20 de ani

In ’94, cand am dat bacul, erau 25 milioane de useri internet in lume, adica sub 1% din total populatie, iar Yahoo! se lansa in ianuarie.
In ’96, cand am descoperit internetul, erau 77 milioane de utilizatori internet, Amazon avea doi ani de operare, iar 16kbps de internet costa, pe an, cam cat un apartament in Drumul Taberei.
In ’98, cand am terminat facultatea, erau cam 180 milioane de useri internet in lume, iar indrumatorul meu de diploma era contrariat de ce i-am dat lucrarea pe 4 dischete. Pentru ca trebuie sa exemplific ce inseamna publicitatea pe internet si am print screenuri inserate in lucrare. Se lansa Google.
In 2000, in plin boom al internetului, dupa doi ani vechime online, aveam luni in care castigam $2-3-4000, firma pentru care lucram a ratat un IPO de cateva zeci de milioane USD, iar internetul ajunsese sa fie utilizat de 400 milioane useri.
In 2004, primul an pe breakeven la Netbridge, Facebook era un startup abia lansat, iar userii de internet erau la +900 milioane.
In 2006, cand am plecat de la Netbridge, erau deja + 1 miliard de utilizatori internet, iar Youtube aniversa un an de la lansare.
Anul trecut erau +2.7 miliarde de utilizatori internet, iar Google a devenit cea mai valoroasa companie de tehnologie din lume (daca dam la o parte cash-ul din conturi).

Zilele astea se implinesc 20 de ani de cand am dat bac-ul, ne apropiem de 3 miliarde de oameni, adica 40% din total populatie, care utilizeaza internetul, iar jumatate din ei sunt pe Facebook. 20 de ani. Just like that.

3 Comentarii
  1. Nicu Alecu spune:

    Don’t get me started down memory lane. Because mine’s longer than yours :P

  2. Bogdan spune:

    Cifrele tale le-as pune in oglinda cu altele, dar nu vreau sa supar lumea cu numarul de morti de foame sau care n-au acces la apa, in timp ce altii inghit publicitati si like-uri pe facebook.

    Insa am o intrebare, putin cam intortocheata, dar o intelegi tu, ca esti om inteligent: crezi ca fara tehnologie ai fi fost la fel de fericit acum? (facand abstractie de bani, castiguri etc).

  3. Daniel spune:

    Io inca faceam pipi pe mine cand ai dat tu bacu’. just like that.

Lasa un comentariu