Despre facebook Home

Inainte de ’89 circula un banc de care mi-am adus aminte cand am citit despre lansarea facebook Home, interfata dezvoltata pentru telefoanele cu Android:

In cursa de a dovedi cine e cea mai puternica natie, rusii se apuca sa vopseasca Luna in rosu. Dupa o luna CIA-ul trimite raportul presedintelui SUA, domnule presedinte, rusii au vopsit 25% din suprafata Lunii in rosu. Bine, bine, spuse calm presedintele. Mai trece o luna, alt raport CIA: domnule presedinte, rusii au vopsit 50% din suprafata Lunii in rosu. Ok, spuse sec presedintele. Alte luni, alt raport, multe semne de exclamare: domnule presedinte, 75% din suprafata Lunii este vopsita in rosu, ce facem? Nimic, spune presedintele, nimic. Si raportul final, domnule presedinte, rusii au terminat de vopsit suprafata Lunii, acum toate Luna este rosie, trebuie sa facem ceva, este o rusine pentru natiunea americana ceea ce se intampla. Raspunsul presedintelui: ok, acum mergeti si scrieti Coca-Cola peste rosu-ul rusilor.

Cam asa si cu Google Android si facebook Home, la o scara mai mica si cu o comparatie extrem de fortata, in timp ce Google se chinuie sa impinga Androidul cu zeci de milioane de activari pe zi, vine facebook, tranteste o astfel de aplicatie si le „acopera” interfata transformandu-l in facebook phone. Tinand cont de consumul de facebook pe mobil as zice ca facebook Home are sanse mari sa fie adoptat, mai ales de userii care au un smartphone cu Android dar nu prea-l folosesc ca smartphone.

5 Comentarii
  1. dragos spune:

    Deci brusc google+ incepe sa aiba mult mai mult sens. Iar Apple ar cam trebui sa scoata banii pentru Twitter :-)

  2. Orlando spune:

    Sau Google sa scoata banii pt Twitter pt ca Google+ chiar daca face sens, nu face succes :)

  3. Bogdan spune:

    Eh, si cand o sa fie suficient de adoptat, Google o sa cumpere Facebook si gata :-)

  4. alin spune:

    Eu unul o sa fiu gica contra, pentru ca nu-mi pare ca ideea asta o sa fie asa un succes rasunator. Baterie consumata mai repede, plan de date consumat mai repede si nu doar asta. Mai e ideea ca atunci cand construiesti pe platforma unui rival, e complicat sa-ti faci planuri de viitor. Si, ce n-am inteles eu e… in feed-ul asta de la Facebook, o sa fie si reclama? Ca, daca da, e ca ideea aia cu vorbitul gratuit la telefon, conditionat de cele n secunde de publicitate pe care le asculti din cand in cand.

    Ce mi se pare interesant e ca Facebook chiar nu-si bate capul sa faca mai mult decat sa scrie Coca Cola pe luna. Adica, kindle ruleaza o versiune de android, nook-ul de la Barnes & Noble ruleaza o versiune de android, dar aia si-au facut propria lor distributie. Facebook doar il vopseste.

  5. […] mobile. – Lansari: Stirile RTV, pe mobil si tableta – Tu ai reusit sa instalezi Facebook Home? (si un banc) – Facebook schimba designul paginilor pe mobil, in browser si aplicatia pentru […]

Lasa un comentariu