Neogen din nou in Trafic.ro

Sigla Trafic (mult iubita de Calin :)) apare din nou pe site-urile Neogen, de data aceasta printr-un cont unic pt toate site-urile lor: Bestjobs, Neogen, Noi2, Doizece. Statistici aici, nu avem inca date pt 24 de ore insa nu cred ca vor depasi 90-100k unici/zi ceea ce inseamna ca vor fi peste Kappa dar sub Gsp. Oricum, interesanta strategia aleasa de ei.

25 Comentarii
  1. Dragos Roua spune:

    Hmmm, credk cineva vrea sa vanda ceva si cu cat ofera mai multe informatii despre acel ceva, cu atit ii vor creste si sansele de vanzare si pretul… Pacat insa de copy-cat-ul de pe home-page neogen.ro, jenant…

  2. Razvan Pop spune:

    Dragos spune ceva…:) Poate cea mai buna solutie e sa vanda.

  3. webmaster spune:

    se pare ca vor depasi totusi si GSP-ul

    cat despre copiere dupa polonezi: hai sa fim seriosi, parca nimeni nu mai tine minte partea de sus la vechea pagina Yahoo (de acum 2-3 luni)

  4. Calin F spune:

    Peste 100,000 /zi, eu zic ca ia si Gsp;

    E portalul nr.1 in Romania, se pare.. ;)

  5. webmaster spune:

    Noul homepage Neogen…

    Neogen iese in fata cu un homepage reinoit si cu un video cu Nagy Andras si Calin „Neogen” Fusu in prin plan (doi dintre fondatorii Neogen), si Dani „Banneru” in plan secundar. In timp ce Calin ne indeamna sa facem click pe butonase, in spate, Andr…

  6. Tudor spune:

    Apropo de neogen si copiile lor interminabile dupa Yahoo. Pentru relansarea asta au facut si un videoclip, il vedeti pe homepage (nelogati). In cazul in care ati zis ca a iesit totusi interesant, aruncati un ochi aici: http://youtube.com/watch?v=IZfIFzBsDsU

  7. StefanM spune:

    Mi-am facut eu o oarecare parere despre Neogen, dar clipul de pe pagina lor de start impreuna cu modificarea „radicala” a look-ului acesteia m-a „dat peste cap”, in sensul ca… as vrea sa existe si sa continue sa existe pe internetul romanesc ceva spontan si iesit din tipare, si totusi frumos si tineresc. Mi-ar parea rau, acum, daca Neogen ar vinde. Dar… tot ce se poate.
    Despre copierea lui yahoo…. sincer, parca yahoo-ul cu inventiile sale sunt departe de noi la fel cum cerul este fata de pamant. De ce sa nu inventam noi ceva, nu neaparat sa copiem? Looking fwd to see some inventing Romanian people in this country & on the internet!

  8. StefanM spune:

    EDITARE: scuze, o corectura la comentariul meu, dupa vizionarea clipului despre yahoo si „schimbarea la fata”. Se pare ca originalitatea lipseste… cel putin la Neogen. W H A T E V E R. Copiere… chiar si asta oare? Interesant, dar plagiat. Sorry, guys

  9. dorel spune:

    Ma bucur ca exista din ce in ce mai multi romani cu retina impregnata multistratificat si copii pe fata a mai multor produse de afara nu mai scapa asa de usor (vezi avantajnet, vezi neogen care au copiat pana si filmuletul de prezentare dupa yahoo… jenant, foarte jenant.

    Mi se face scarba. Sa vina cineva si cu sigla neogen, pt ca stiu ca este luata de undeva (si denumire, si icon)

  10. Bobu spune:

    Si-au dat seama ca nu au sanse sa fie numarul 1 cu site-urile in categoriile lor asa macar sunt numarul 1 la portaluri.
    Despre copy/paste mai bine nu comentez.

  11. Calin F spune:

    citesc pareri (recomandari?) despre faptul ca neogen vinde, sau ar trebui sa vanda..

    oameni buni, relaxati-va.. e adevarat ca sintem portalul nr.1 din Ro si singura firma romaneasca de internet cu prezenta regionala (neogen.bg, urbae.com), dar mai sint multe lucruri interesante de realizat..

    vom fi impreuna in urmatorii 5 ani cel putin, mock my words :)
    acum, nu fiti si voi asa crispati cu filmuletul asta inspirat de la yahoo – ne mai distram si noi, ca doar munca toata ziua..

    succes in exces ;)

  12. cristian spune:

    clipu e jalnic, exprimarea lu Calin e asa ca pentru pustii teribilisti I DON’T LIKE IT. Bine acum sunt foarte subiectiv NICIODATA NU MI-A PLACUT NEOGENU.

  13. StefanM spune:

    Ca sa re-echilibrez balanta, trebuie recunoscute meritele neogen.ro si serviciilor / site-urile adiacente. Sunt excelente in multe aspecte. Sa nu aruncam la gunoi totul! Desi nu sunt de acord cu plagiatul, totusi, daca noi copiem ceva SI-L IMBUNATATIM / PERFECTIONAM, avem sanse sa PROGRESAM. De fapt evolutia si dezvoltarea se bazeaza pe multii predecesori care au inventat ceva si ne-au lasat noua sarcina de a prelua de unde au lasat’o ei si s-o ducem mai departe. Nu inventam roata ci continuam dezvoltarea.
    Deci, neogen, succes & GO ON! Sper sa fie dezvoltare(pe langa copiere).

  14. Iulian Toma spune:

    Mai tovarasi, au fost introduse noi sinonime in DEX la termenul „Inspiratie” si s-au publicat online fara stirea Academiei Romane?

    Daca da, asteptam cu interes si licitatii de publicitate cu teme cum ar fi campanie de promovare „inspirata de la yahoo!”, inspirata de la vodafone, etc,

    Toata lumea o sa fie fericita ca nu mai avem nevoie decat de o singura idee si eventual de un singur creier, iar restul vor face la fel si isi vor vedea de vanzari linistiti …

  15. Poate ca Netbridge il curteaza pe Calin :). Neogen poate fi oricand o achizitie.

  16. […] Dupa ce luna trecuta eMAG trecea la ePayment pentru un amarat de 0,5% (sau nu asa de amarat? ), aflu acum ca si Neogen, portalul #1 din Romania la trafic si la plagiat, a decis sa se mute cu catel, purcel, si elefantel la ePayment. Coincidenta sau nu saptamana trecuta Neogen revenea la contorizarea folosind trafic.ro principal concurent al produsului Neogen Monitor. […]

  17. Calin, eu sunt curios doar daca ma poti ajuta sa inteleg comportamentul tau.. In orice post pe orice blog, unde Neogen este atacat, ai asa o atitudine relaxata, si raspunzi cu mare usurinta: „Da am plagiat, dar ce misto a iesit videclip-ul nu-i asa?” ..

    Face parte din vreo strategie ? Sau pur si simplu chiar nu iti pasa ?

  18. Calin F spune:

    Cristian,

    neintelegerile vin de la diferentele intre sistemele de valori, care la randul lor sint influentate de:
    1. backgroundul diferit al persoanelor;
    2. pozitia/perspectiva lor diferita..

    eu am un background de business, pentru mine cel mai important lucru este „ce-si doresc clientii”. Miile de oameni care s-au angajat cu ajutorul Neogen, si-au gasit o partenera de viata (sau de o noapte), si-au vandut casa sau cumparat masina, au pierdut nopti la poker pe Doizece – acestia sint singurii arbitri pe care-i recunosc.

    backgroundul multor dintre cei care ma critica (deseori pe buna dreptate: sa luam gifuri de pe alte site-uri e hilar, si e o problema interna pe care sper ca am rezolvat-o) – sint de obicei oameni de webdesign, pentru care criteriul principal este ‘originalitatea culorilor’, nu ‘jobul/familia/casa/masina/viata clientului’.

    ca perspectiva, eu sint intr-o pozitie din care trebuie sa am grija de salariile unor oameni care incearca sa construiasca ceva util in Romania si in regiune – deci evident ca nu voi arunca cu banii in stanga si in dreapta, ci-i voi canaliza spre directii productive (cerute de utilizatori). Cei care ma critica nu trebuie sa aiba grija de salarii – au timp sa se concentreze pe culori..

    ei afirma ca Romania ar trebui sa reinventeze roata – pe cand eu spun (intr-o forma extrema uneori, dar numai asa ajunge la unele urechi) ca ‘sarac dar mandru’ nu e cea mai buna atitudine, ca Romania poate sari etape / beneficia de ce au invatat cei cu resurse mai multe decat noi.

    poate vei spune ca, desi ma ascund in spatele unor vorbe frumoase despre binele adus celor din jur, nu sint decat un capitalist eficient care-si urmareste interesele – dar chiar si asa: e acesta un pacat? nu cred, dar depinde de sistemul de valori al fiecaruia..

    PS: nu citesc chiar toate blogurile, dar pe al dlui Orlando – da ;)

  19. Jeremy Wright spunea la un moment dat ca fiecare blog are cu siguranta cel putin un cititor. Prin urmare cred ca ar fi de bun augur sa vedem un http://www.fusublog.ro … sau daca tot esti fan Orlando, cred ca se poate si un http://fusu.orlando.ro ;)

  20. Calin F spune:

    Bogdan,

    iti multumesc pentru idee, dar.. va trebui sa asteptam pana-si fac fondatorii de la yahoo/google blog, ca sa-si faca si fusu unul ;)

  21. Vlad_P spune:

    Neogenul cu singuranta castiga si cred ca este si in crestere alerta ca trafic.
    Cred ca profita la maxim de cat de tineri sunt utilizatorii romani in privinta consumului de Internet.
    Atata timp cat nu vor exista concurenti originali si eficienti o sa tot vb de ei.
    Daca este bine pentru afacere ? Pe termen scurt cu siguranta, dar pentru termen mediu si lung concurenta celor de la care s-a copiat (poate in sfarsit vin si americanii :) ) si concurenta celor inovatori va prabusi un astfel de sistem.
    De ce spun asta? Pentru ca multi romani nu cunosc limbi straine si o simpla traducere a unor site-uri din afara este un succes. Nu cred ca in momentul de fata utilizatorul mediu mai reprezinta o elita pentru societatea romana.

  22. Calin, inteleg atentia ta pentru clienti. Insa cum este vazut acest conglomerat Neogen, per total (newslettere de la care nu te mai poti dezbona, design-uri plagiate, etc), cred ca nu te multumeste.

    Stii ca se poate imbunatati. Adica desi acorzi majoritatea atentiei clientilor, PR-ul si fatada voastra sunt si ele importante.

  23. de ce nea Fasule vrei sa-si traga si fondatorii yahoo blog? ca sa-l plagiezi si pe ala?

    si inca o chestie nea Fasule: capitalist e una, iar hot (adica ciorditor, dupa cum zice baietii de la tine din cartier) e alta!

  24. […] Ca idee generala, ambele portaluri ofera acelasi lucru, cam in aceasi forma, cam la fel de prost – servicii pentru toti. Sunt curios cine reuseste exceleze (macar pe o nisa) si sa stranga cei mai multi vizitatori. Oare Neogenul isi va face come-backul prin vara in trafic.ro cu intrare pe prima pozitie, cum a mai facut-o? […]

  25. liciniu spune:

    asa ca un neavenit in comentari imi face placere sa observ ca vi sa oferit un cadru de exprimare dar adeseori de a va lua peste picior unu pe celalalt
    succes:)

Lasa un comentariu