Era cazul: o cautare pe Google care returneaza doar anunturi platite pe prima pagina

Am gasit azi o cautare pe Google in care prima pagina e plina doar de anunturi platite. Cautarea „Scaune de birou” afiseaza doar rezultate platite, 15, pe prima pagina.

10 Comentarii
  1. … nu chiar. In captura ta de ecran, avem doar un carusel cu rezultate platite de tip Shopping Ads, apoi 2 anunturi platite. In rest, de la rezultatul emag in jos avem doar SEO (mai putin ultimele 3 rezultate, care sunt tot Ads). Astfel, in pagina de mai sus avem: 1 carusel Ads, 2 rezultate platite, 10 rezulte organice (“seo”) si 3 anunturi platite. Faptul ca rezultatele organice sunt atipice ca afisare tine de doi factori principali: compoetamwntul specific al userilor care cauta “scaune de birou” (mai precis, eu merg pe imagini sa vada modele) si implementarea schema.org de catre site-urile de acolo.

  2. Iulian spune:

    Am ajuns să caut chestii mai mult pe alte motoare de search și nu pentru că nu îmi plac reclamele ci pentru că pe google e atâta spam și rezultatele sunt viciate. Mai ales când cauți ceva tehnic. Sunt împinse în față toate porcăriile irelevante.

  3. Claudiu spune:

    Nu sunt anunțuri plătite. Dacă văd bine ai o listă de paid shopping, 2 anunțuri text sus și 3 jos. În rest e organic „free”.

  4. Claudiu spune:

    *Nu sunt doar

  5. Cipper spune:

    Eu vad doar 6. 3 sus, 3 jos. Cum e plină doar cu reclame?

  6. Vlad spune:

    De aia am si configurat in setarile de cautare Google sa-mi intoarca 100 de rezultate per pagina si nu cat e implicit (parca 10).

  7. Ciprian spune:

    Rezultatele cu grup de imagini sunt organice.

  8. Orlando spune:

    Mea culpa si multumesc pentru comentarii. Pare un carnaval platit dar am inteles ca doar cele cu Anunt in fata sunt de fapt platite.

  9. costica spune:

    E bine sa ai pareri ( publice ) si sa nu ai habar despre ce vorbesti :)

  10. Cristian spune:

    E înspăimântător cât de diabolice devin reclamele de la o zi la alta. Înainte erau scrise, apoi poze, apoi clip, apoi clip cu sonor si acum toate la un loc apar ca fantomele si butonul de stop are culoarea paginii, e pus in afară și doar dacă știi cam pe unde e, poți pune capăt isteriei. Dracu stie ce se mai inventează, doar în avantajul celor care publica și devine terorism mediatic, pentru cel care cauta o știre.

Lasa un comentariu