Google …

cu toate nebunia din ultima luna i-am lasat deoparte pe cei de la Google care intre timp au anuntat rezultatele pe trimestrul 2 din 2006. again, cresteri peste cresteri, deja ceva normal la Google (ma tot intreb cat o sa mai creasca insa imi aduc rapid aminte de cat a crescut Netbridge/Boom pe primele 5 luni din acest an, la o scara mult, mult mai mica, ma linistesc si-mi dau seama ca aceste cresteri sunt – inca – foarte normale).

doua lucruri vreau sa subliniez:

– reteaua de site-uri partenere a adus celor de la Google ~ 1 miliard USD in ultimul quater adica ~ 40% din venituri iar profitul operational din aceasta retea este undeva la ~ 20% (interesant pt cei care lucreaza cu AdSense si vor sa stie cat castiga Google din reclama postata pe site-ul lor) 

– cash-ul + cash-ul echivalent pe care „sta” Google in acest moment se ridica la ~ 10 miliarde USD. are cineva ceva de vanzare?

3 Comentarii
  1. Razvan Pop spune:

    Asemenea cresteri sunt normale in acest domeniu. Stiu cazuri de crestere cu 200-300% ale unor afaceri care isi desfasoara activitatea pe internet.

    La 5680 de angajati si un venit de 6 mld anual inseamna ca fiecare angajat aduce companiei peste 1 mil anual. Vorbim de dolari aici. :) Oare ce firma se mai poate lauda cu o asemenea performanta. Nici o firma care-si desfasoara activitatea intr-un mod clasic, offline.

    Vedeti mai multe date despre Google:
    http://finance.google.com/finance?q=GOOG
    http://www.investor.reuters.wallst.com/stocks/Ratios.asp?rpc=66&ticker=GOOG.O

    Uimitor, nu?

  2. cristian spune:

    orlando intrebare fara legatura cu post-ul tau daca se poate http://www.weblog.ro a intrat sau era mai bine zis in portofoliul celor de la netbridge? multumesc anticipat!

  3. orlando spune:

    da, era in portofoliu netbridge, a fost scos acum 2 luni cand antonio a venit full time in grup.

Lasa un comentariu