Patru din mobile

1.

Apple Inc. has cut its orders for components for the iPhone 5 due to weaker-than-expected demand, people familiar with the situation said Monday. Apple’s orders for iPhone 5 screens for the January-March quarter, for example, have dropped to roughly half of what the company had previously planned to order, two of the people said.

De aici

2.

Shares of Research In Motion rallied on Friday as investors positioned themselves ahead of the launch of its new make-or-break BlackBerry 10 smartphones at the end of the month.

De aici

3.

Nokia said strong sales of Lumia smartphones helped its mobile phone business achieve underlying profitability in the fourth quarter, raising hopes the struggling handset maker may be past the worst.

De aici

4.

Android cumulative shipments to hit 1 billion mark in 2013. Cumulative shipments by the end of 2013 will be 1.1 billion since the first Android device shipped in 2008, according to research firm IHS.

De aici

6 Comentarii
 1. Acum inteleg de ce Apple se gandeste la un model mai ieftin de iPhone pe langa modelul standard.

  Cine cumpara un iPhone nou nu planuieste, in general, sa-i faca un upgrade prea curand. Majoritatea oamenilor le tin in jur de doi ani. Sunt unii care le schimba la fiecare generatie, dar in general tinzi sa-l pastrezi mai mult.

  Apple e intr-un fel victima propriului sau succes. Foarte multi oameni au platit mult mai mult decat isi permiteau pentru un iPhone si acum nu sunt pregatiti sa renunte la ele doar pentru ca iPhone 5 are un ecran mai inalt si e mai subtire.

  Android castiga teren cu modelele low cost. Ce nu pricep eu este de ce Apple a fost luat prin surprindere. Piata smartphone-urilor creste dramatic datorita terminalelor ieftine. Apple a avut o crestere spectaculoasa cu terminale scumpe, dar era logic ca segmentul lor de piata sa ajunga la o oarecare saturatie.

 2. Andrei Rinea spune:

  Voi probabil ignorati faptul ca e mai usor sa dezvolti pe .NET/Java (Android aici versus iOS). Eu am incercat pe Android si e clar mai usor. Nu stiu daca nu cumva ecosistemul Android e mai mare ca cel de iOS dar ma gandesc ca poate fi un element cheie in batalia iOS / Android.

  Android e un linux terminat care abia merge (am telefon Android de 2 ani++) dar merge cat de cat, costa o fractie mica dintr-un iPhone, are SAR (google with Bing about this) mult mai mic samd.

  Piata deschisa (Android vs iOS), libertate la hardware samd. Toate astea s-au concretizat in suprematia Android a momentului.

  Umbla insa vorba in targ ca succesul lui Samsung i s-a urcat la cap si vrea propriul OS acum. Voi ce stit despre asta?

 3. […] ca cererea de dispozitive noi nu se ridica la nivelul asteptarilor. In acelasi timp competitia o duce mai bine decat de obicei. Actiunile Blackberry cresc odata cu apropierea lansarii noilor terminale cu Blackberry 10, Nokia […]

 4. IOS e tot un fel de linux, e bazat pe Mac OS X care e bazat pe Next OS care e bazat pe Unix. Pentru Android scrii .NET doar cu un API de 400$ care, daca inteleg eu bine, converteste codul, nu e chiar nativ Android. Nu sunt programator, dar asta inteleg.

  Nu e mai usor sa scrii pentru Android, e doar mai simplu sa te apuci, ai 100 de terminale cu 100 de variante de display-uri si de procesoare care nu au nici macar aceeasi veriune de OS. Este un cosmar sa dezvolti pentru Android. Daca ai facut dezvoltare web, e putin ca si cum ai optimiza site-ul pentru IE 6.

  Pe langa asta, aplicatiile dezvoltatorii castiga mult mai multi bani din ecosistemul IOS. Sunt mai putine aplicatii decat pentru Android, dar sunt mai quality.

  Modelele low cost asigura suprematia Androidului.

  Samsung a creat demult un OS propriu, se cheama Bada si e o mizerie :) se zvonea ca vor sa cumpere defunctul webOS, dar pana la urma s-au dovedit a fi doar zvonuri. Ma indoiesc ca o sa renunte la Android, ar fi o miscare teribil de proasta.

 5. Silviu spune:

  Nu e niciun zvon. E chiar oficial deja. Samsung lucreaz? la Tizen. Vechiul Meego. Iar din ce am vazut pe prototipul cu care m-am jucat eu, foloseau chiar TW-ul lor proprietar. La prima vedere, e foarte posibil ca pentru un utilizator obi?nuit, nici s? nu-?i dea seama c? sub capot? are Android sau Tizen.

 6. Florin spune:

  Sa nu uitam pe ce volum de cash sta Apple. Eu as comenta sec la ?tirile Apple: cumparati ac?iuni ca pana in toamna ajung la 700

Lasa un comentariu