iMessage = +2 miliarde/zi

Apple a anuntat volumul de iMessages schimbat zilnic intre posesorii de iPhone/iPad: mai mult de 2 miliarde. Mi se pare foarte mare, nu-mi dau seama cate s-ar fi transformat in sms-uri normale, platite, dar oricum am da-o, pare o gaura de cateva zeci de milioane euro/usd, bani care nu mai intra in buzunarelor operatorilor de telecom.

7 Comentarii
 1. Arhi spune:

  putin probabil, Imess il folosesti pentru ca poti trimite multimedia, ceea ce sms-ul nu face. Daca nu ar fi imess, pur si simplu s-ar trimite mailuri, in nici un caz sms-uri

 2. Sebastian spune:

  Pentru o imagine de ansamblu adaug? aici ?i cele ~8 miliarde de mesaje pe zi ale Whatsapp, începând cu vara anului trecut.
  Se pare c? Whatsapp are atâta trafic datorit? aplica?iei pt. Android, Apple fiind limita?i cu iMedsage la iOS.
  Sursa cifre:
  „@WhatsApp: On Dec 31st we had a new record day: 7B msgs inbound, 11B msgs outbound = 18 billion total messages processed in one day! Happy 2013!!!”

 3. Bogdan spune:

  Compenseaza de ceva vreme cu preturile nesimtite pe MB de trafic…

 4. Iulian spune:

  Mesajele alea oricum n-ar fi fost trimise prin SMS deci nu e nici o pierdere. Plus ca la SMS esti mai eficient si laconic decat pe chestii gen Whatsapp unde pe o linie ai cate un „OK”, sau un „da”.

  SMS-ul continua sa fie al doilea generator de venit dupa voce intr-un operator de telefonie mobila iar traficul atat pe voce cat si pe SMS creste in continuare.

  Plus dupa cum ziceai cineva mai sus: tot prin abonament la operator se trimit :). Intr-adevar, sa dai 5 ct ca sa transporti 160 bytes este jaf la drumul mare. Iese 327,26 euro pe MB :)

 5. Dragos spune:

  Stai sa vezi cand o sa fie si cu voce, ca la BB:

  „Now you have the freedom to type or call BBM™ contacts straight from your BBM chat screen for free.”

  de aici: http://us.blackberry.com/bbm.html?IID=us:bb:desktop:homepage:nov2012:hero:bbm-voice

 6. […] de asta, avem date si de la WhatsApp: 20 miliarde mesaje procesate zilnic, 8 miliarde inbound si 12 […]

 7. […] – Twitter lanseaza Vine, 6 secunde de video (iPhone & iPod). – autovit.ro pentru iPhone, iPod si iPad – iMessage = +2 miliarde/zi […]

Lasa un comentariu