Vestea buna a diminetii

este ca Jeff Bezos a platit 250 milioane USD, din banii lui, fara implicare Amazon, pentru a cumpara Washington Post. Ceea ce inseamna ca:

1. Inca exista cumparatori pentru ziare (vezi si vanzarea The Boston Globe de vineri pe 70 milioane USD din care vreo 60 sunt real estate)

2. Nefiind presat sa faca profit (vezi Amazon), Bezos va incerca sa gaseasca modelul de business pentru ziare. E adevarat si ca vorbim de profit in casa spanzuratului, tinand cont ca in ultimii ani WaPo a cam pierdut, anul trecut pierderea fiind pe la +50 mil USD.

11 Comentarii
  1. dragos spune:

    Eu nu o vad ca pe o achizitie de ziar, mai ales ca o sa ii schimbe titlul. A cumparat o structura care face media si cu o retea de distributie locala. Mai departe, dupa cum zice si el, e experiment.

  2. Orlando spune:

    Nu-i schimba titlul, cum sa-i schimbe titlul cand de fapt cam asta a costat 250 mil? Compania de la care l-a cumparat trebuie sa-si schimbe numele.

  3. Alin spune:

    „The Post Co. will change to a new, still-undecided name and continue as a publicly traded company without The Post thereafter.”

  4. dragos spune:

    da, fraza e un pic confuza pentru ca ambele sunt cu „Post” – compania publica, adica vanzatorul, isi va schimba numele

  5. O mica analiza a memo-ului si a declaratiilor „la cald” spun ca mizeaza foarte mult pe combinatia digital content (text, audio, video) & ecommerce care vor fi „the next big thing”.

    Suna excelent si pare un trend „safe”.

  6. Silviu spune:

    Nu-mi amintesc niciun producator de calesti care sa se fi transformat in mare producator de masini ….

  7. andrei spune:

    Fat Frumos calare pe un cal alb a venit sa salveze presa din toata lumea :)

    Cred ca mult mai degraba explicatia e ca a vrut sa devina mogul de presa ca sa … faca ce fac mogulii.

    „As Amazon continues to grow and disrupt existing marketplaces, Bezos now owns a publication that’s read in the Oval Office everyday.”
    „Bezos buys influence”

    Deja e foarte conectat la wall street, daca mai are conexiuni solide si la casa alba, sky is the limit. Si nu uita ca la ei lobby-ul e legal.

  8. Bogdan spune:

    In atata entuziasm, fac eu pe pesimistul de serviciu.

    Si daca Bezos nu reuseste nici el sa faca mare lucru cu WaPo? Pana la urma, ca antreprenor, toate business-urile lui au fost profitabile? Si daca ar fi asa, de ce n-ar fi acesta primul lui esec?

    PS. Asa, mai offtopic, incredibil cat de multi comentatori in .ro despre WaPo, sunt curios cati erau abonati sau citeau regulat…

  9. Alin spune:

    “No way in hell would I buy the Washington Post,” he said. “I don’t even read the Washington Post.”

Lasa un comentariu