Vantu cumpara Catavencu

Lovitura de teatru azi in media romaneasca, cand toata lumea astepta ca cei de la Catavencu sa anunte finalizarea deal-ului cu cei de la Baring Central European Fund, cei de la Realitatea Media (Realitatea TV, Money Channel), companie controlata de Sorin Ovidiu Vantu, anunta achizitia unui procent majoritar in grupul de presa Catavencu (Catavencu, 24Fun, Tabu, SuperBebe, Radio Guerrilla, Cotidianul etc). Demn de remarcat este faptul ca noul grup va avea, pe langa diviziile print si Tv si o divizie New Media care inseamna in principal online/internet.

25 Comentarii
 1. Gusti spune:

  Interesant. Si ofticant. Baietii isteti, care ironizau mirlania din tara asta…Nu degeaba se zice ca banul e okiul dracului…Vai, si de cite ori il luasera pe Vintu la misto in revista lor…Pina una-alta, parintele FNI detine o televiziune foarte credibila, iar de acum si un trust de presa cu o reputatie buna. Incurcate sint caile presei…

  Si totusi, e de remarcat ce a facut SOV din Realitatea TV…

 2. orlando spune:

  da, deja joaca in prima liga langa Sarbu si Voiculescu prin aceasta achizitie. Daca adaugam Ringier-ul avem cele 4 mari grupuri media care vor controla piata

 3. zoso spune:

  orlando, fii sursa a doua si spune-(mi)-ne cat la suta au luat, ca sa nu ma hazardez in afirmatii :D

 4. Gusti spune:

  Ce stii de divizia New Media? ce va contine si cine o va conduce? ma uitam azi pe http://www.targetonline.ro si observam ca Publimedia are peste 20 de siteuri…si, incredibil, unul mai necunoscut k altul…va fi greu pt div N.M a lui Vintu sa intre pe piata prin forte proprii.
  O idee ar fi sa cumpere siteuri consacrate, gen hotnews. e de urmarit, caci la banii lui SOV se poate intimpla orice…

 5. zoso spune:

  cica fac ceva cu voip, momentan recrutand oameni capabili.

 6. Gusti spune:

  O sa mai fie un lucru interesant. Goana dupa ziaristi de valoare. Pt ca tot ce ai enumerat tu mai sus se afla sub linia de plutire acum (poate cu exceptia B24FUN).

 7. […] Toata lumea vorbeste de achizitia surpriza a concernului media Catavencu de catre Vantu. […]

 8. orlando spune:

  ~ 70% spun unele voci

 9. orlando spune:

  Gusti,

  Catavencu, 24fun si Guerrilla cred ca sunt peste linia de plutire …

 10. spiridus spune:

  pe mine m-a socat „inocenta” cu care dobrovolschi se facea azi-dimineata la radio ca nu stie nimic. inca putin si chiar il credeam ca a aflat de la stiri…

  pacat, oricum… sunt curioasa insa cine va castiga in batalia brandurilor care acum se bat cap in cap si sunt in aceeasi oala: sov vs mihaiu, academia, guerilla, etc. ce ziceti, facem pariuri?

 11. engambament spune:

  eu zic ca asta nu e de fapt o stire. baietii de la catavencu nu-s fetele mari care se dau… si legaturile lor ‘primejdioase’ cu SOV sint vechi si batatorite… mi-aduc aminte de ‘epoca romantica’ in care pe prima pagina a catavencului gaseai editie-de-editie sigla FNI…
  si mai e ceva: sorin marin, sau cum ii zicea actionarului de patrujnoo virgula la suta din trustul catavencu…prietenii stiu de ce (alta replica inteligenta nu mi-a trecut prin cap!)

 12. orlando spune:

  da, ai dreptate, e o normalizare a unei stari de fapt.

 13. Mihai spune:

  Eu zic ca 24Fun e pe „val” si este de departe cu mult peste sapteseri care mai nou fac si kw spamming (vezi footer). Leo Burnett Romania a dezvoltat noua campanie de renaming pentru marca B-24-FUN care a devenit 24-FUN. Campania s-a derulat in perioada 3-31 martie atat ATL cat si BTL.

 14. Secara spune:

  OOPS! Sa ne asteptam ca si pe Carcotasi sa ii zboare Vantu? Daca da… atunci ca doresc vant bun la pupa :)

  Lasand gluma la o parte, e normal pentru cineva ca Vantu sa vrea sa cumpere (oficial ori nu) cat mai multi formatori de opinie. Oricum, libertatea de opinie va continua sa dainuie prin podcast-uri, blog-uri…

  Ahh, si inca o mica completare (daca-mi permiti): „… deja joaca in prima liga langa Sarbu si Voiculescu …” – ca si coordonator de joc :)

 15. orlando spune:

  „Ce veti face in ziua in care „Cotidianul” sau „Catavencu” va publica prima ancheta despre dv.?
  Domnisoara, imi place sa cred ca atat in „Cotidianul”, cat si in „Academia Catavencu” sunt profesionisti atat de buni incat nu vor mai face greselile pe care le-au facut alti confrati de-ai lor de-a lungul timpului.

  La ce va referiti aici?
  La doza de eroare in care niste confrati de-ai lor au fost ani intregi, nu cred ca-i mai caracterizeaza si pe ei.

  La ce fel de eroare va referiti?
  Toate acuzele care au fost puse pe seama mea s-au dovedit in final, in fata justitiei, neintemeiate. Asta inseamna eroare.

  Din acest raspuns se intelege ca nu va asteptati sa vedeti vreo ancheta despre dv. in aceste publicatii.
  Numai in masura in care acea ancheta poate sa-mi aduca un profit suplimentar.”

  azi in EVZ http://www.evz.ro/article.php?artid=260698

 16. Nou logo la Ca?avântu: mironescu.blogspot.com

 17. orlando spune:

  nu e inca un coordonator de joc Bogdan insa poate deveni. Nu are o televiziune de masa cum au ceilalti doi.

  eu ma intreb insa cum vor coabita Catavencii in noul trust de presa cu cei de la Ziua sau Averea sau Gardianul

 18. crisss spune:

  cititi si comentariul lui dan tapalaga de azi din cotidianul. eu cred ca merita…

  http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5508&art=13312&diraut=248&cHash=b5ea036a33

  „De fugit, nu mai avem unde fugi.”

 19. Vlad_P spune:

  Cred ca este totusi vorba de oameni care presteaza servicii si ca atare pot pleca sa formeze un alt ziar. Nu este prima data si nici ultima. O versiune online ar creste foarte rapid (vezi gandul.info) si are si cheltuieli mai mici.

 20. zoso spune:

  ti se pare ca gandul e o reusita? sau prezent? sau orice echipa plecata sa faca altceva? toti au esuat, incepand de la dinescu la turturica.

  dar, cum zice catavencu pe ultima pagina, drepti!

 21. […] Vezi ce zic si Radu Ionescu, Orlando Nicoara, cultura-vura […]

 22. orlando spune:

  asa e, nu prea mai ai unde sa mai pleci … a ramas doar evz-ul independent

 23. togo spune:

  zoso:

  mie prezent imi place. nu s-a impus din pdv comercial, dar e de calitate

  si au plecat si cei de la prosport la gsp, unde-au reusit. sau doar se lauda ca-s pe primul loc?

 24. […] Stirea zilei. Se pare ca toata media, offline dar si online(Wall-Street, Evenimentul Zilei, HotNews, Jurnalul National, Adevarul), inclusiv blogosfera(Orlando, Vivi, Radu Ionescu, Madalin Matica, Cultura-Vura) au remarcat mega-achizitia trustului media Catavencu de catre Sorin Ovidiu Vantu. […]

 25. […] Stirea zilei. Se pare ca toata media, offline dar si online(Wall-Street, Evenimentul Zilei, HotNews, Jurnalul National, Adevarul), inclusiv blogosfera(Orlando, Vivi, Radu Ionescu, Madalin Matica, Cultura-Vura) au remarcat mega-achizitia trustului media Catavencu de catre Sorin Ovidiu Vantu. […]

Lasa un comentariu