Microsoft vrea sa devina Apple

Microsoft Corp Chief Executive Steve Ballmer has signaled a new direction for the world’s largest software company, pointing to hardware and online services as its future, taking a page from long-time rival Apple Inc.

Ballmer’s comments in his annual letter to shareholders published on Tuesday suggested that Microsoft may eventually make its own phones to build on its forthcoming own-brand Surface tablet PC and market-leading Xbox gaming console.

„There will be times when we build specific devices for specific purposes, as we have chosen to do with Xbox and the recently announced Microsoft Surface,” wrote Ballmer.

Microsoft CEO sees company becoming more like Apple

4 Comentarii
  1. iancu spune:

    Cred ca vor putin cam tarziu. Cu vreo 20 de ani, asa :)

  2. George spune:

    Vor degeaba pentru ca nu au resurse umane pentru asta. Cei mai multi ingineri si programatori adora lucrurile complicate, in special fanii microsoft, android, linux. Au idei tehnice geniale, sunt oameni destepti insa atat timp cat isi tin capul in fund si o baga pe aia cu „apple are succes din cauza designulului vizual si a marketingului”, nu au cum sa evolueze si sa implementeze uzual si genial acele idei foarte bune. De fapt au dreptate, de apple e doar designul: arhitectural, conceptual, vizual si uzual.

    Microsoft sta bine pe piata de jocuri, iar in timp ce ei se pregatesc sa devina apple, apple se pregateste sa le fure clientii XBox Kinect, pentru ca nu poti ignora o industrie mai mare decat cea a filmului.

    In timp ce ei consuma resurse serioase pentru a se impune pe piata mobila, s-ar putea ca „the next big thing” al apple sa fie un device dedicat gameingului, iar Xcode e tot mai pregatit pentru asta. Am putea vedea un Apple TV pregatit complet pentru jocuri.

  3. mtX spune:

    Din ce am mai auzit prin „piata” si pe site-uri de profil (engadget, techcrunch etc), imaginea pe care si-au facut-o Apple si Microsoft a inceput sa migreze la polurile opuse – cam cum se pare ca se muta polurile de pe Pamant :)

    De la moartea lui Jobs, Apple a incetat sa mai vina cu vreo inovatie puternica, surprinzatoare si spectaculoasa (cum ne obisnuise pana atunci) – isi consolideaza pozitia si vin cu produse si servicii deja „clasice”, usor imbunatite… In timp ce Microsoft s-a transformat din „mogulul” lumii software in challenger-ul noii ordini mondiale, pregatind acum o avalansa incredibile de produse revolutionare si next-generation – Windows 8, Surface, integrarea cu Xbox intr-un intelligent home.

    Cum iubitorii de tehnologie si early adopters tind sa tina cu „underdog”-ul, s-ar putea sa asistam curand la o inversarea a rolurilor si a imaginii celor doi…

  4. Florin spune:

    http://www.xbox.com/en-US/music a fost deja anuntat! O librarie mai mare decat ITunes si cu posibilitatea de a asculta gratis (streaming) cu reclama la fiecare 15 minute.

    Nu as subestima Microsoft datorita puterii financiare care o are.

Lasa un comentariu