de notat

– La Ringier se reorganizeaza lucrurile si cel mai notabil este trecerea Capitalului de sub managementul lui Razvan Corneteanu sub managementul EVZ

– MySpace si Google au ajuns la un agrement prin care Google va furniza servicii de search si reclama aferenta acestor servicii iar MySpace va incasa minim 900 mil usd pana in primul quarter din 2010. Acum un an de zile MySpace genera ~ 2.5-3 mil usd/luna din toata reclama de pe site acum va castiga ~ 25 mil usd/luna NUMAI din reclama pe search-ul generat de Google. Incredibila evolutie si incredibil bid-ul in alb (aproape alb :)) pe care-l face Google cu MySpace, la aproape un an dupa ce a platit 1 miliard pt a-si asigura alianta cu AOL-ul.

– tot Google anunta un parteneriat cu MTV-ul prin care va distribui pe reteaua sa clipurile de la postul muzical de televiziune.

Ok, sarim peste stirea cu Ringier-ul … hai sa analizam putin ce face Google. Avem alianta cu AOL (adica Time Warner), avem deal-ul cu MySpace (adica News Corp, FOX, Murdoch) si avem dealul cu MTV (Viacom). 3 mari grupuri media ce produc „tone” de content. Frumos, nu? 

17 Comentarii
  1. Dan spune:

    Google si-a dat seama, la timp din fericire, ca nu poate furniza singur toti clientii de publicitate. Cred ca contractele cu site-urile mari vor continua si va incepe lupta pe site-uri mari gestionate de concurenta… Pina acum, in ciuda eforturilor lor, Yahoo mai misca ceva si MSN este un proiect vesnic la sala de reanimatie.

  2. Gusti spune:

    :) sa vezi ce-i faulteaza Cornete pe la spate :). ca doar n-o sa mearga Capitalul sub alta divizie la fel de bine cum mergea sub comanda sa. in plus, situatia e cam nashoa pt el. trebuie sa acopere pierderile prosport doar din libertatea…

  3. Iulian Toma spune:

    Salutam,
    Chiar ma gandeam cand o sa incepi sa scrii si despre media?
    Pentru ca google este asa o pagina de international la capital sau zf..

  4. engambament spune:

    de acord gusti. ce-o fi in sufletul lui cornete….

  5. crisss spune:

    gusti, cred ca nu ai idee cati bani face libertatea :)

  6. Razvan Pop spune:

    Nici eu nu am idee… dar de la mine nu vede nici macar un leu. :)

    Am citit in diverse ziare ca e numarul 1 la tiraje. Bravo lor.

  7. cristian spune:

    proasta decizia celor de la ringier. adik toata lumea e de parere ca trecerea trebuia facut invers. evz sub conducerea lu corneteanu deoarece managementul celor de la expres nu era cel ideal…acum ei stiu mai bine ce si cum. capitalu deja e sus dar zf vine tare si….multa bafta treaba lor.

  8. Gusti spune:

    criss, trebuia invers, cum zice cristian? :). las, ca si pierderile alorlalti sint pe masura. daca e adevarat ca in 2005 au avut -2 milioane, atunci poa’ sa produca libertatea oricit, ca buzunarele lui nea Michael R vor avea motive de nemultumire. sint cam rautacios :). recunosc. noi sa fim sanatosi, ca ei sint :)

  9. crisss spune:

    nu, nu trebuia invers. este o decizie strategica corecta…

    produsele sunt acum grupate dupa criterii clare, ce tin doar de business.
    oricum, evz a stat aproape doi ani de unul singur intr-o divizie (sigur, cu tvguide-ul , ziarul de duminica si cu fantomaticul metrobus :) ), avand propriile dept de mkt si vanzari, in timp ce divizia de ziare avea 3 colosi cu suplimentele si duminicile de rigoare:)
    acest (nou) echilibru este binevenit, cred eu, si se vor putea face lucruri frumoase cu evz si capital (atata timp cat vor coopera si vor fi manageriate corect, fireste)
    pe de alta parte, divizia libertatea + prosport este o divizie puternica si nu cred ca trebuie privita „de sus” doar pt ca se numeste „ziare de bulevard si sportive”. ziarele de bulevard sunt un business pt noi si inca unul bun. si cred ca asta comentam noi aici, nu? decizii de business, nu afinitati personale pt un ziar sau altul.

    si o ultima remarca: cristian, esti un delicat… da, managementul diviziei expres a fost slab (parere personala :)). dar este a.i. :)

  10. Asa cum comentam si pe blogul lui Gusti:

    1. Si eu cred ca e o miscare buna a Ringier.

    2. Argumentul cu pierderile ProSport care vor fi acoperite mai greu nu sta in picioare. De, asta inseamna sa faci parte dintr-o companie mare, mare, mare.

    3. Nu cred nici in betele in roate ale celor care vor trebui sa se concentreze mai mult pe ProSport si Libertatea.

    4. Legat de managementul slab al EVZ, nu imi permit sa imi dau cu parerea despre colegii mei, dar in ceea ce ma priveste, cu siguranta ar fi trebuit sa fac mai bine si mai multe pentru EVZ. In rest, cred ca este nevoie de putin timp pentru a performa cu adevarat asa ca eu zic ca surprizele n-or sa se opreasca aici.

  11. crisss spune:

    theo, esti usor ipocrit?!?

  12. orlando spune:

    eu nu am inteles niciodata de ce GSP si Prosport nu s-au asezat la masa sa ajunga la niste intelegeri de bun simt, cum ar fi, de exemplu, sa inceteze razboiul preturilor.

    Ok, un an te-ai batut in declaratii mai mult sau mai putin razboinice, in preturi, in reclama si promotii, insa e clar pt toata lumea ca ambele publicatii fac parte din trusturi media puternice si nimeni nu va ceda (cel care isi inchipui ca va reusi sa-l scoata pe celalalt de pe piata printr-un razboi de preturi e naiv). Dar dupa un an, dupa ce ai vazut ca nu misca nimic nou sub soare, aseaza-te nene la masa, bai frate, hai sa setam pretul la xxxx lei, ramane batut in cuie si ne batem in articole, in analize, in site-uri, in ce vreti voi. Ei se bat care are buzunarul mai larg pt a acoperi pierderile, Ringier sau Voiculescu.

  13. cristian spune:

    Orlando traim in Romania! Si ziarele (gsp si prosport) sunt cumparate in majoritate de cei cu buzunaru mai gol. Prosportu speculeaza chestia asta. Poate sa aiba articole mai slabe da ala de merge si il cumpara sa uita la mia de lei diferentza. Asa cum va cumpara eugenii de la butic, desi stau 3 luni in soare cert este ca is cu 500 lei mai ieftine. Asa e romanul si inca nu il potzi educa. asa va accepta si playback-ul in muzica si lista poate continua!

  14. orlando spune:

    Corect Cristian, insa acei 500/1000 lei in minus la pret inseamna pierderi pt ambele cotidiene. oricum au mers pe acelasi pret atata vreme, puteau sa mearga pe un pret mai mare astfel incat sa nu piarda bani

  15. Cuiva ii e frica sa renunte la arma pretului. Oare de ce?

  16. …aoleuuu. M-a facut ipocrit! Crisss, te spun lu’ mama! :)

  17. Ce se stie despre Razvan Corneteanu?
    Cand si unde s-a nascut? Unde si ce scoli a urmat?
    Ce pasiuni are? Calitati? Defecte?
    Cine poate vorbi frumos de el?
    Pe cine a fericit si pe cine a intristat?
    Cat este sincer si cat este prefacut?
    Cat adevar si cata minciuna se ascunde in imaginea lui?
    Este un om bun sau un om rau?
    Exista cineva care sa-i poata multumi pentru ceva?

Lasa un comentariu