+1

Pentru Apple care cu noul OS incearca sa transforme pc-ul (ok, mac-ul) intr-un smartphone. Sper sa le reuseasca.

6 Comentarii
 1. neagrigore spune:

  Omu r?u din mine nu se poate împiedica s? nu observe c? atunci cînd Cannonical a încercat acela?i lucru cu Unity, i-au ars pe rug … :)

 2. neagrigore spune:

  Canonical* (m-am gîndit la Cannondale …)

 3. Dragos spune:

  Nu-i arde nimeni pe rug pentru ca e vorba de mai mult decat transformarea mac-ului in smartphone, e vorba de conceptul device neutral action. Cu alte cuvinte iti da posibilitatea sa share-uiesti caracteristicile specifice unui device cu alte device-uri care sunt conectate in acelasi ecosistem astfel incat sa nu depinzi de un device daca il tii pe altul in mana… (adica daca stai si lucrezi la ceva si te taie sa mergi la baie, iei ipad-ul (fara GSM), continui work-ul de pe desktop si raspunzi si la telefoanele ce-ti vin pe iPhone :)) )

 4. Nicu Alecu spune:

  Imi amintesc vag si de o obscura companie din Redmond care incearca in linii mari acelasi lucru si se se afla deja la incercarea nr 3. Si desi fiecare incercare a fost din ce in ce mai putin zbârcita, au reusit performanta (tipica pentru ei, de altfel) de a ramane adanc infipti in registrul penibilului.
  Si da, Ubuntu a furat-o urat pentru incercarea lor, in plus sunt – din pacate – in urma vremurilor cu vreo 2 ani … sau eoni, in functie de scara la care privesti lucrurile.
  Daca cineva e capabil sa puna lucrurile pe fagasul corect, atunci the fruit company e acel cineva. Nu-mi face placere sa spun asta, pentru ca nu traiesc in ecosistemul lor. Dar au si ei o hiba: omul care aducea ploaia la ei „numa’ un pic s-o hodinitu’ „

 5. Dragos spune:

  Microsoft are aceeasi problema pe care o are de mult dar pare-se ca o corecteaza acum cu Satya, bad timing, lucrurile facute pe graba si lipsa de viziune. Sa crezi ca un sistem de operare more or less the same o sa functioneze si pe desktop si pe mobile e o prostie imensa. La fel cum au crezut si ca integrarea seamless intre desktop si mobile o va face aceeasi interfata care sa suporte si click si touch…

  Eu am apreciat totusi la ei ideea de concept si filosofie noua de design. Designul Metro e un efort extraordinar pentru Microsoft, multi nu realizeaza asta, dar Microsoft nu a facut niciodata design la nivelul asta, chiar daca e slab in comparatie cu Apple, pacat ca s-au grabit si l-au integrat prost, altfel sunt de apreciat, spre diferenta de colegii de la Google si Samsung…

 6. Iulian spune:

  Cei de la Palm (HP-ul a luat totul de-a gata si l-a facut praf) aveau tot asa o sinergie intre Palm Pre 3 si HP Touchpad ce shareuia resurse de la fereastra de browser la apeluri telefonice sau Skype printr-o simpla atingere (era un surogat de NFC). Asta era in 2011 si se chema webOS.

  Destul cu nostalgiile. Oricum, ceea ce face acum Apple e mai departe pentru au un ecosistem mult mai dezvoltat si sunt alte timpuri.

  Totusi, nu pot sa nu remarc cat de mult conteaza cine face anuntul „inovatiei”.

Lasa un comentariu