dap

„Agentia de evaluare financiara Standard&Poor’s a redus, luni, ratingul Romaniei pentru imprumuturi in moneda straina pe termen lung la „BB+”, de la „BBB-„, si calificativul pentru creditele pe termen scurt la „B”, de la „A-„, ambele cu perspectiva „Negativa”. Din Zf-ul de azi.

4 Comentarii
 1. YODA BLOG spune:

  Sa ma lase Dtandard& Poor’s cu evaluarile lor. De unde vine aceasta agentie? Cumva din tara unde s-a produs cea mai mare criza financiara din istorie. hai ca deja miroase a penibil.

 2. Daniel Buca spune:

  In momentul in care ai o economie bazata pe credite si servicii e normal sa se intample asa ceva.
  O astfel de evaluare nu ne afecteaza nici direct, nici acum dar orice astfel de schimbari la nivel macro se vor rasfrange si asupra noastra, atat la nivel de business cat si la nivel individual, amplificat insa .

  Pe langa criza mondiala (care este reala, indiferent de cauzele ei) care ne va afecta, mai trebuie sa luam in considerare si prostiile facute de cei ce ne conduc.

  Ca sa deviez putin de la subiect: ma intreb daca toata agitatia asta de pe scena politica din ultima perioada nu este totusi decat o incercare de a amana alegerile.

 3. orlando spune:

  Daniel,

  eu cred ca ne afecteaza, reducerea ratingurilor inseamna acces mai greu la bani externi, reducerea/incetinirea investitiilor, afectarea foarte probabil si a cursului de schimb …

 4. Daniel Buca spune:

  Asta spuneam si eu, ca ne afecteaza, dar efectul nu se va vedea imediat.
  Oricum, ma intreb oare cat timp BNR va mai putea sustine artificial valoarea asta scazuta a euro?

Lasa un comentariu