„Situatia asta ma tine treaz noaptea”

ca tot vorbeam de Google ieri, declaratia de mai sus apartine lui Martin Sorell, CEO-ul WPP si se refera la faptul ca Google are doua treimi din veniturile inregistrate de cele patru mari grupuri de comunicare din lume (WPP, Omnicom, Interpublic si Publicis), dar are o capitalizare bursiera de patru ori mai mare decat cele patru luate la un loc. Mai exact Google are o capitalizare bursiera de 120 miliarde euro iar cele 4 mari grupuri au, cumulat, o valoare bursiera de doar 30 miliarde. Intreg articolul in Standard.

6 Comentarii
  1. Ammadeuss spune:

    saracii oameni bogati.

  2. Ioana spune:

    o posibila explicatie: pretul pe bursa (capitalizarea bursiera) nu e doar o functie a profiturilor curente, ci include si anticipari in privinta ratei de crestere a veniturilor/profiturilor, plus alti factori care tin de assets, brand, actionariat, etc. asa ca situatia prezantata in articol nu este in mod obligatoriu o anomalie.

  3. orlando spune:

    Ioana,

    asa este, nu e vorba de o anomalie, e o situatie funny, Martin Sorell/WPP, unul din principalii clienti ai celor de la Google, conduce un business a carui valoare e mult mult mai mica decat a celor care primesc banii. ar iesi o discutie interesanta de aici tinand cont totusi ca cei de la Google sunt incasatorul final iar WPP + celelalte grupuri gestioneaza de fapt banii clientilor pe care-i reprezinta.

  4. Cred ca pretul actiunilor Google este foarte similar pretului locuintelor in Bucuresti…

  5. Andrei Ghica spune:

    adica foarte scazut

  6. Florin spune:

    Ba cam este si o anomalie. In momentul asta pretul actiunilor este cat 37 ani incasarile pe anul asta. Tocmai pentru ca se presupune o rata de crestere mare. Cand intr-un trimestru cresterea pe care o raporteaza nu este conforma cu asteptarile atunci pretul actiunilor scade asa cum s-a intamplat anul asta cand au ajuns de la 700 la 438.

    Pretul la Google nu e legat de business cat e de asteptari si de imaginea companiei. La fel ca la Apple.

    Uite alta chestie funny: la 45 mld dolari cat oferise MSFT pe Yahoo puteau sa cumpere Ford (11 mld), General Motors (6.5 mld), Harley Davidson (9mld), Tata Motors care are si Jaguar si Land Rover acum (4 mld) si le mai ramaneau si vreo 14 mld pentru R&D sa scoata cate o masina cu Windows din fiecare marca.

Lasa un comentariu