Adrian Sarbu vinde MediaPro Entertaiment catre CME intr-o tranzactie de aproape 100 mil USD

Adrian Sarbu, fondatorul si actionarul majoritar al grupului Mediapro, a vandut divizia de entertaiment a grupului catre CME, detinatorul televiziunilor Protv, AcasaTv, Sport.ro si ProCinema.

Divizia Entertaiment contine studiourile de la Buftea (MediaPro Studios), MediaPro Pictures, MediaPro Distribution, Pro Video, Media Pro Music & Entertainment, Cinema Pro, Hollywood Multiplex, pachetul majoritar din Domino – companie de productie de spoturi si Media Pro Pictures sro – operatiunile de film din Cehia.

Adrian Sarbu primeste cash (10 milioane USD), actiuni CME (2,2 milioane, evaluate la 44 mil USD la pretul zilei), optiunea de a cumpara inca 850,000 actiuni la pretul de astazi, CME preia datoriile diviziei (35.6 milioane USD) si ii va returna lui Adrian Sarbu procentele (8.75%) pe care le detinea in grupul Mediapro (Publimedia, Mediafax, MediaPro Interactiv, Indoor Media, Mediasat).

Tot astazi s-a anuntat numirea lui Adrian Sarbu in functia de CEO al CME, cea mai inalta pozitie detinuta vreodata de un roman intr-un grup media international. Pana astazi Adrian Sarbu detinea functie de COO in cadrul CME.

Prin tranzactia anuntata astazi Adrian Sarbu devine, cu aproximativ 5%, unul dintre actionarii importanti ai CME.

5 Comentarii
 1. Lungu Alin spune:

  Daca ii merge chichita :)

 2. Paul Maior spune:

  hmm … felicitari pentru domnul Sarbu :)

 3. Bogdan spune:

  Eu nu inteleg o chestie: Adrian Sarbu crea in Romania firmele lui pe care apoi le promova prin intermediul ProTV-ului, unde era doar director ?

  Banuiesc ca, si in cazul in care lucrurile s-ar fi intamplat asa, superiorii au fost fericiti, promovarea asta fiind inca o dovada.

 4. orlando spune:

  Bogdan,

  vezi postul urmator, ai un link catre un articol din ZF unde poti vedea o istorie a grupului Mediapro, vei vedea acolo ca Adrian Sarbu a creat brandul Mediapro in 1990 iar Protv a aparut in 1995.

 5. […] si pana azi Adrian Sarbu e mai bogat cu 1.7 mil dolari. Mai exact pachetul primit de AS in momentul vanzarii Mediapro Entertaiment, valoreaza, la pretul de azi, cu 1.7 mil USD mai […]

Lasa un comentariu