi, cu „Thriller” varianta lunga, Phill Collins, Deep Purple si Queen, toti!

  3. […] Pareri si la Orlando si Zoso […]

  4. Pentru Calin> Evaluarea era facuta de cineva de la Netbridge?
    (pun intrebarea asta pentru ca ei au achizitionat site-uri in Romania si probabil stiu sa evalueze)

    Referitor la subiect, negocierile dureaza cam de o luna si YouTube a alocat un buget pentru consolidarea brandului (aparitii in presa scrisa si TV, evaluari independente si alte tipuri de manipulari) in scopul de a obtine un pret cat mai bun, evident. Ceva ce nu apare in presa este o chestiune de culise: se negociaza la doua capete si Microsoft este unul dintre musterii.

  5. Google ar face treaba mai buna din toate punctele de vedere, youtube are acum „Ads by Google” pe site si probabil castigurile au atras atentia celor de la Google. Daca ar fi pe mana celor de la Google probabil ca si castigurile Youtube ar creste de cateva ori… ei au deja clientii atat pentru add-uri text cat si pentru cele video (Google Adsense are deja programele de publicitate in video).

    In plus capacitatile de stocare ale Google sunt foarte mari, ganditi-va la Google Earth care e super mare si merge super bine.

    P.S Nu cred ca il cumpara

  6. P.P.S L-a cumparat :D

  7. Tino spune:

    l-a cumparat .. press release pe pagina google

  8. vakk spune:

    de ce oare yahoo messenger blocheaza trimiterea linkurilor youtube blogger si wordpress?? ati observat ? pana aici sa se ajunga in lupta pe piata?!?!

  9. […] si la Orlando si Zoso Share on Facebook.Share on Twitter.Share on Google+ ← Today I Love Big Grats […]

Lasa un comentariu