Guest: Grupul Apropo.ro in 2009

de Matei Garici, coordonator proiect

Am sa scriu despre ce a insemnat  2009 cu grupul de site-uri Apropo.ro in doua moduri: in cifre (statistici) si in cuvinte (concluzie).

Din punct de vedere al traficului, grupul Apropo.ro a crescut anul trecut cu peste 90%. Astfel, in decembrie 2008 aveam, conform SATI, aproape 750.000 de utilizatori unici, in timp ce in decembrie anul trecut, am depasit 1,4 milioane de unici. Tinand cont ca targetul nostru intern era de 1,5 milioane de unici, satisfactia atingerii lui aproape in totalitate imi da curajul sa cred ca putem atinge un obiectiv la fel de indraznet si in 2010.

In 2009 am schimbat homepageul si sectiunea de stiri a portalului, propunandu-ne sa acoperim toate subiectele hot de pe Internetul romanesc si nu numai. Intreaga echipa redactionala a muncit in permanenta pentru ca userii sa fie cel mai corect informati.

De asemenea, anul trecut am lansat Tare.ro, un serviciu de multimedia sharing, ce a inlocuit cu succes vechiul album.apropo.ro. Pe Tare.ro, userii au putut vedea pentru prima data un film integral – Job Bank – anuntand astfel, intr-un fel, aparitia pe piata a serviciului Muvix.ro.

In a doua parte a anului, am relansat vremea.apropo.ro, care ofera informatii specifice pe urmatoarele 15 zile, pentru majoritatea localitatilor din Romania. Anul 2009 a adus si alte lansari de site-uri ca: Sportlaminut.ro, care isi propune sa stranga intr-un singur loc stirile importante din lumea sportului; Sportoquiz.ro, un joc dedicat fanilor fotbalului si Seiful.ro, un joc de cultura generala, premiat la Festivalul Internetics 2009 cu distinctia Best Use Advertising Games.

Am incercat sa facem lucruri noi, sa oferim in permanenta continutul pe care userii nostrii si-l doresc, preferabil intr-o forma originala. Pentru ca ne place provocarea, am organziat peste 40 de videochat-uri cu vedete din lumea muzicii si sportului romanesc. Si acum colegii din redactia Apropo.ro, dar si de la celelalte proiecte din grup, isi amintesc de video-gratarul cu Puya. Userii au putut aprecia live skills-urile lui Puya in domeniu, el pregatind la gratar “clasicii” mici si pui, in timp ce raspundea intrebarilor fanilor.

De asemenea, am reusit sa organizam primul concert unplugged transmis live pe Internet-ul romanesc si in acest sens vreau inca o data se le multumesc lui Marius Nedelcu, Alexandrei si lui Alec pentru initiativa, implicare si spectacolul oferit. Fiind primul eveniment live de asemenea amploare organizat de Apropo.ro, efortul echipei a fost unul foarte mare si practic acolo, fiecare dintre noi am facut de toate, de la carat boxe, pana la discutat cu presa, incercand printre picaturi sa gasit timp si pentru a dansa pe ritmurile live.

Ca o ambitie personala si nu numai, am reusit sa facem lansari in premiera a mai multor videoclipuri apartinand unor artisti precum: Andra, Puya, Sisu, Anda Adam, Montuga, Skizzo Skillz.

Nu in ultimul rand, pe Showbiz.ro – copilul tabloid al grupului Apropo.ro – am lansat trei productii video interactive: Erotic Zoo, Cugetarea Topless si Bancul Topless.

In cuvinte, pentru Apropo.ro, 2009 a fost un an in care toata echipa (includ aici si redactia si colegii de la marketing si de la customer support etc) ne-am concentrat eforturile in vederea pozitionarii mai clare a siteurilor /serviciilor noastre in zona lor de piata. Rezultatele acestor eforturi s-au vazut poate cel mai bine dupa relansarea homepage-ului si sectiunii de stiri a Apropo.ro, iar acestea vor continua sa se vada si pe parcursul anului 2010, odata cu relansarea celorlalte servicii din grup.

Poate ca vi se va parea un cliseu sa spun ca rezultatele anului 2009 se datoreaza intru totul echipei. Daca tinem insa cont de conjunctura economico-financiara a anului trecut, cu toate implicatiile acesteia asupra bugetelor, nu pot sa nu apreciez cu atat mai mult efortul lor. Pentru ca am demonstrat ca putem fi creativi, ca putem strange randurile si, prin colaborare, sa gasim acele solutii care au avut in final succesul dorit. Pentru ca rezultatele obtinute au fost practic singura mare satisfactie a anului trecut. Iar toate aceste lucruri ne confera o baza solida de pe care sa privim cu incredere anul 2010. An in care avem ambitii si mai mari. Si asteptari pe masura.

Lasa un comentariu