CME vrea +$500 milioane pe Protv

Dupa exitul din Slovenia si Croatia cei de la CME se pregatesc sa vanda si restul operatiunilor, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Romania. In Bulgaria lucrurile par a fi destul de clare, cel mai probabil va cumpara unul din playerii locali. Cehia e la pachet cu Slovacia din multe motive. Ar ramane Romania.

Conform mai multor surse CME doreste sa vanda „la pachet” Cehia, Slovacia si Romania. Au deja o oferta pe masa de $800 milioane pentru Cehia si Romania dar vor sa obtina +$1 miliard.

Din punct de vedere rezultate, diferenta dintre Cehia si Romania este de doar cateva milioane, atat la venituri, cat si la profit, televiziunile Pro reducand decalajul fata de cehi in ultimii ani. As spune ca la +$1 miliard pentru cele doua tari, Pro-ul ar valoara +500 milioane. Adica un multiplu de 8-9 OIBTDA, mult sub multiplul de 17 cu care CME a vandut in Slovenia si Croatia.

Pe acelasi subiect: Cine ar putea cumpara Protv-ul?

4 Comentarii
  1. Parca vad ca va cumpara vreun mogul east-orientated….. :(

  2. Orlando spune:

    Putin probabil ca o companie americana sa vanda cel mai important si influent post tv din Romania unui grup cu interese rusesti.

  3. iuli spune:

    Poate cumpara Intact operatiunile, numa’zic. Este o varianta, asa cele mai puternice TV din Romania sunt in familie :)

  4. George spune:

    Chiar, sunt curios cine ar cumpara Protv-ul, in conditiile in care absolut nimeni nu e dispus sa investeasca in piata de tv din Romania macar 1-2 milioane de euro. Exceptam evident serviciile maghiare prin… si cele romanesti reprezentate de… Sa nu mai spunem ca la un pret oarecum micutz ar putea sa il ia direct pe Adrian Sarbu care probabil cu aparatura din ziua de azi si know-how ar putea oricand face o televiziune care sa detroneze ce a mai ramas din Pro.

Lasa un comentariu