Goldenclick.com – $129,500

Un „semi-brand” pt publicitatea din .ro este de vanzare aici .  pt cei interesati un scurt istoric (refacut din amintiri) pt a ajuta la evaluare :)

– in 1999 cand publicitatea pe internet exploda in SUA, doi frati, Bogdan si Dragos Cirlig dadeau drumul unui serviciu romanesc de banner exchange si publicitate: Goldenclick.ro. Bogdan era tehnicul, Dragos era comercialul. 

– unul dintre clientii mari ai vremii a fost RomaniaByNet, un site ce facea parte din reteaua WorldByNet, unul din dotcom-urile acelor vremuri. Ciprian Stavar era managerul din .ro al RBN si desi nu l-am intrebat niciodata cati bani a consumat in perioada respectiva pe reclama cred ca au fost minim 50,000 usd, o suma imensa pt acele vremuri (da Ciprian inca mai am 0.1% frustrari pt ca nu ai luat deloc reclama de la mine atunci :)).

– in 2000 cei doi frati au vandut unui VC din SUA si asa apare GoldenClick.com, un proiect ce-si propunea sa mute modelul de business din .ro pe piata americana

– pe la finalul anului 2000 cei doi frati se cearta, lucrurile nu mai merg asa de bine, intervine si falimentul de la Banca Turco-Romana unde GC avea conturi astfel incat inceputul anului 2001 ii prinde in tabere diferite.

– fara ajutorul tehnic al lui Bogdan proiectul incepe sa aibe probleme in .ro unde Dragos incearca sa-l mentina cat de cat pe linia de plutire. In SUA incepe bubble 1.0 , GoldenClick.com are probleme

– in .ro proiectul dispare undeva pe finalul anului 2001 

– oficial GoldenClick inchide portile in martie 2002

Ca fapt divers Okazii.ro s-a lansat (Aprilie 2000) cu GC, ulterior toate campaniile de promovare fiind facute tot cu ei. 

3 Comentarii
  1. Vivi spune:

    Ehe, ce vremuri. Parca imi aduc aminte si acum campaniile la Connex si la Dialog cu 0.75 centi pe click. Atata sa fi fost? Nici nu mai stiu… :-)

    http://web.archive.org/web/20010401174229/http://www.goldenclick.ro/

    Tot pe vremea aia imi aduc aminte si de goldenbanners.ro, serviciu de banner exchange care promitea rata de schimb 1:1 si care a esuat cam in aceeasi perioada.
    Top100 incepea sa prinda contur si sa devina un fenomen in Romania. Ce de-am mai crescut, cu totii. :-)

  2. Ciprian Stavar spune:

    Salve. Sti cum este cu primul venit, primul servit. Dupa cate imi aduc aminte au fost aproape ~100.000$ . Pe vremea aceea Connex incepea prima campanie de $5000. Plateam la click pe vremea aceea.

    Si mai aparuse si trafic.ro care-si facea reclama gratuit cu logo. Nu vroiam sa intram in trafic din acest motiv. Inainte de a inchide (in USA deja se facusera bagajele) am intrat direct pe locul 10….eh amintiri.

  3. orlando spune:

    mai bine nu spuneai … acum sunt frustrat 0.2%

Lasa un comentariu