Guest: Descopera.ro in 2009

de Tudor Fratila, coordonator proiect

In decembrie 2008 stabileam impreuna cu Orlando obiectivele Descopera pe 2009: 35.000 unici / zi. Era foarte indraznet, la momentul respectiv aveam 12.000 unici /zi, venind dupa primul an intreg in care ne ocupam de acest proiect, an in care avusesem cresteri spectaculoase. Cand l-am preluat de la Publimedia era undeva la 1000 unici / zi. Era momentul in care trebuia sa demonstram ca acele cresteri nu au fost intamplatoare. Trebuia sa continuam cresterea, dar cifrele se schimbau, zero-urile se inmulteau. Jucam la un alt nivel.

– In ianuarie am preluat fosta echipa de la Revista Descopera, care tocmai publicasera ultimul numar al revistei si anuntasera continuarea proiectului exclusiv pe online. Ei s-au integrat rapid si au reusit sa faca repede trecerea de la materiale ample publicate odata pe luna, la articole pentru web publicate zilnic, iar noi am avut de invatat din experienta lor. (Thx Marc, Cecilia si Mihaela)

– In aprilie am lansat GreenBlog.ro – un proiect in zona eco.

– In noiembrie 2009 am depasit 35.000 unici / zi.

Care a fost reteta castigatoare? O echipa competenta, treaba bine facuta, strategie buna. Acestea sunt ingredientele, nu e niciun secret.

– In decembrie am lansat Descopera Travel – proiectul catre care se vor indrepta multe din actiunile de anul acesta.

A fost un an greu pentru toata lumea. Cu siguranta puteam face si mai multe, dar tocmai acesta este motivul pentru care privim increzatori spre 2010.

11 Comentarii
 1. Florin spune:

  ce valoare aduce descopera.ro cand majoritatea articolelor sunt traduse de pe alte site-uri (daca nu chiar toate)

 2. daniel spune:

  @florin

  cate articole ai citit pana acum? dar spune sincer :P

 3. imbricati-l cu compizdator si o sa urce sus de tot

 4. Pyuric spune:

  E ft misto proiectul, imi place mult :) Imi pare rau ca l-am descoperit destul de tarziu (pe la jumatatea anului trecut)…

 5. Cezar spune:

  M-am uitat pe Descopera Travel, se presupune sa fie un site de oferte turistice ale unor agentii de turism ? Sau ceva mai interesant ?

 6. andreea spune:

  Tudor, nu e o idee rea sa treceti si autorii imaginilor. Pentru colectia de poze pe 2009 e ft urat sa arunci peste 150 de poze intr-o pagina si sa nu dai numele fotografilor. Sunt totusi, asa cum sugereaza si titlul articolului, cele mai bune fotografii si nu s-au facut singure…

  http://www.descopera.ro/cultura/5283214-anul-2009-in-imagini-cele-mai-tari-fotografii

 7. Tudor spune:

  @Cezar
  Pe langa ofertele turistice vom avem informatii despre destinatii si articole de travel in stilul Descopera.ro.

  @andreea
  ai dreptate, corectam

 8. paul spune:

  tudor, intr-adevar very good job ati facut. tin minte ca intram prin 2007-2008 si erau articole cand si cand puse (adica nu era atat de fresh). Acum sunt lucruri noi tot timpul.Si foarte bune, din care ai ce invata. Nici nu ma mira ca ati crescut. Stiu ca si utilizatorilor la site-ul la care sunt admin le place. :D Succes

 9. Cezar spune:

  Astept cu interes…. :)

 10. Razvan Pascu spune:

  Si eu astept cu interes :)

Lasa un comentariu