GBuy = Google Checkout

– valabil doar in SUA

– comerciantii cu AdWords beneficiaza de el gratuit (vezi si Analytics)

– e departe, departe de PayPal

– nu e beta :)

– se pare ca au fost probleme cu login-ul imediat dupa lansare

ramanem in stand by pentru ceea ce vor adauga pe viitor acestui serviciu

13 Comentarii
 1. Razvan spune:

  „AdWords participants will gain extra benefits, with a $10 in sales processed at no cost for every $1 they spend on advertising with Google.” e o diferenta…si Analytics e gratuit pentru oricine…

 2. Claudiu spune:

  Scriam pe 8 martie un articol
  http://www.underclick.ro/E-commerce/Platforme-comert-electronic.htm
  …..
  Cel mai periculos pentru aceste doua situri (na – eBay si Craigslist) dar cu un mare plus pentru noi utilizatorii, vine din spate o companie americana care o „vedem” zilnic, Google. Noua platforma, inca nelansata, numita „E-Commerce 3.0” va aduce un plus de functionalitati care vor concura in alegerile zilnice ale utilizatorilor. Declaratia oficiala este „va fi un Craigslist cu steroizi”. Desi eBay are milioane de utilizatori inca nu poate da functionalitatea de a cauta doar produsele de la vanzatorii cei mai apropiati. La fel Craigslist nu poate oferi cautari robuste. Integrarea noului sistem de plata al Google (gBuy) va desavarsi proiectul si il va pune pe piata…

 3. Cristi spune:

  Orlando ai cumva o adresa unde se poate vedea noul GBuy?

 4. flash spune:

  uite aici : http://checkout.google.com/

  eu cred in ce face google, si sa vedem cat de repede se extinde si prin alte tari serviciul, as vrea sa vad asa ceva si in magazinele online din romania …

 5. weasel spune:

  Pare a fii cel mai ieftin de pe piata:
  „When you use Google Checkout™ to process your sales, you’ll only be charged a low 2% + $0.20 per transaction. With Google Checkout, there are no monthly, setup ,or gateway service fees.”

  Paypal are intre 2.2% si 2.9% + $0.30, plus $20 pe luna.

  In plus, au un google checkout video tour super fain.

  Si cica nu e beta… Asta chiar e ceva nou pentru google. Cred ca o sa faca ceva bani cu serviciul asta. Cred ca singurele diferente fata de paypal sunt ca nu ofera si servicii de transfer de bani pentru utilizatorii casnici, si ca e doar pentru SUA. Dar in viitor sigur o sa se extinda, cel putin in UE. Iar Romania… la anul si la multi ani!

 6. sandossu spune:

  pacat, ma asteptam la un concurent al paypal, care accepta si romania, dar nu a fost nici una din ambele variante.

 7. Mihai spune:

  Toate la timpul lor, rabdare. Si vom fi acceptati si in paypal, you’ll see.
  Mai devreme sau mai tarziu se va intampla.

 8. Hate to say that Orlando but … told ‘ya. E-commerce este doar 20% programare si IT , 40% servicii financiar bancare si 40% marketing. Google sufera la zona de servicii financiar-bancare si intelegerea modulelor intl de plati. Nic Paypal nu excela dar anul trecut a cumparat cu 3 miliarde de USD ( yeap.. ca cit a costat BCR-ul) un payment gateway excelent ( Verisign Payment Gateway). So… Google mai are de invatat/facut ceva. Ceea ce nu inseamna ca a pierdut razboiul ci doar ca deocamdata nu poate castiga in fata PayPal sau Auth net etc. Is a brand new world out there for Google. Greseala cu e-commerce=programare a mai facut-o cineva aici si ai vazut cum si-a luat-o :)
  Dar astea sunt doar batalii pierdute nu razboaie pierdute. ‘Om trai si ‘om vedea

 9. Iulian Toma spune:

  Poate ca resurse financiare, da. Dar e-commerce ca pondere culturala cred ca e o treaba cat se poate de software si IT si nicidecum financiar-bancara si marketing, cu incidenta pozitiva in multe sectoare care merg.

  Problema marketingului este mereu aceeasi. Una vrei sa faci tu si alta este perceptia celor din jur, mult mai interesati de ei si prin urmare mult mai „expusi”, se pare, diferentelor intre tine si piata. Nu trebuie sa fii un super specialist ca sa vezi si vis-a vis de e-commerce. Bancherii, care banuiesc ca au si serv financiare si marketing, se uita azi la content management online precum mamaia la messenger.

  Vorbeam deunazi cu cineva despre implementarea unui CMS la una din primele 5 banci si deja inteleg problema avansatilor in ale e-meseriei. Cred ca ar trebui sa se faca mai intai o scoala de alfabetizare a populatiei de decizie, in domeniul Internetului si marketingului inclusiv, dupa care mai vorbim.

  Altfel bancile romanesti cred ca procedeaza corect. Nu pot rata asa o oportunitate comunicand doar creditul cu buletinul sau cel prin telefon, si nu te trimit la creditul prin internet, nu?

 10. webmaster spune:

  Actualitate…

  Revolutia blogurilor de Jeremy Wright:
  Blogul oficialRevolutia Blogurilor Live de Radu IonescuLuni, RomExpo, Jeremy Wright la BucurestiOrlando Nicoara a plecat la Media
  Orlando la PublimediaOrlando Nicoara acum la MediaPro InteractiveOrlando a ales…

 11. StefanM spune:

  Asa cum spun toti si pe acest blog si peste tot in lume, google mai are de invatat la capitolul checkout. Nu stiu de ce am impresia insa(probabil datorita faptului ca noua unealta nu e beta) ca google nu vrea foarte multe „optiuni” si chestii complicate ci, conform principiului lor, vor ca si platile sa fie mai simple! Oricum, ei au puterea si financiara si „creierul” nu neaparat pentru a dobori paypal ci pentru a imbina simplitatea platilor cu celelalte servicii oferite.
  Oricum am niste temeri despre google, de care noi depindem de multe ori. Mai bine uit de el. Se poate asta?

 12. Mihai spune:

  unde o fi Orlando ?

 13. adu spune:

  eBay Bans Google Checkout Payment System – http://www.searchenginejournal.com/?p=3607

Lasa un comentariu