Ce inseamna anuntul de ieri al celor de la CME, compania care detine televiziunile Protv?

Central European Media Enterprises (CME), compania-mamă a Pro TV, a anuntat ieri ca incepe un proces de „explorare și evaluare a potențiale alternative pentru a maximiza valoarea acțiunilor”. Compania a listat optiunile pe care le ia in considerare: vânzarea totală sau parțială, o fuziune cu un alt grup media, recapitalizarea companiei sau continuarea aplicării strategiei de creștere conform planului pe termen lung.

Cum se traduce mai exact anuntul de ieri? CME încearcă de aproape doi ani să-și vândă operațiunile de televiziune, inclusiv stațiile Pro. Pana acum nu au reusit sa vanda decat Croatia, vanzarea din Slovenia fiind anulata de Consiliul Concurentei local. Practic dupa ce a tot cautat cumparatori, CME a pus acum un anunt in fata sediului pe care a scris „Suntem de vanzare, acceptam si barter”. Poate, poate trece cineva interesat si intreaba de pret. Care e unul foarte mare, doar pentru operatiunile din .ro cerand $1 miliard.

Acționarul majoritar al CME, după achiziția TimeWarner, este gigantul telecom AT&T care nu are nici un interes in a continua sa opereze televiziuni in Europa Centrala si de Est. CME are televiziuni in 5 piete: Cehia, Slovacia, Slovenia, Romania si Bulgaria.

Lasa un comentariu