C’mon guys!

Pahomi „arunca” bomba cum ca Media Pro a cumparat 51% din Iqads pt 200,000 euro (adica valoarea Iqads e de 400,000 euro) iar Radu si Dragos analizeaza la milimetru aceasta tranzactie. C’mon guys, vorbim de 200,000 euro (doua sute de mii) nu de 20,000 euro, sunt lots of money, poti face o gramada de lucruri cu atatia bani … cu 200,000 euro si ceva peste am cumparat jumatate din ce are acum NCH-ul, ce naiba! :) 

24 Comentarii
  1. radu ionescu spune:

    ha ha, foaaaarte tare!

  2. zoso spune:

    orlando, iar acum le vei cumpara la pret inzecit :)

  3. […] Orlando desfiinteaza oficial zvonul privind achizitionarea IQads de catre MediaPro. […]

  4. Daniel spune:

    well, lumea evolueaza moncher :)

    „lots of money” in raport cu ce? da, fatza de un salariu in Romania e exorbitant, fata de pretul Google sau Microsoft e un cacatzel de chiwawa. Pretul e pana la urma dat de piata. Daca toata lumea a fost multumita de tranzactie inseamana ca da, valoarea a fost de 400k.

  5. dragos spune:

    e adevarat, 200kl nu sunt putini bani, mai ales pentru Romania ce inca nu e obisnuita cu astfel de cifre in internet, insa nu cumperi doar cod de banii astia, iar lucrurile s-au mai schimbat in piata de acum cativa ani. :)

    Iar parerea mea e ca in cativa ani, cel mult doi-trei, o sa auzim si de tranzactii de 6-7 cifre pe internetul local.

  6. orlando spune:

    6-7 cifre sau 6-7 zerouri? :d

    sunt de acord cu tine, in maxim un an se vinde ceva cu peste 1 mil euro, tranzactii de sute de mii s-au facut si anul asta si anul trecut.

  7. zoso spune:

    o sa vand eu blogul.

  8. Daniel spune:

    zoso: e buna gluma

  9. zoso spune:

    care din ele?

  10. Vinderea blog-ului tau si apropo-ul. E o gluma.

  11. Iulian Toma spune:

    Orlando,
    Cred ca cerem totusi prea mult unui blog personal cu „Stire pe surse”..
    Unul din executivii iqads a infirmat totusi zvonul, pentru adplayers.
    E clar ca pe blog nu cauta nimeni 3 surse, dar cred ca are rolul lui si, pe subiectul asta, n-as zice ca nu si-a facut treaba.. . A atras atentia catorva, inclusiv tie.. :).

    Dar asta nu ma face sa cred ca mai poti cumpara ceva serios azi pe online cu 10.000, 20.000. Proiectele serioase cred ca fac banii astia usor din publicitate, si daca stau sa ma gandesc, numai o dezvoltare serioasa se ridica azi la peste sumele de mai sus..

  12. radu spune:

    Ne adresam unei piete limitate si unei societati eminamente rurale (si va mai fi mult asa). Pai eu nu as socoti ca in US, eu as socoti pe baza profitului. Ce e in US e ceva global, acolo banii vajaie. Oameni buni, cand o sa intelegi ca toate comunicatele alea cu „Situl x a fost vandut cu 20k euro catre compania X” sunt penibile? Daca afacerea asta a fost pe bune, inseamna ca s-a exagerat enorm. Insa daca pretul a fost acceptat de ambele parti, sa fie sanatosi. Avantaj net la vanzare.
    Cat despre marile afaceri online ce se vor vinde in urmatorii ani pe cifre astronomice (pt Romania), puneti pariu ca mp in Otopeni o sa scada? Puneti pariu ca Bursa va suferi corectii pe termen lung datorita supraevaluarii? Nu credeti ca netul romanesc este acum mult supraevaluat? Traim ani de „speculative bubble”, lucrurile pot lua intorsaturi nebanuite.
    Daca se va vinde ceva bine in Romania, o sa fie din categoria softpedia, soft32 si probabil hotnews. Nu mai vindem webhosturi la neogen cu 20k euro si dam comunicat in ZF…

  13. […] Sa facem impreuna un experiment. Daca zvonul cu falsa preluare a IQads de catre MediaPro a generat atatea discutii si pareri despre valoarea business-urilor online, despre care unii zic ca sunt supraevaluate, altii considera ca o cifra de 400k ar fi OK pentru un site ca IQads, oare care este valoarea celor mai mari site-uri existente la noi in piata? Oare cine ar fi dispus sa vanda si pentru cat? […]

  14. zoso spune:

    cristian, daca oferta e in euro si e cu 6 cifre…pot oricand incepe un blog nou :D

  15. Andrei Sava spune:

    Pretul de 400 k pt IqAds e exagerat. Cu banii astia faci un site mult mai puternic decat iq.

  16. zoso spune:

    ionut, nu trage pretul in jos!

  17. Iulian Toma spune:

    Andrei,
    Am vazut pe blogul tau ca ai potential :)
    Nu ma bag peste estimari, pentru ca nu stiu daca as putea fi obiectiv, dar iq nu-i un site. Ar fi fost un site, daca era facut luna trecuta. Nu-i gresit sa-i spui chiar portal.

    Acolo sunt cateva mii de articole de continut, fie si revista presei, (poate chiar peste 10.000), ani de munca si niste vizitatori pe care chiar si un site mai puternic ar avea probleme sa-i fidelizeze mai devreme de 6 luni – 1 an.

  18. […] In Romania exista cel putin 30-40 de situri independente care au mai mult de 10.000 de cititori pe zi. Mai mult, aceste situri beneficiaza de toate avantajele mediului in care activeaza: segmentare (situri de e-commerce, de servicii, etc), disponibilitate 24/7, etc. De-a lungul timpului unele din aceste situri au fost cumparate. Pe ce pret? Orlando ne spune aici ca el a cumparat cu 200 si ceva de mii de EURO jumatate din achizitiile NCH. Sa zicem ca s-au mai cheltuit inca 250.000 de EURO pentru restul. Hai 350.000. In total, achizitiile unui singur player major in internet se ridica la circa 600.000 EURO. Cu care a cumparat aproximatv dublul traficului pe care-l avea Ziarul de Iasi. […]

  19. StefanM spune:

    Tre’ sa-i dam dreptate si lui Radu, si sa admitem faptul ca suntem inca intr-o piata a speculatiei pe internet, unde inca nu se pot evalua corect site-urile sau portalurile. Probabil o infuzie serioasa de capital strain ar schimba asta.
    Dar si mie mi se pare un pret destul de mare pentru iquads, cu toata valoarea site-ului. Oricum, si-au luat banii (daca s-a facut tranzactia)! Desi nu imi prea place achizitia „la gramada” a site-urilor si portalurilor, totusi unele din ele nu rezista tentatiei de a se vinde iar altele nu rezista in piata (profitul scos este prea mic, este nevoie de schimbari). Trebuie sa existe si o alta cale de monetizare a site-urilor din Romania…

  20. Wild guessing into an chaotic market. :) Din discutiile pe care le am cu prieteni si cunoscuti din „industrie” vad ca toata lumea este setata pe achizitii. Si asta determina cresterea ne-naturala a preturilor. Ce ma surprinde este insa lipsa proiectelor de dezvoltare. Cind lumea cauta masini, faci o fabrica, cind se cauta case faci cartiere rezidentiale, cind se cauta siteuri se face discutii :)
    Let us 1st build than we can trade. In my humble opinion.

  21. […] La blogul lui Orlando apare o discutie interesanta despre valoarea siteurilor din Romania. Si contradictiile dintre valorile estimate de piata. SI citeva zvonuri ne/confirmate. Wild guessing into an chaotic market. Din discutiile pe care le am cu prieteni si cunoscuti din “industrie” vad ca toata lumea este setata pe achizitii. Si asta determina cresterea ne-naturala a preturilor. Ce ma surprinde este insa lipsa proiectelor de dezvoltare. Cind lumea cauta masini, faci o fabrica, cind se cauta case faci cartiere rezidentiale, cind se cauta siteuri se fac discutii Let us 1st build than we can trade. In my humble opinion. […]

  22. […] bani pe piata de online din .ro. Cu timpul, si pe masura ce numarul siturilor achizitionate pe sume modice a crescut, a inceput sa activeze si ca investitor. Adica a inceput sa si dezvolte, taras-grapis, […]

  23. […] afli valoarea propriului business, sau daca ar trebui sa-ti maresti salariul. Aviz tuturor Orlando desfiinteaza oficial zvonul privind achizitionarea IQads de catre MediaPro. Publicat in Lucruri simple pe April 19, […]

Lasa un comentariu