americanii fac masini economice

ceea ce parea un oximoron acum cativa ani (masini americane economice) devine o realitate zilele acestea cand Ford are o reclama pe noul Yahoo (cred ca e vizibil acum pt toata lumea) in care vorbeste despre noul Escape ce consuma ~ 8 litri la 100 km (1 gallon per 29 milles). sa fie de vina criza petrolului (Irak+Iran) sau criza industriei americane constructoare de masini depasita constant in ultimii doi ani de cea japoneza? probabil ca putin din amandoua.

apropo de Iran si Irak am vazut sambata dimineata pe antena3 un documentar despre razboiul dus de cele doua tari in anii ’80. interesant de remarcat este faptul ca la un moment dat irak-ul avea datorii cam de 100 miliarde usd catre americani contravaloarea armelor cumparate si garantate cu petrol. iranienii aveau si ei datorii insa catre rusi si chinezi :)  

4 Comentarii
  1. Vivi spune:

    La TV predomina in continuare reclamele la SUV-uri si la midsize cars, nici una din ele orientate pe consum redus.

    Mai sunt unele reclame si la hybrid cars, destul de putine. Feelingul meu este ca exista si o categorie de americani ingrijorati de mediu, nu foarte multi, si ca orice nisa de piata au inceput sa apara reclame si produse care o targeteaza.

  2. Vivi spune:

    Tocmai am vazut doua reclame la masini care consuma putin axate foarte clar pe pretul benzinei care creste din ce in ce mai mult. :-)

  3. orlando spune:

    e clar, o sa devina o „moda” :)

  4. Secara spune:

    … si chiar si benzinarii se vor promova prin combustibili ce maresc randamentul… Anyway, vorbind de Ford, de noile lor modele si de Internet, am citit recent pe o lista de discutii ca deja au un proiect pilot in care utilizatorii de folosesc un configurator web pentru a arata ce masina isi doresc (putere, optiuni, culori, etc). Similitudinea datelor dintre ceea ce doresc utilizatorii si vanzarile imediate e absolut incredibila…

Lasa un comentariu