Carti: am citit, mi-a placut (ianuarie 2010)

Unul din lucrurile pe care mi le-am propus pentru acest an este sa citesc mai des carti (fie vorba intre noi nici nu ar fi foarte greu sa bifez acest obiectiv tinand cont ca anul trecut as numara cartile citite pe degetele de la maini, poate chiar o mana) asa ca am inceput anul in forta:

– Afluenza, de Oliver James. Afluenza e un „virus” … ai vrea sa fii foarte bogat? Ai vrea sa fii admirat de foarte multi oameni? Admiri oamenii care au case, masini si haine scumpe? Daca raspunsul este „da” macar la una dintre aceste intrebari atunci cel mai probabil esti contaminat cu virusul Afluenza. Un review al cartii il gasiti pe Bookblog, Cristina Modreanu a scris in Gandul despre subiect, iar pe Liternet gasiti prologul si primul capitol (linkul din Liternet e pe primul loc in Okidoki :) )

Jack, dintr-o bucata, Jack Welch.  Well, citita dupa „Afluenza”, autobiografia lui Jack Welch mi s-a parut „shameless promo” de la prima pana la ultima pagina. Ma rog, pe masura ce citeam mi-am adus aminte de perioada Netbridge si de „metodele” lui Siminel (cu siguranta a citit si el aceasta carte). De asemenea, daca tot vorbim de autobiografii, „Era Turbulentelor” a lui Alan Greenspan e o carte mult mai buna decat cea a lui Jack (ma rog, e clar ca sunt subiectiv, insa fiecare isi extrage din ceea ce citeste informatiile care i se par lui relevante/importante/de retinut). Dupa cateva zile la minus 10-15 grade am revenit la sentimente mai normale astfel incat sa va recomand aceasta carte, sunt lucruri de invatat din ea, iar faptul ca am deschis internetul dupa ce am terminat-o pt a vedea ce rezultate a avut GE (General Electric, compania condusa de Welch timp de 20 de ani) dupa plecarea lui Welch, cum s-a descurcat succesorul ales de el si ce au facut o parte din „locotenentii” lui inseamna ca a „miscat” ceva in mine.

7 Comentarii
 1. anticariat spune:

  Daca vrei carti faine si ieftine, la http://anticariatultau.ro maine e ultima zi de promotie :).

 2. Bondarul spune:

  Parerea mea e ca Jack dintr-o bucata este net superioara autobiografiei lui Alan Greenspan.Faptul ca Warren Buffett(presedinte Berkshire Hathaway) il considera pe Jack un „Tiger Woods al managementului” si ca Fortune l-a desemnat „managerul anului” spune multe. Sper ca nu am comentat degeaba si postul meu va fi afisat( nu de alta dar am experienta cu cenzura aplicata de zoso si apoi probabil la insistentele lui si arhi si-a calcat pe caracter si a facut acelasi lucru din cauza ca mi-am permis sa-l „contrez” pe atotstiutorul zoso pe niste posturi scrise pe blogul lui care erau total nefundamentate fiind o dezinformare crunta).

 3. orlando spune:

  Bondarul,

  asa cum am spus e ceva subiectiv, mie cartea lui Greenspan mi-a oferit mai multe info utile

 4. scarto74191 spune:

  Citesc momentan „Jack Welch se destainuie, Janet Lowe” (nu am mai gasit Jack – dintr-o bucata). Next pe lista este „Era Turbulentelor”.
  Cat despre Jack Welch, sunt convins ca Siminel i-a citit toate cartile. Prea ataca violent orice idee; si dupa cum spune Jack, O idee care nu suporta un atac violent este o idee slaba. :)

 5. […] timp ce ma uitam la serial, mi-am adus aminte de Alan Greenspan, mai exact cum povestea in “Era Turbulentelor” despre problemele pe care SUA le-a avut cu inflatia in anii ’70. In 1980 inflatia in […]

Lasa un comentariu