eBay da afara 1000 de oameni, Okazii renunta la spatiile publicitare

Later update: si confirmarea oficiala pt stirea cu Okazii, ma bucur cand dau subiecte celor din presa online, cred ca se bucura si ei :). via Sorin.

– la ei, eBay anunta ca-si va reduce numarul de angajati cu 1000, aproximativ 10% din total. in acelasi timp face si achizitii de aproape 1.5 miliarde USD;

– la noi, Okazii, dupa relansare, renunta la spatiile publicitare si implicit la veniturile din advertisingul online. Conform hartii lui Vivi, Okazii e pe locul 5 in topul siteurilor de la Boom, dupa numarul de vizitatori.

6 Comentarii
  1. ionut spune:

    Harta lui Vivi e neactualizata in defavoarea celor de la Boom!
    Okazii nu mai vinde bannere standard …

  2. Petre Nicoara spune:

    Cut-backs ca repercursiuni ale crizei americane sunt in tot online-ul, cu accente aproape dramatice pe USA – http://www.nikoara.com/2008/10/american-crysis-online/

    curioasa este repozitionarea brandurilor online „clasice”: Google, Yahoo, MSn, ebay, AOL – care este in criza inca dinainte de criza :) dar si nou venitii FaceBook, Digg si almost there Tweeter, Digg samd. In pus, pe top 100 sunt jucatori din piata asiatica, care inca nu par afectati de criza Baidu, QQ, Shina China, FK2.

  3. YODA TV spune:

    E bine si asa, cu restructurari, bine ca nu s-a ajuns la faliment.

  4. orlando spune:

    Ionut,

    Vivi imi citeste blogul, sunt sigur ca va repara rapid nedreptatea facuta celor de la Boom.

    Da Petre, online-ul nu are cum sa fie imun la criza …

  5. Vivi spune:

    Am corectat cele dou? site-uri care lipseau din Boom (filebox ?i acas?).

    Cât despre okazii, ca ?i emag, este un business solid, care produce bani, dar care prime?te prea pu?in? aten?ie comparat cu pia?a de publicitate online de exemplu. Câteodat? m? întreb de ce afacerile astea sunt ignorate atunci când se vorbeste de bani în online-ul românesc.

  6. orlando spune:

    e simplu Vivi, atata timp cat nu exista niste cifre e greu sa vorbesti despre bani, toata lumea se raporteaza la cifre. probabil ca Okazii face in jur de 300,000-400,000 euro/an din licitatii ceea ce inseamna o suma interesanta.

Lasa un comentariu