noul Evz.ro

Editia online Evz.ro s-a innoit, vezi aici. Vechea versiune, contruita de echipa Ogilvy Interactive (adica Dan si George acum la QI + Anda acum la Altex) prin 2001-2002 , era una dintre cele mai bune versiuni online a unui cotidian. Cea de acum mi se pare sub ce era inainte probabil si din cauza grabei de a-i da drumul online la data stabilita (aseara a fost petrecerea de lansare a noului site). se pare ca si alti cititori sunt de aceeasi parere

16 Comentarii
  1. Andrei spune:

    Mie mi se pare ca nu este terminat si inca mai e mult de lucru la el. Nici macar nu exista titluri la pagini, titlurile rubricilor din prima pagina sunt aliniate haotic, etc

    Sunt curios cum va evolua in trafic…dar in mod sigur nu isi va pastra cei ~7% din accesari din motorele de cautare

  2. Buna,

    Doua aspecte foarte importante le-au scapat din vedere: titlurile paginilor si RSS-ul.

    Numai bine,
    Carmen

  3. Vivi spune:

    Iar acum site-ul se pierde in multimea de designuri asemanatoare (cotidianul.ro, jurnalul.ro, adevarulonline.ro). Ar fi putut sa faca un redesign care sa tina cont de vechiul site si sa il transforme ceva mai discret.

  4. George Hari spune:

    Sigur ca mai e de lucru. Si oamenii chiar sunt deschisi la sugestii. In fond, e mai ieftin decit sa faci focus grup…

  5. Maria spune:

    Vivi are dreptate, cand am deschis pagina, mi-a fugit gandul la Jurnalul. Iar bannerele din dreapta par a fi pierdute in afara site-ului, rubricile putin haotice si mai sunt multe de realizat, dar important e ca dupa designul cotidianului, a urmat si cel al site-ului spre ceva mai friendly. Suntem cu ochii pe ei :P

  6. nico spune:

    noul look isi va spune cuvantul in scaderea vertiginoasa in trafic.ro
    nu e o editie pe care vrei sa o citesti online. decat daca esti capos…:)

  7. Dragos spune:

    evz.ro este un website de continut.

    Intrebare: mergeti la evz.ro sa va scaldati ochii cu designul sau sa va luati info? Ca design de ziar online este slab intr-adevar, iar cu usabilitate a fost slab si vechi si nou, acuma insa pare mai aerisit un pic.

    Dar intrebarea ramane – intr-un website de continut cat de mult conteaza designul care sa rupa?

  8. radu ionescu spune:

    dragos – aici e problema: mie mi se pare mult mai slab ca usability decat inainte.

    Content is king, bineinteles.

  9. orlando spune:

    da, are o mare problema de usability. varianta veche era una dintre cele mai bune la acest capitol.

  10. Da. Interesanta schimbarea. In rau, ca sa fiu si eu carcotas. Am trei observatii.

    UNU: A fost luat de http://www.acasa.ro cf. trafic.ro.
    DOI: nu mai este nr.1, asa cum are deschierea in trafic. De cativa ani.
    TREI: daca urmati linkul de publicitate veti gasi formula „istorica” de rate card folosita de Orlando (daca tot suntem pe blolul lui).
    TREI (bis): si au uitat sa mentioneze ca 50% din trafic este non RO (daca tot suntem pe un blog din industria de p-online).

    In rest, toate cele bune bulinei rosii. Si tie Orlando!

  11. Subiectiv spune:

    hmm.. am impresia ca sinteti cam circotasi. redesign urit mi se pare cel de la Libertatea, nicidecum la EVZ. ba noul site EVZ mi se pare ca are un look mult mai simpatic fata de ce era inainte, adica o chestie similara cu saitul Ziua, fara cap si fara coada.

    personal, pe mine ma intereseaza pe saitul unui ziar urmatoarele: stirile sa fie pe categorii, titluri si rss si, cel mai important, un search destept. iar la capitolul search, Cotidianul si JN sint way better. search-ul este, dp meu dv, unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie luate in calcul cind vine vorba de ceea ce il intereseaza pe cititor. daca ai un search haotic, asa cum era la versiunea anterioara, deja scazi in ochii concurentei.

    sint curios ce site va scoate Ziua, avind in vedere ca se lucreaza la o relansare, la schimbarea imaginii. probabil pina la jumatea anului vom avea o surpriza interesanta.

  12. Radu Ciocan spune:

    Pana la urma nu mai conteaza daca a fost facut in graba sau nu noul look al siteul-ui evz. Conteaza daca ei vor lua in calcul parerea cititorilor editiei online.

    Din comentariile cititorilor din articolul de lansare al siteului http://www.evz.ro/article.php?artid=618 reiese ca mult peste majoritate sunt nemultumiti de versiunea actuala.
    Citat: „Daca inainte acesta era primul ziar care il citeam acum a devenit ultimul !!!”

    In state firmele si-au facut bloguri special pentru clienti ca sa vada feedback in timp real pentru a-si imbunatati serviciile si produsele.

    Revenind la partea tehnica sta prost la capitolele:

    – nu exista pentru titlul articolului si alte taguri pentru subtitluri
    – rss feed lipseste
    – sitemap nu exista
    – se putea face un url rewrite daca tot a fost schimbat
    – fontul de la linkurile de la articole de jos este intr-adevar prea mic, si nu toti stiu sa dea ctrl+scroll sau alta comanda pentru marirea fontului

    – un aspect foarte important care a fost omis: linkurile vechi nu mai functioneaza, deci tot ce e indexat in Google nu poate fi accesat
    – deasemenea si backlinks vor fi catre 404 si ii va scadea/penaliza rankingul
    – cu siguranta isi va pierde traficul din motoarerele de cautare pentru o vreme si chiar o parte din traficul ce vine de la cei nemultumiti (se vede in trafic.ro o scadere de cateva procente, probabil ar trebui sa treaca un timp mai mare pentru o statistica mai relevanta)

  13. Suciu spune:

    Citeva precizari:
    – Vechiul format a fost dezvoltat de doua echipe Ogilvy Interactive, prima echipa a format QI.
    – Vechiul format a stat in teste un an, si nu ma refer numai la teste de stress ci la tot workflow-ul necesar updatarii zilnice si fine tuning al sistemului.
    – Forumul de pe vechiul site a fost dezvoltat in house de catre Silviu Stoenescu. (Este vorba de forumul caruia ii este dus dorul pe varianta actuala)
    – Vechiul site a fost gindit sa fie usor de intrebuintat, nu sa citige premii pentru design.
    – La fiecare schimbare de design au fost nemultumiri din partea cititorilor. Incepind din 1996 au fost 5 variante de site incluzind-o si pe ultima. Trei din cele cinci variante se afla la http://web.archive.org/web/*/http://www.expres.ro

  14. Gusti spune:

    noul evz e mai modest decit cel veki. o sa e vada in curind in trafic.ro. apropo, orlando, de ce se pastreaza „nr. 1 din 1996…”? nu-i agatzati si „-2005” la inkeierea ideii?

  15. orlando spune:

    Gusti, fiecare site isi scrie descrierea in Trafic.ro, noi doar o moderam daca incalta limitele bunului simt :)

  16. Am dat din intamplare pe Google peste pagina asta si, chiar daca o fac tarziu, m-am gandit ca ar fi bine sa repunem lucrurile in drepturi. Situl Evz a fost lansat in varianta despre care vorbiti din cauza unei erori care apartine Ringier si nu Hambar18. Noi am dat un deadline si ei au programat evenimentul de lansare mai devreme. Din cauza asta, situl a fost lansat intr-o varianta de lucru, ceea ce e total neprofesional. Dar au mai trecut doua saptamani si noi ne-am respectat deadline-ul, iar lui evz.ro nu prea i se mai poate reprosa acum ce spuneti voi mai sus. A batut Libertatea, a batut ProSport si, probabil, o sa mai bata si altele. Despre interfata nu mai spun nimic, fiindca se vede cu ochiul liber ca face diferenta printre cotidiane.

Lasa un comentariu