wtf – google apps

evil, evil, evil … aici aici aici … dau un cico celui care ghiceste care vor fi urmatoarele programe pe care le vor adauga.

15 Comentarii
  1. Sorin spune:

    Outlook au, Excel au, Word (aproape) au. Powerpoint? :)

  2. Ionut spune:

    Ataca toata suita de productivitate de la Microsoft. Urmeaza cred dezvoltarea acestor capabilitati pana vor rivaliza cu combo-ul Exchange-Outlook, o versiune de Office online (cineva testa azi 14 astfel de solutii, nu mai stiu linkul) plus un GSpace care sa inglobeze toate proiectele lor.
    Cred ca Google are o strategie stabilita pe cel putin 5 ani (chiar daca lumea zice ca in Internet nu poti planui cu succes pe durate mari de timp). Microsoft gandesc si ei pe termen lung (vezi iesirea lui Gates din conducerea firmei, miscare realizata in mai multe etape in perioada 2000-2008), dar au cam amanat intrarea pe Internet si cu siguranta nu le va fi usor detroneze Google.
    Oricum este interesant de urmarit ce se va intampla. Sunt curios si daca o sa castig vreun cico :)

  3. Filip spune:

    Cred ca urmatorul pas va permite mutarea documentelor, informatiilor legate de firma pe spatiul google.

    Cu alte cuvinte o trecere de la intranet la un extranet gazduit de google.
    Probabil putine din firmele mari vor trece la astfel de solutii insa multe din cele mici vor fi incantate.

    Cred ca este interesant oentru o societate sa aibe toate documentele, cu posibiltate de search avansat in ele, cu posibiltate de acces de oriunde si fara costuri. Interesant, nu?

    Ramane totusi de vazut daca se va renunta la caracterul privat al datelor.

  4. […] Am aflat via Orlando. […]

  5. emi spune:

    Urmeaza writely si spreadsheets, picasa web si (not yet out) googleslide. intuiesc ca vor lansa mai apoi si un serviciu de hosting. and then… de fapt mai bine-mi dai tu un cico daca vrei sa-ti zic.

    oh, si ce-i asa evil la serviciile astea, ca nu ma prind? ca au acces la toate mail-urile/event-urile/discutiile/documentele tale? aham. sa zicem ca ai un .doc pe care trebuie sa-l trimiti unui coleg din firma. De cele mai multe ori, o faci pe mail. Crezi ca baietii de la hosting nu pot sa-ti citeasca tie documentul? Let’s be serious. Mai multa incredere am in google decat in serviciile de hosting, inca.

  6. Ca tot romanul preocupat de uzabilitate (ca am si scris un articol pe tema asta):

    De ce as da clic pe „aici”, „aici” si „aici”?

    ‘Pare rau, dar n-am inteles nimic din postul asta, si nici nu am timpul necesar sa ma ambitionez.

    Hai sa ne hotaram – scriem pentru geeks ambitiosi sau pentru publicul larg?

  7. Filip spune:

    Nu este vorba de citirea unui document. Parerea mea este ca detinerea unui numar imens de documente, informatii reprezinta un risc mai mare decat sa citeasca ei documentele unei firme din Romania. Aspectul cantitativ conteaza.

  8. […] Faceam o noua revista presei, intre doua cafele si 3 taskuri, si constatam ca subiectul zilei pare a fi Google. Orlando Nicoara vorbeste despre planurile Google, iar eu citind Reuters Newsblogs dau tot peste Google. Google creste, se supara ca “to Google” a devenit verb, dezvolta programe peste programe. Si din pacate il vad deja ca pe noul Microsoft, o corporatie sub care ne vom prabusi cu totii, cat de stangist ar suna chestiunea asta. […]

  9. Cristian spune:

    un echivalent pt. Microsoft Money

  10. orlando spune:

    da, writely si spreadsheets urmeaza … emi a castigat cico dar cum nu cred ca vrea sa-l bea cu o babaciune ca mine premiul se reporteaza :)

    nu am incredere in cineva care gestioneaza tot ce inseamna internet …

  11. emi spune:

    sa fie american cola. la dozator. ca pe vremea cand erai tu tanar.

    nu ai incredere in cineva care gestioneaza tot ce inseamna internet? adica nu folosesti google, pentru ca s-ar putea sa stie ce cauti? nu folosesti gmail, pentru ca s-ar putea sa afle cu cine vorbesti? nu dai click pe AdWords pentru ca s-ar putea sa stie ce produse/servicii te intereseaza? Nu-ti pui AdSense pe site pentru ca s-ar putea sa afle cu ce te ocupi? nu share-uiesti cu Writely ca sa nu afle cu ce te ocupi on a daily basis? Nu folosesti Google Calendar ca nu cumva sa te urmareasca?

    see? ei deja stiu o gramada de lucruri despre tine… do you think they’re interested? :)

  12. orlando spune:

    o sa vezi tu daca sunt interesati … mai asteapta putin … iar din tot ce ai insirat mai sus folosesc cautarea si gmail (de asta din urma m-am saturat deja dupa 2 luni de folosire intensiva)

  13. Mihai G spune:

    eu unul o sa ma sperii in momentul in care o sa gasesc „functionalitatea photoshop” online ca serviciu google (free) pana atunci stau linistit

    din punctul meu de vedere google a scazut mult (ca search engine) in mom. in care am cautat o anumita firma si primele rezultate au fost diverse portale optimizate. in msn search (al carui fan nu sunt) nu am avut acest inconvenient. (is google evil ? :) )

    si ca sa ma leg un pic de offtopic-ul precedent as spune ca google ca simplu search engine ar fi pe moarte daca nu ar exista si aceste „apps” care sa atraga tot timpul lumea catre acel „ceva nou”.
    (parerea mea … nu dati cu pietre)

  14. cristi spune:

    http://www.mohelaconsolidation.com/ ma poate ajuta cineva cu niste informatii despre cum sa imi fac un site de genul asta….sa inteleg sa proprietarul isi ia bani din clic urile vizitatorilor…si as vrea sa incep sa imi fac si eu un site ca asta ….si nush de unde sa incep pentru ca pe site nu este nici un indiciu dar eu presupun ca are legatura cu google … care stie ceva despre asta va rog lasa ti un un site ceva unde as putea sa ma documentez.va multumesc

Lasa un comentariu