Nokia trece pe Windows

S-a anuntat in aceasta dimineata:

– Nokia isi pune Windows Mobile pe smartphone-uri
– Bing devine motorul de cautare pe telefoanele Nokia
– MeGoo devine open source
– aplicatiile Nokia vor fi integrate in Marketplace-ul de la Microsoft (va disparea Ovi Store?)
– Nokia Maps va fi integrat cu Bing si va fi core-ul serviciului de mapping al Microsoftului

Microsoft si-a rezolvat o mare problema, are telefoanele pentru Windows Mobile 7, ramane de vazut cum ii va ajuta pe cei de la Nokia aceasta alianta strategica si daca cei doi „curcani”, cum i-a numit Vic Gundotra de la Android, vor fi impreuna un vultur sau se vor transforma in porumbei.

4 Comentarii
  1. […] [sursa] Trimite si pe twitter Taguri: microsoft, nokia, smartphone Poti urmarii comentariile la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de pe siteul tau. […]

  2. Dragos spune:

    They will fail gracefully…

    Poate avea Nokia o sansa cu Android, desi, dupa cum se poate observa, combinatia perfecta a iesit dintr-un hardware inovator si un software pe masura, adica Apple sau Samsung + Android.

    Nokia nu a inovat si nu va inova pe hardware cativa ani de acum inainte (sunt prea in urma), iar WP7 e departe de inovatie si experienta care sa tina piept evolutiei iPhone-ului sau a device-urilor cu Android, si aici ma refer doar la device-uri Samsung. Deci nu are cum sa iasa ceva competitor.

    In concluzie, s-au unit doi corigenti si se bat pe umar, unul pe celalat, cu gandul ca la anul poate o sa fie mai bine :)

  3. Dragos spune:

    Si un PS pentru fanii teoriei conspiratiei, nu e cam dubios ca Mr Elop a venit de la Microsoft in Septembrie si acum a orientat unul dintre cei mai mari producatori de hardware mobil catre ei, chiar cand tocmai aveau nevoie mare de asa ceva?

    :D :D

  4. StiuCum spune:

    deci Symbian … marele lor „success” se pare ca a fost uitat rapid de cei de la Nokia in favoarea consacratului Win.

Lasa un comentariu