Ceea ce conteaza

Later update: Multumesc Mircea Sandu/FRF pentru invitatie.

P.S. 1 stadionul superb
P.S. 2 organizarea impecabila
P.S. 3 gazonul mizerabil, macar am avut semnale ca nu va rezista
P.S. 4 n-am inteles huiduielile de la final, s-a jucat sa nu luam gol, la meci egal, cu 7 si 1/2 (jumatate din Cocis) aparatori in echipa de start era evident tactica lui Piturca, a vrut sa nu pierdem la inaugurarea stadionului

21 Comentarii
  1. Cand ai nevoie de victorie nu are nici un rost sa joci „la egal” sau alte strategii gen autobaza. Bonus: Cand in minutul 80 stii ca e nevoie sa inscrii si nici macar nu incerci…. e tare usor sa te huiduie suporterii; care intre noi fie vorba si-au pierdut de ani de zile rabdarea….

    Despre gazon…. inca o gluma, am revazut nisipul cu Danemarca :)

  2. cosmin spune:

    da-mi voie sa-ti raspund cu o paralela :)

    – gazonul e economia romaniei
    – echipa nationala e o companie
    – suporterii sunt angajatii si partenerii de afaceri ai companiei
    :)

    care companie are doar 2 optiuni: fie da faliment (egal sau infrangere), fie castiga

    in min 75 toata lumea stia ca singura sansa sa evite falimentul era victoria. Implicit, trebuia sa dam un gol

    buuun, si ce face managerul companiei in aceasta situatie?
    Nimic. Prefera sa isi aranjeze cravata pt a da bine in poza de la tribunal, din ziua in care se declara falimentul

    intrebare:
    – e un manager bun pt ca arata bine in poza
    sau ar fi fost un manager mai bun daca macar ar fi incercat?
    :)

    nu de alta, dar peste 2 sau 4 ani mai vine si alta criza.
    Si e bine sa invatam sa mai si castigam

  3. orlando spune:

    Mircea, cosmin,

    nu ati inteles, nu e vorba de minutul 75 sau minutul 90, e vorba ca echipa de start, aia care a intrat in teren, a fost o echipa defensiva, cu 8 aparatori si 2 atacanti, stiati de la inceput ca se va juca la zero zero, de ce nu ati huiduit din minutul 1?

    Cu alte cuvinte, vorba lui nea Imi, „nu-mi fac iluzii, sa nu am deziluzii”

  4. @orlando: poate pentru ca in minutul 1 eram in alta parte :D

    Serios acum, eu te inteleg ce spui legat de tipul de echipa si strategie (si din punctul asta de vedere nu sunt de acord cu strategia lui Piturca inca de la inceput :), dar el raspunde, e jobul lui)

    De huiduit lumea a huiduit cand ai nostri incepusera sa traga (vizibil) de timp mai ales ca era clar ca nu mai avem ce pierde. Atunci toti asteptam sa vedem atacuri cat de cat legate si putin risc. Din pacate asta nu s-a intamplat si ramanem cu un rezultat care nu va conta (nici macar in statistici)
    Doar cu o zi inainte bravam ca doar o victorie ne ajuta, ca un egal e doar palmares si asa mai departe. Evident ca asteptarile au fost mai mari de unde si dezamagirea. Si repet: lipsa de rabdare a suporterilor e evidenta, ne-am saturat de ratari vs. pretentii de vedete mondiale ale jucatorilor…..

  5. cosmin spune:

    1. nu am huiduit oricum :P
    2. in minutul zero mai erau sanse de calificare, in minutul 75 nu

    repet paralela de mai sus :)
    – si in economie, si in viata, si in fotbal se mai schimba conditiile.
    – si tb sa iti adaptezi strategia.
    asta daca vrei sa te califici,
    daca nu, si vrei doar sa dai bine in poza de faliment, atunci nu faci nimic.

    nu avea nimic de pierdut (in afara de poza de faliment) daca in minutul 75 mai baga un atacant sau un mijlocas mai ofensiv si in ultimele 10 minute incercau, repet incercau, sa inscrie..
    nu cred ca se supara niciun om de pe stadion / de acasa vazandu-i ca alearga. chiar daca francezii ar fi dat gol pe vreun contra-atac.

  6. octavian spune:

    mai erau 10 min si ei trageau de timp… normal ca s-au suparat suporterii la final.

  7. ion spune:

    nu stiu cat te uiti la fotbal, dar scopul unei campanii de calificare la un turneu final este sa te califici. meciul de aseara era decisiv pentru romania, pentru calificare. n-am inteles de ce au tras de timp? egalul nu ne ajuta cu absolut nimic!

    ma uitam la tv si injuram in barba cand il vedeam pe Tatarusanu cum ii ia 5 minute sa degajeze o minge.

    nu ai voie sa faci asa ceva. nu poti ca in ultimele 15 minute sa nu bagi toti atacantii pe care-i ai. de rahat! de maxim rahat! nu ma deranjeaza foarte tare, atunci cand, echipa nu castiga ca nu poate. dar aseeara senzatia a fost ca n-a vrut.

    cam de aia au fluierat (pe buna dreptate) suporterii!

  8. Adi spune:

    Atmosfera si stadion de vis, organizarea a lasat de dorit (iti dau doar 2 exemple, 1. pt a cumpara chips & suc am plecat in min. 35 si am ajuns inapoi in min. 55 (35 minute stat la coada, un singur om care servea la cate 3 randuri de cate 30 de persoane + 2. intrarea dinspre Socului, specificata pe bilet, a fost inchisa, cand unii prieteni au ajuns la poarta respectiva au fost trimisi catre intrarea din Basarabiei, adica alte 15 minute de mers pe jos).

    Piturca a gandit la egal meciul, avand in vedere si diferenta de valoare intre jucatori, a sperat ca Bosnia se impiedica pana in min. 88 si in min. 89 era prea tarziu sa mai schimbe ceva. Huiduielile au venit de la visatorii (3/4 din stadion) care inca mai credeau in calificare, care au aflat ca Bosnia a deschis scorul si care il vedeau pe Tatarusanu cum statea cate 2 minute pana sa bata un aut de poarta.

  9. Silviu spune:

    Organizarea video/media a lasat foarte mult de dorit, se vede ca exista acolo inca niste comunisti care nu inteleg ca traim in anul 2011:

    – pe ecranele alea mari de sus, echipa Frantei a fost prezentata superb, poza mare, nume frumos, background cu culorile Frantei. Cand a fost prezentata echipa Romaniei – o poza infecta, care ocupa 1/8 din ecran, calitate jalnica – nu au fost in stare sa faca niste poze???
    – 99% din timp pe ecranele de sus s-a vazut un jpg de 3 lei cu siglele federatiilor, si cu un timer. In rest, nici o imagine de pe teren, o reluare, ceva, NIMIC NIMIC NIMIC. La fel, cand primea un jucator galben, la francezi apareau pozele alea superbe, la noi niste jpguri de 2k.

    In rest, de unde stateam eu, se vedea la fiecare alunecare cum sare nisip, absolut penibil.
    La pauza, toate chioscurile nu mai aveau cola sau alte produse, mai aveau doar apa si chipsuri. Nu au stiut cata lume va veni??? Daca vedeau ca se termina, aveau timp 45 de minute sa aprovizioneze… la capitolul asta probabil s-au ocupat niste somalezi.

  10. Silviu spune:

    Eu nu în?eleg ce v? mai mir? ..

  11. Florin spune:

    Avem plusuri
    avem mai multe minusuri la nationala

    dar sa speram ca se vor imbunatati lucrurile in continuare.

    Echipa e in organizare, dar se vede ca e si in crestere.

  12. Totusi, la ce va asteptati de la Piturca? Nu sunt mare microbist, dar nu Piturca era antrenor si la un Campionat Mondial sau European cand olandezii efectiv ne-au invitat sa le dam gol si noi n-am vrut??? Pana la urma Olanda si Franta s-au calificat…

  13. Parvan spune:

    Da, ceea ce conteaza e ca zeci de mii de oameni au scandat Romania!, au cantat imnul, au strigat „acum ori niciodata”. E greu repetabil dar nu imposibil.

    PS4: poate-s exagerat dar cred ca aici este important si transferul de „analiza” pe care (nu) l-a reusit presa sportiva. Senzatia mea a fost ca erau multi spectatori care nu interiorizasera ca e o campanie de calificare deja ratata in care romania nu mai depindea doar de rezultatele proprii ci de rezultatele celorlalti (inclusiv si mai ales de ultimul meci: Franta-Bosnia). La fel cu echipa de start, schimbari, asezare in teren, temporizare etc . Evident ca nu-s din cei care „dau vina pe presa” ci doar incerc sa spun ca huiduielile de final pot fi semnul ca exista public cu asteptari care ar putea fi preluate de presa si transpuse intr-o miza viitoare.

  14. cosmin spune:

    parvan,

    nu are nicio legatura cu interiorizarea sau nu a calificarii
    ideea e ca tot timpul tb sa iti doresti mai mult, sa vrei sa castigi. si, sa vrei sa te califici

    este vorba de mentalitatea de castigator
    sau de luptator.

    lupta pt ceea ce vrei, nu trage de timp :)

    ps: plus ca nu in min 75 nu mai era nimic de pierdut. ce faci, ca jucator, in acel moment? iti accepti soarta sau incerci imposibilul? :)
    tot stadionul i-ar fi aplaudat daca in ultimele 15 minute dadeau totul din ei, chiar daca in final am fi pierdut meciul

  15. orlando spune:

    Cosmin,

    pt ca-ti place paralela cu business-ul, e vorba de obiectivul pe care ti l-ai setat, ca intr-o negociere, Piturca si-a setat egal ca obiectiv pentru acest meci, el asta a vrut, sa nu ia bataie in fata a 55,000 de spectatori, la inaugurarea stadionului. Si da, si-a adaptat strategia pentru a atinge obiectivul, a tras de timp.

    ion,

    consum destul de mult fotbal, calificarea a fost pierduta mai demult. vezi mai sus, au tras de timp pentru ca au vrut sa scoata un egal, ai fi vrut sa se arunce in atac si sa primeasca 3 pe contraatac? cu doi cvasi debutanti pe linia de fund? Inca o data, mesajul transmis de Piturca inaintea meciului + formula de echipa indicau clar ca vrea un egal.

  16. Parvan spune:

    Cosmin: fix asta spuneam: a existat public care „spera” intr-o calificare „imposibila”.
    in paralela ta spectatorii cred ca sunt (ar trebui sa fie) clientii nu doar angajatii si partenerii de afaceri. Si mai cred ca-i responsabilitatea companiei sa-si intretina un produs livrabil clientilor, recent am avut un director din aceasta companie care a platit pentru o strategie care a pierdut clienti si a „compromis” produsul, avem un nou director care incearca o reconstructie de produs pt un orizont de timp mai larg. A avut ceva rezultate, se vad ceva schimbari in produs, se vad ceva mai multi clienti (55k pe stadion dar au fost si 7 milioane care au trecut prin fata tv-ului in timpul meciului)… ramane de vazut daca-i o strategie sustenabila.

    Ce spun eu e ca o parte din „consumatori” aveau alte asteptari de la produsul livrat aseara si ca e o provocare pentru companie (si a celor interesati de activitatea companiei) sa-si comunice intentiile cu produsul oferit. Faptul ca nu s-a huiduit de la inceput (sau la fazele de temporizare) e semn ca in general publicul era la curent cu miza pentru care se juca.

  17. TraiaN spune:

    Privind din afara tarii, neimplicat in fotbal si mizeriile din culise deloc, dar cunoscand situatia destul de precara in care se afla Romania, stadionul national imi pare o investitie de neconceput. Oare chiar de asa ceva avea tara aia nevoie in momentele astea. Daca ai o casa care ti se darama tu construiesti piscina si teren de tenis? Ma intreb daca se va schimba ceva acolo, in urmatoarea 100 de ani, si cred din ce in ce mai mult ca nu.

  18. orlando spune:

    TraiaN, daca ai fi fost aseara pe stadion ai fi fost mandru ca esti roman, mandru ca avem un astfel de stadion.

  19. TraiaN spune:

    Sunt mandru de originea mea oricum, cu sau fara stadionul acela. Poate chiar as fi fost mai mandru sa stiu ca banii aceeai ar fi fost investiti in proiecte care chiar conteaza, proiecte ce pot face diferenta pentru familii nevoiase, pentru batranii pe care ii tratam cum putine alte tarii din lume o fac . Ideea e, chiar de un stadion avea nevoie Romania? Cate aziluri pentru batrani ar fi putut construi cu banii aceia? Cate mese pentru saraci ar fi putut fi oferite?

    Dar intr-o tara in care fotbalul e painea si sarea populatiei, probabil nu te poti astepta ca oamenii sa isi puna asemenea intrebari cand le dai un stadion unde sa uite pentru doua ore de mizeria in care traiesc …

  20. ion spune:

    @orlando
    daca romania batea franta, si bosnia pierdea cu franta atunci romania se califica.
    da! as fi preferat sa vad in ultimele 15 – 20 de minute cum romania se arunca in atac si cum pierde cu 0-2. m-ar fi deranjat mult mai putin daca i-as fi vazut ca incearca.

    n-am fost pe stadion. dar as fi huiduit maxim, daca m-as fi dus!

  21. sibiu spune:

    m-au dezamagit fluieraturile de la final

Lasa un comentariu