Stay On These Roads

A-ha …. una din piesele care ma calmeaza in „acele” momente …

Am scris de multe ori de Vlad Stan, ne stim de multe vreme, din 2000, eu l-am convins sa vanda 60% din Vodanet&Videomax catre NCH pentru bani de dezvoltare si nu pt bani la buzunar, eu i-am vandut prima data reclama online pt Mymail, eu i-am spus sa cumpere Acasa.ro si Ele.ro, cele doua cash-cow-uri din acest moment ale Vodanetului etc, etc.

Vineri Vlad si-a lansat primul business online din era post NCH iar azi Vlad paraseste pozitia de manager Vodanet si implicit isi incheie, somehow, relatia inceputa in 2005 cu fondul american.

In vara trecuta, cand am parasit Netbridge-ul, Vlad, membru in „comitetul de criza”, a fost printre cei care i-a intervievat pe colegii mei si le-a facut oferte de a ramane in firma. In aceeasi seara in care mi-am dat demisia Vlad a facut parte din „delegatia” trimisa de cel care conduce NCH-ul pt a ma convinge sa accept bani (multi) in schimbul renuntarii in a oferta colegii sa vina dupa mine . I-am inteles pozitia, era normal sa ajute si sa se implice in rezolvarea crizei. Doua-trei saptamani dupa seara respectiva nu am mai auzit nimic de Vlad … m-a sunat intr-o zi sa ne vedem pt a semna contractul prin care Netbridge platea Vodanetul pentru reclama. Cand ne-am vazut, undeva prin Dorobanti, m-a avertizat ca daca va fi intrebat despre intalnirea cu mine va spune adevarul. L-am semnat, ne-am salutat si ne-am despartit. Apoi iar tacere. Ne mai intersectam la cate un eveniment, „salut”, salut, „ce faci”?, bine, „tu?”, bine … de data asta nu i-am mai inteles pozitia.

Dupa plecarea mea Vlad a avut probleme. Toata lumea il suspecta ca e „cu Orlando”, cei care au preluat managementul Netbridge-ului, cei care erau in grupul internet de la NCH, conducerea NCH. L-au bagat in „carantina” si l-au izolat ca pe un virus de care vrei sa stai cat mai departe. Au continuat sa-l suspecteze desi el se ferea de mine ca de ciuma. Cu siguranta nu a fost scos nici un moment de pe lista celor care sunt in „carantina”, contagiati de „virusul” Orlando. Nemeritat as spune daca cititi prima parte a postului.

In vara aceasta Vlad a avut mari probleme cu cel care conduce NCH-ul, probleme ce au culminat cu schimbarile de la Vodanet, spargerea pe proiecte, separarea Acasa.ro + aducerea lui Ditzi la managementul acestui portal. A acceptat toate schimbarile cerute, s-a diluat, s-a separat, si-a acceptat esecul Videomax, s-a resemnat, s-a consolat ca o sa fie bine. N-a fost bine. Si-a dat seama ca nu o sa fie bine niciodata. Asa ca si-a bagat sange in „instalatie” si a decis sa dezvolte proiecte noi, de la zero, separate de NCH. Zazazu.ro e primul din ele, probabil ca o urmeze si altele.

Vlad e al patrulea antreprenor care intoarce spatele NCH-ului. Primul a fost Silviu Sirbu/Softure, apoi Ditzi in vara trecuta (s-a intors dupa un an), iar ultimul Rachad acum cateva saptamani. Ramane de vazut cat succes va avea Vlad ca independent pe o piata care e mult, mult, mult mai concurentiala decat cea de acum 8 ani cand s-a apucat prima oara de internet. Sunt sigur ca va reusi, la urma urmei trebuie sa-si dovedeasca faptul ca nu e „terminat” si trebuie sa-i dovedeasca celui care conduce NCH-ul ca a gresit. Si mai trebuie sa dovedeasca faptul ca noi, „dinozaurii”, inca mai putem.

Succes Vlad!

16 Comentarii
 1. […] EDIT: Orlando explica mai bine ce s-a intamplat “The End” – My Chemical […]

 2. Marius Pahomi spune:

  Important e ca s-a terminat.
  Si ca noi inceputuri se prefigureaza :)

  Sa fie intr-un ceas bun!

 3. […] multe detalii la Orlando. Online | costinu @ 1:54 […]

 4. Doru spune:

  Dupa ce lucrezi ani de zile la proiecte in care crezi, e destul de greu sa te desparti de ele, dar nu imposibil, se pare ca si lui Vlad i-au trebuit cateva luni bune sa renunte la munca din ultimii ani, dar …
  „dinozaurii” :) … au suficienta experienta ca sa poata dezvolta si sa coordoneze proiecte noi, poate e putin mai greu decat acum cativa ani ca sa ajungi imediat in top insa mai e timp :)

  Vlad incearca o „proprie viziune de business” care se pare ca nu este compatibila cu principiile de dezvoltarea ale NCH.

  Interesant de urmarit :)

 5. […] analiza din cealalata parte, de la cel care l-a convins pe Vlad Stan sa aduca Vodanet in grupul controlat […]

 6. Antonio Eram spune:

  Zambind de pe ruine.
  Nimic nu este ceea ce pare si ce pare nu este nimic.
  Shifting power.
  > end

  >begin

 7. maxescu spune:

  Totul e ca Vlad sa porneasca de acum inainte cu fata sus, ca dupa cum il stiu idei si resurse are.

  Hai bafta si la mai multe succese decat pana acum!

 8. […] Picanterii interesante ulterioare: 1. Dezvaluiri de la Orlando 2. Fake interview cu Vlad Stan pe Times.ro […]

 9. thinking... spune:

  Rashad – out, Vlad Stan – out, how’s next? Eu cred ca urmatorul exit va fi Cristian Bonciu, nu’s de ce, am eu un feeling asa

 10. Sorin Tudor spune:

  @ thinking,

  Cand ai echipa, ai un buget consistent si faci ceea ce iti place, de ce ai pleca? Sau crezi ca se poate satura cineva sa fie foarte bine platit? ;)

  Din cate il cunosc, Cristi Bonciu e o piatra tare si pleaca doar cand vrea el. Ceea ce stiu e ca nu vrea sa plece.

 11. […] cum am spus si ieri, nu stiu daca plecarea lui Vlad este evenimentul anului in .ro dar acest post al lui Orlando este cel mai interesant al anului din punctul meu de vedere. Intr-o piata in care […]

 12. […] dintre cei mai vechi si mai bine pregatiti antreprenori din zona de online au plecat din NCH: Orlando, Silviu Sirbu, Rachad El Jisr. Radu Ionescu nu a vrut sa intre cunoscand NCH. Am invatat cate ceva […]

 13. thinking... spune:

  @ Sorin: nici nu ziceam altceva :). Cat crezi ca va mai fi bugetul consistent tinand cont de exitul masiv al NCH din ultima vreme? Gura lumii spune ca americanii incep sa se intrebe despre ROI-uri si alte chestii de genul asta si Netbridge este virful de lista.

 14. mirela spune:

  ce dragut … de partea cealalta Vlad iti raspunde tandru pe blogul lui ca o sa stea pe aceste roads. Esti o adevarata inspiratie pentru el ;) suna stereo acum.

 15. orlando spune:

  Thinking,

  va avea buget cel putin pana se vinde Romarta (sau mai exact sediile aduse aport la capital) deocamdata au finantare din chiriile pe care le incaseaza din cladirile aduse aport la capital in vara.

Lasa un comentariu