Rezultatele Apple pe Q2

E vorba de rezultatele pentru Q2 calendaristic si Q3 pentru companie:

– Vanzari: $35.3 miliarde, acelasi nivel cu Q2 2012

– Profit: $6.9 miliarde, in scadere fata de perioada similara a anului trecut ($8.8 miliarde)

– Margine 36.9%, in continuare nesimtit de mare pentru un producator de hardware :)

– Numar de iPad-uri vandute : 14.6 milioane, in scadere de la 17 milioane

– Numar de Mac-uri vandute: 3.8 milioane, in scadere de la 4 milioane

– Numar de iPhone-uri vandute: 31.2 milioane!!!, in crestere, cu peste 5 milioane fata de Q2 2012, record de vanzari ever pt Q2

– Numar de iPod-uri vandute: 4.6 milioane

– iTunes, estimarile sunt la +$4 miliarde, in crestere de la $3.2 miliarde, Apple nu mai comunica veniturile separat pentru iTunes, suficient de interesant, doar cu veniturile iTunes Apple s-ar situa undeva in top 210-220 Fortune 500 :)

– preturile la iPhone sunt in scadere, de la $624 la $580 dar sunt tari in Asia unde vanzarile au crescut si cu 400% (India, Filipine)

11 Comentarii
  1. Dragos spune:

    In sfarsit!

    Ai uitat de suma totala in cash sau echivalent, cu cat au peste 100 mld? :D

  2. orlando spune:

    Fix 146.6 miliarde USD, au bagat niste miliarde in rascumpararea de actiuni, ca tot a fost pretul jos :)

  3. Dragos spune:

    Pai asta zic, ca e cea mai frumoasa suma, bine pe langa recordul ala la iPhone-uri, tocmai acum cand credeau toti ca nu mai cumpara nimeni :)

  4. Andrei Rînea spune:

    Margin se traduce marj?

  5. Silviu spune:

    Dar au fost dep??i?i de Samsung la profit absolut: 6,96 miliarde pentru coreeni.

  6. orlando spune:

    Andrei, marja e la buticul din colt, noi mai folosim si margine :)

  7. orlando spune:

    Silviu, nope, Samsung a facut profit $8.5 miliarde dar divizia de mobile a facut $5.6 miliarde, in scadere, desi au lansat Galaxy-ul nou.

  8. ingame spune:

    Si iata de ce preturile Apple sunt nesimtit de mari. Explicatia e simpla si sta-n marja imensa de profit. Nu cred ca exista companie care sa aiba o marja atat de mare de profit. E absolut uriasa. Si pentru asta te felicit Orlando, cred ca esti printre putinii care au sesizat marja uriasa, de aproape 40%. E amuzant sa discuti c-un fan Apple, care-ti va explica, cum ca pretul mare al unui gadget ce are marul pe el, vine tocmai din investitiile uriase din R&D. Si culmea, ei chiar cred asta. ))

  9. butcher spune:

    Sa mai aud de la cineva ca Apple se indreapta spre faliment ;))

  10. Dragos spune:

    @ingrame Se numeste luxury imagery, pentru asta le dai profitul ala :) ah si pentru ca 20 ani la rand au fost in groapa si abia acum au scos si ei capul la suprafata si pentru ca n-au mai dat la investitori dividende de 17 ani si pentru 3 ani de blackout pana au scos iphone in care au bagat sute de milioane in echipamente de testat si construit telefoane, in timp ce unii le aveau deja si tot asa…de aia au nevoie de profitul ala, pentru ca 20 ani au mancat covrigi.

    Anyway, asta nu inseamna ca nu ma enerveaza ca am dat 200 ron pe un adaptor hdmi sau ca acum trebuie sa imi mai iau un incarcator de masina pentru lightning cable :) da pana la urma e un brand premium, nu e pentru toti, ai oricand varianta cheap, Samsung :))

  11. Dragos spune:

    @ingame Uite al caz, BMW lanseaza BMW i3, premium electric car, pana sa scoata prima masina la vanzare au cheltuit si consumat 2 miliarde de euro si respectiv 4 ani, parca vad ca iar te mira ca o sa aiba 20% marja de profit si ca 40mii de euro e mult pentru un model, nu? :)

Lasa un comentariu